Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
rootstonic

|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 2:17 am Заглавие: Асистентска работа в България ? |
|
|
Като част от курса имам като задача да асистирам на фотограф за някакъв период от време, но си идвам за Великден в България и след това няма да мога да се върна пак в Англия в периодът които трябва да стане асистирането и когато трябва да се предаде едно есе за впечатленията ни от това което сме правили. Затова ми остава България... Понеже забелязах, че доста сериозни фотографи се спотаиват из този форум реших да пусна и темата. Интересно ми е дали някои от тук ще му се занимава да му се пречкам и разбира се помагам за 1 седмица примерно ? Също така ако някои работи в списание /Vogue, Harper's Bazaar, Elle и т.н./ дали може да ми даде връзка с правилният човек ? Писах и-мейли на някои от тези издания, но получих отговори от които става ясно, че хората си мислят, че кандидатствам за работа и че не са наясно точно за какво ги моля.
Ще съм безкрайно благодарен ако някои откликне и ще падне голямо черпене :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 2:24 am Заглавие: |
|
|
Не искам да те плаша или отчайвам, но за да не си разочарован - тук много честно асистенстката позиция (доколкото я има), честно не е свързана с фотографска работа.
Шофиране, събиране на фактури, уговаряне на графика с грим, коса и т.н. ... не са нещо необичайно, да не кажа доминиращо.
Ако можеш да си намериш подобна работа за една седмица нейде другаде на запад, по-добре го направи...
И за да не изглеждам черноглед - тук все пак може да си намериш търсения стаж за една седмица, малко хора се нуждаят от асистент за постоянно, но за 1 седмица може да се изтърпите взаимно :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rootstonic

|
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 2:32 am Заглавие: |
|
|
Хаха аз тука не очаквам повече от правене на кафе и разкарване на разни неща....но и това е много. Те си ни казаха учители, че повече не може да се очаква, все пак фотографа не те познава и няма как да ти даде възложи някакви важни неща, ако е по продължително може би...
Просто идеята е че съм част от целия процес и да ми стане ясно точно как протича и какво се прави и не... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пет Мар 06, 2009 11:03 am Заглавие: |
|
|
тия няколко дена тъкмо имах нужда от някой да ми носи стативите, да ми мести светките, а кафе пия само сутрин :)
обаче по великден е я камилата, я камиларят
с упоритост дано си намериш, но гледам си се насочил към чужди заглавия, които използват предимно чужд материал, пусни мейли на български заглавия и по възможност се свържи директно с фотографите, защото те ще са тия, които ще работят с теб
успех! _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rootstonic

|
Пуснато на: Пет Мар 06, 2009 1:08 pm Заглавие: |
|
|
хехе, мдам има доста време до април, но аз дори си мислех, че много късно съм почнал да си търся и да се интересувам.
А за българските издания, писах на списание "Мода" и ми отговориха, че искали да ми видят снимки, от което излиза, че май не са особено наясно какво искам :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lukcheto

Регистриран на: 18 Сеп 2003 Мнения: 42 Местожителство: по света и у нас :)
|
Пуснато на: Сря Мар 11, 2009 2:18 am Заглавие: |
|
|
rootstonic написа: | А за българските издания, писах на списание "Мода" и ми отговориха, че искали да ми видят снимки, от което излиза, че май не са особено наясно какво искам :) |
Според мен грешно и леко несериозно е да заключиш, че (в случая!) изданията не са наясно какво искаш...
Навсякъде по света(особено в USA!) като се кандидатства за асистиране (независимо дали ще правиш кафе, като асистент, или ще местиш "лампи" или просто само ще гледаш) искат да ти видят портфолио което ще подскаже каква е твоята визуална кутура и дали би се вписал в мястото за което кандидатстваш... Ако щеш дори за да се има предвид какви насоки да ти се дават по време на краткия "стаж", защото все пак идеята е да научиш нещо което ще ти е от полза и ще ти помогне в развитието ти като личност и фотограф...
Ако не се занимавах в момента с проект който е много далече от това което ти търсиш бих ти предложила да заповядаш....но се касае за фотографски процес на 150 години и неща които са "сравнително" но и не чак толкова далече от модната фотография :) Аз обаче също бих искала да видя какво правиш, какво ти е интересно и какво занимава личността ти в момента (, настрана от това кеото усвояваш в училище!)
Личен съвет, не подценявай изискванията на местата където искаш да отидеш било то в БГ или USA или където и да е другаде, те могат само да ти помогнат...
Поздрави,
В.З. _________________ *mY lIfeStyLe iS wiNdsUrfIng fReeRide* |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rootstonic

|
Пуснато на: Сря Мар 11, 2009 3:34 am Заглавие: |
|
|
Наистина не съм прав за списанията и малко пресилено се изказах, като се замисля си права, че трябва да имат представа какво точно ми е главата. А за моите неща, аз тук работя по проекти, които учителите ми ги дават и малко се разминават с това което аз наистина искам да правя и понеже трябва да се правят в някакъв срок личните ми проекти остават настрана.
А ако това предложение е сериозно, с удоволствие, извън тази училищната задача бих помогнал, защото тези процеси са ми нещо много интересно, но не съм се занимавал и много бих искал да видя как протичат. Ако искаш ми пиши на лично съобщение някакви контакти с които мога да се свържа с теб и да поговорим повече. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|