Graphilla.com :: Преглед на тема - Картинкова оптимизация за Уеб

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Картинкова оптимизация за Уеб

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ники михайлов

МнениеПуснато на: Съб Мар 21, 2009 9:53 pm    Заглавие: Картинкова оптимизация за Уеб Отговорете с цитат

Такааа... хвана ми интереса една препратка от(все още имам да черпя ЗинГ за) мейкпиздато форума към статия за PNG оптимизиране.
Седнах и се поразрових за картинкови оптимизатори...
Намерих следния интересен слайд от който прескочих на този сайт дето прави магията онлайн... както и на това видео което е малко встрани от темата...

Иии пак не ми се изясни особено.
Когато ровя, ровя и излизат най различни работи... някой на човешки и разбираем език може ли да сподели добър метод за оптимизиране на изображения за уеб освен общия коментар който прочетох в един форум по въпроса - ползвай fireworks.

Говоря за изчистване на ненужната информация от PNG и JPG/JPEG форматите (exif, color/alpha information) за да станат по-малки без ползване на допълнително компресиране.
FPrint

Местожителство: San Francisco

МнениеПуснато на: Нед Мар 22, 2009 4:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

SuperPNG for Photoshop -> http://www.fnordware.com/superpng/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ники михайлов

МнениеПуснато на: Нед Мар 22, 2009 1:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Още малко обяснения намерих...
http://www.artzstudio.com/2008/07/png-alpha-transparency-no-clear-winner/
FPrint

Местожителство: San Francisco

МнениеПуснато на: Нед Мар 22, 2009 2:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Честно казано, борбата за всеки байт при ниски/средни по натовареност сайтове е малко безсмислена. По-важно е да потърсиш колко на брой изображения се използват и да минимизираш отедлните файлове, които се свалят от браузъра - това е по-голям проблем понякога от грандиозни техники (със съмнителен успех при по-стари браузъри).

Ето още един инструмент, който може би ще ти е по-полезен от шашавите плъгини за премазване на ПНГ/ГИФ/ДжейПЕГ -> https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3371.

Ако те интересува наистина потърси повече информация за сайта като цяло, не само за техники за оптимизация на изображенията :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ники михайлов

МнениеПуснато на: Нед Мар 22, 2009 2:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи мене, като човек дето пограмиране като види побелява и мрази математиката и аналитичното мислене е като голям студен камък в който съм си ритнал крачето - ме хвана онзи скрийнкаст посочен в първия ми пост от сайта на лебедев (причината да ме хване е че до някаква степен напомня за ретуш но с абсолютно други цели).

До момента smush.it явно е най-бунакоустойчивото решение, но именно в скрийнкаста се говори за абсолютно друг начин на подготовка на изображенията преди да им се стрип-ва информация от оптимизаторите.

Също така (отново програмистка история но все пак) като човек лаик ми направи впечатление концепцията за CSS sprites, която не кара потребителя да чака отделни картинки да зареждат на различни места а се зарежда само една.

Отделно за всеки, който тоя въпрос го е заинтересувал намерих още едно видео на каката + участие на Стоян Стефанов
14 правила за оптимизиране
zaheto

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Мар 22, 2009 8:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

много интересна тема, доста неща не знаех, лошо обаче че най-интересните теми са на руски ... :(
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети