Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 10:32 am Заглавие: |
|
|
Симо то верно за съзерцаване приятелю.. ама пък се сещам за едни градини у японско кадето пак са ползвали строителни материали там песък камънак ма да ти кажа ей там да ти е кеф да съзерцаваш... нащу нещо не ме провокира да спра и да го съзецавам.. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 10:49 am Заглавие: |
|
|
DR2 написа: | ....... и се любувам.. една такава беличка с плавни овални форми етц. бе красива е... а и функционална.. става и за ... импулсивни сексуални игри.. .. |
абе мута - на пералнята отвора не ти ли е малко големичък? О_о
или ползваш маркуча ....... ????? _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 10:50 am Заглавие: |
|
|
когато човек има въображение единия цолаж не може да го спре:P _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 11:31 am Заглавие: |
|
|
NOX написа: | togava pitane - peralnqta vky6ti e li produkt na izq6tnoto izkustvo, sled kato samo q syzartzavam? |
виж ся, важно е с каква идея е правено. щом е с приложение, начи пералнята е приложно изкуство.
а с платно на Пикасо може човек да реши и дирника да си подбърше или на Хенри Мур да си простира прането пак си остават изящни. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Viktor M.

|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 11:55 am Заглавие: |
|
|
DR2 - покажи ми моля те скулптури или пластики които си правил? _________________ www.mazhlekov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 12:03 pm Заглавие: |
|
|
Викторе, уважавам мнението ти, но - не е нужно да съм скулптор, за да мога да преценя, че "неща" като това пред НДК намирам за грозновати и не на място. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Viktor M.

|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 12:10 pm Заглавие: |
|
|
Важно е как човек се изразява! Ти НЕ НАМИРАШ - това изразява личното ти мнение, но ако кажеш: това е грозно, нестава, е съвсем друго. По този начин ти вече правиш критика а за това се изисква доста опит и практика! Просто съм много любопитен каква практика има DR2 :) _________________ www.mazhlekov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 12:12 pm Заглавие: |
|
|
Бе то хем така хем иначе. Всеки има мнение.
Няма една истина.
То и с фотографията може някой да ми обяснява че видиш ли ква композиция и какво осветление и какъв уловен момент и да му капе мед на душата а за мен да е съкс отсекъде. ма кво значи тва?
или фотографи художници и секви там са се откъснали от действителността или пък другите нещо не разбират
Въпроса е дали човек има досататъчно култура за да декодира това което е заложено в изкуство което не е реалистично.
И дали пък някой от немощ да вложи нещо минава под знаменатела на неразбрания панелен творец или такъв дето изсушава лайно и го боядисва със златен спрей. Или па пералня. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Viktor M.

|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 12:26 pm Заглавие: |
|
|
Без съмнение тук в форума всички са с доста висока обща култура и могат да имат убедителни доводи по много от темите тук. Сега ще дам един пример: аз който нямам почти никакъв опит с лого, дава ли ми правото да кажа - ето това лого нестава, а това става. Веднага лого мастерите ще ми свият перките.... та поради тази причина исках да видя какво умее DR2 за да преценя тежкото му мнение. :) _________________ www.mazhlekov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 12:29 pm Заглавие: |
|
|
Викторе, убеден съм ако седнеш да правиш монументално абстрактна/концептуална скруптора че ще ми допадне. Защото не на всеки се удава. По твоите платна съдя за това. Защото имаш изградени естетически критерии. Както и господин Хенри Мур който Био спомена.
Не е нужно да съм склуптор за да преценя че дадено творение няма нужния естетически заряд вложен в него за да се третира като изящно изкуство. (точка) _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
|
Върнете се в началото |
|
 |
PetyoDenev

|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 12:32 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | ...
Въпроса е дали човек има досататъчно култура за да декодира това което е заложено в изкуство което не е реалистично.
И дали пък някой от немощ да вложи нещо минава под знаменатела на неразбрания панелен творец или такъв дето изсушава лайно и го боядисва със златен спрей. Или па пералня. .. | Е това е приказката |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Viktor M.

|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 12:46 pm Заглавие: |
|
|
Чуството за естетика е много субективно понятие. Когато човек няма необходимото покритие чуството му за естетика може да го подведе. Петко, тук от нашето село страшно харесва чалга и неговото чуство за естетика му говори, че това е най хубавата музика! Та мисълта ми е Ако се ръководим само от своите естетически усещания можем да споделяме дали нещо ни е харесало или не, но да се изказваме толкова категорично с твърдение за истиност на нашата теза според мен е недупостимо. _________________ www.mazhlekov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 1:01 pm Заглавие: |
|
|
хм.. тва е супер никва тема за разговор при толкова различни хора с различни вкусове и прочееее. няма смис да продължаваме.
болшинството аналогови художници смятат дигиталните за халтураджии, ония па смятат първите за фетишисти и превзети.
болшинството хора без особени познания и афинитет казват че бОрис е много по-як художник от Пикасо щото ский кво е като истинско, има си мускулчета. Някои се превземат по 5 на 5 м. черно платно с бяла точка.
Други па смятат Дали само щото може да рисува а не маже артистично, за демоде.
нема край ей! _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 1:02 pm Заглавие: |
|
|
Всъщност някои хора могат да се изказват абсолютно категорично. При мен случаят е такъв. При все че не съм склуптор.
Ако си беше направил труда да прочетеш непредубеден всичко което съм написъл в тая тема щеше да разбереш.
Има склуптори и склуптори. Дадох приимер с Крум Дамянов. При него както знаеш преобладават груби разчупени несъразмерни форми. И пак монументалните му склиуптори си стоят естетически дори красиви.
Много такива примери могат да се дадат. В случая дадох пример за биковете на К.Дамянов защото точно те съм убеден ще се интегрират към тази конкретно околна среда в пъти по-добре. Това беше просто пример. За разлика от "нещата" които са стоварени в тея конкретно обществени места. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
|
Върнете се в началото |
|
 |
Viktor M.

|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 1:08 pm Заглавие: |
|
|
DR2 написа: | Всъщност някои хора могат да се изказват абсолютно категорично. При мен случаят е такъв. |
Показваш изключително високо самочуствие, което много ме радва. Надявам се и скоромността ти да не е по назад, защото тя балансира! _________________ www.mazhlekov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bulLET

|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 1:18 pm Заглавие: |
|
|
лАйна са си тия "скулптори";
офф: mazhlekov, тебе скромността ли те накара да се обадиш изобщо; _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 1:57 pm Заглавие: :-) |
|
|
Защо само хора, бе?!
Я да се върнем на критиката и критиците...
Сега, тези там неща по паркове и канали - кои са единствените, които им обръщат внимание - кучетата и малките дечица.
И ако кучетата основно изразяват критиката си, като препикават тези творения на приложното, полу-монументално изкуство, значи това е тяхното мнение за тези произведения. От друга страна, наторявайки около тях, те подобряват околната среда и помагат за по-доброто вписване на изкуството в урбанизираната действителност.
И така - безжалостни критици или апологети на приложните изкуства са те?!
Децата обичат да се катерят по какво ли не. Така че - и тези работи да им сложите в парка - и тях ще ползват. И забележете - накачулвайки се по тях, те ги прегръщат и дори целуват - любов към изкуството ли е това или практичност и благодарност.
Да не забравяме, че децата, както и кучетата, са много по-умни от нас и никога не биха захапали подобно нещо, така както би сторил един мастит критик [... обущар или кофражист, които, както знаем от историята, също са били известни критици]...
[Тук едно отклонение - нещата, които са предназначени за игра на деца са толкова строго регламентирани - материал, форма, габарити, отстояния и т. н., че направо се чудя как тези неща още не са оградени с триметрови огради или направо преместени на по-подходящи места!]
Следващите, за съжаление почти последни, потребители на това изкуство, нарочно не включваме пенсионерите, защото за тях има отделен том в История на изкуството, са тийнейджърите.
Като по-близки по бит и манталитет, както и по социална ангажираност и протест, до младите творци от академиите за изкуства, тези първопроходци на поколението си в сферата на изкуството също дообогатяват чрез колорит и форма предложените ни за анализ и оценка творби. Справедливо ще бъде да споменем, че промяната чрез форма е предимно чрез отнемането й. Тук имаме философско противоречие, защото от една страна подрастващите автори, любители и потребители на изкуството от една страна отричат сътвореното от своите каки и батковци, от друга спазват класическата формула за извайване - чрез отнемане.
И стигаме, логически, до основният извод - апологети и отричащи изкуството в конкретните му прояви са през поколение, което говори за господстването на определени възгледи през различните периоди на развитие на личността.
Чувствата на растенията са още неизследвана територия в общуването с изкуството.
И накрая, но не накрая - беше ми интересно да разбера, чак сега, уви, че банки и богати колекционери дават по 50- 60- 70 000 000 долара за картина, само и единствено за това, да могат да ги съзерцават на спокойствие.
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 2:05 pm Заглавие: |
|
|
викторе, грешен ти е подхода към DR2....
той е от хората с които с удоволствие съм работил, и мога да ти кажа че е един от малкото илюстратори , които много уважавам :)
ако моето мнение е критерий за тебе де ;Р _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 2:21 pm Заглавие: |
|
|
РГ, това за растенията ми щукна оня ден. представих си ги тея неща как ще изглеждат с увити пълзящи растения "облицовани". ... малка препратка към флората на джунглите...
Роска като си говорихме оффтопик повече те харесвах<3 _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 2:32 pm Заглавие: :-) |
|
|
Ех, Индиана, Смелчаго...
Ту!