Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Coldblooded

|
Пуснато на: Нед Юли 13, 2003 4:33 pm Заглавие: Wip: Most, teren v ochakvane na oshte neshto... |
|
|
Hi narode.....puskam edin most na nqkakkyv teren (WIP) i shte se nadqvam do dovechera da napravq i karucata ta i neq da q sloja. Rendvano e s Vray, ama smqtam sqnkata da ne e tolkova tymna..........ako nqkoj iska neshto da kaje da kazva che da poopravq neshtata(koito sa zle)....
 _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Нед Юли 13, 2003 5:09 pm Заглавие: |
|
|
Izglezhda dosta dobre. Imam samo nyakolko zaabelezhki :-))))
Putyat i kamennata mu nastilka tryabwa da sa po-potunali wuw terena. Osobeno kum nachaloto na mosta (ot lyawata strana na imaga) kamennata nastilka sturchi mnogo nagore i izglezhda neestestweno, syakash plawa po terena.
Mostut wurwi mnogo dobre, po printsip mnogo se kefya da prawya podobni neshta po sushtiya nachin -- kamuk po kamuk i tuhla po tuhla (ako ne se burkma za twoya podhod, razbira se, ama may ne e bump ili displacement kato gledam). Obache ima problem sus stranichnata zidariya na mosta. Ti si ya slagal malko kato pulnezh, a tya e osnowna chast ot konstruktsiyata. Wsichki podobni mostowe si imat edin spetsiyalen kamuk, koyto se namira w tsentura na arkata. Kazwa se "klyuchow kamuk". Toy e edna ot trite osnowni tochki na konstruktsiyata, nared sus dwete osnowi na ramenete. Wuw nego se subira naprezhenieto ot dwete ramene i toy fakticheski durzhi mosta da ne se razpadne. Zatowa obiknoweno e malko po-golyam ot ostanalite kamuni wuw tazi chast na konstruktsiyata. Ot nego radialno trugwat nadolu izgrazhdashtite kamuni na zidariyata razpolozheni wuw gore-dolu usporedni arkim koito se zastupwat stupaloobrazno po U i V. Pri tebe tezi neshta lipswat i sa malko kato prosto zapulwane na stranata na mosta i zaradi towa stoi leko neestestweno.
Wzemi i naprawi edin gg search na -- primerno -- Piranesi, picha ima mnogo mnogo i pri towa super neshta otkum arhitektura, ima dosta mostowe i arki, izobrazeni po takuw nachin, che da widish za kakwo tochno stawa duma. Samo da ne go sburkash sus edna firma za design na bijuta :-)))) maytapya se :-))))
Posledno, ako polzwash tehnikata "kamuk po kamuk", raznoobrazi poweche materialite, az obiknoweno polzwam 6-7 razlichni kamenni texturi wuw gore-dolu edna i sushta raztswetka i gi slagam randomly po kamunite, izglezhda mnogo po-estestweno :-))))
Inache, mnogo hubawa ideya, aide daway i karutsata :-))))
Uspeh!
Drone _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Нед Юли 13, 2003 5:26 pm Заглавие: |
|
|
A, da, oshte neshto. Ima edin Material za 3DSM-a, pone za po-starite wersii, kazwa se Terrain. Wariant e na Top/Bottom Materiala, samo che ima i prehoden interactiven sub-Material. Stawa mnogo dobre za wsyakakwi terrains. Beshe ili na Peter Watje ili na John Ow -- may wtoriya beshe, ama ne sum siguren. Ako go slozhish, scenata samo shte specheli :-)))) _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Нед Юли 13, 2003 6:48 pm Заглавие: |
|
|
da ti kaza, kamynite ti sa prekaleno ednakwi - i kato geometria i kato textura... i edni takiwa nowi, nowi :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Нед Юли 13, 2003 8:44 pm Заглавие: |
|
|
Mesri za gradivnata kritika.
Drone: Za kamyka si absolutno prav prosto ne se usetih na vreme ama kato pregledam Piranesi shte go poopravq......Za kamynite - pordejdal sym si gi edno po edno pri tova vsqko ima razlichen Noise. Pyrvonachalno misleh da si gi napravq glatki tezi kamyni i posle na vsichki zaedno da im sloja Displacement ama ne mi izdyja mashinata. Terrain go imam ama e za Max R3, shte go potysq i za 5-cata. A inache shte smenq materialite i shte vidq kakvo shte moga da napravq s kamynite(shte vzema edno chukche i shte gi do zabiq......makar che po edno vreme mnogo mi se iskashe da sloja trevichki mejdu kamychetata ama shte vidim.....Naj-nakraq moga da resha da pravq neshto po komiks:))
Kakto i da e mnogo blagodarq osshte vednyj i dneska shte se opitam da otmetna vsichkite zabelejki:)))) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SINNER
Регистриран на: 19 Ное 2002 Мнения: 810 Местожителство: къмпинг черноморец
|
Пуснато на: Нед Юли 13, 2003 10:49 pm Заглавие: |
|
|
as si mislia 4e s svesten maping i Vray displacement shte imash dori i po dobar rezultat za mosta i terena a i neveroiatno po leka scena |
|
Върнете се в началото |
|
 |
4oki
|
Пуснато на: Пон Юли 14, 2003 2:18 am Заглавие: |
|
|
Tova s redeneto na 3d kama4eta e napalno izli6no.
Zaebi "kamak po kamak", samo s texturi bi polu4il mnogo po-dobar rezultat.
I kakav e smisala da se zori6 s ne6to, koeto se polu4ava za 2 min. s Terragen???
Ne e piniza v tova koe kak se pravi, a koe koga da izpolzva6.
Ako mine kolesnica po toq pavaz, konete 6e se prebiqt.
I tiq fugi mezdu kamanite...
Napravo po4vai nanovo. Trevi, cvqt na po4vata. Concept... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Toshiro
|
Пуснато на: Пон Юли 14, 2003 11:45 am Заглавие: |
|
|
и аз това си мислех - камъните отгоре са големи. но тези странично разположените много радват . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mav

|
Пуснато на: Пон Юли 14, 2003 11:55 am Заглавие: |
|
|
4oki pogledni edno filmche na Blizzard i zabeleji che ne e napraveno po lesnia nachin za 2min ami sa zaorali v detajli deto napravo zapochwat da ti pushat ushite kato se zamislish kak se modelirat i razdvijwat!! Ideiata e da stoj max-realistichno a i edin moshten displejsmant teji tochno tolkowa kolkoto i samite obekti na edna scena na nashia tip mashini - daje shansa da zabie PC-to dokato podgotvia scenata za rend e OGROMEN !! Da ne kaja che to 1 na 10 ne zabiwa !
I towa s karuchkata - ok be - predpolagam che si vijdal kaldarum - e kaji mi togawa kak taka konete deto sa minavali ne sa se prebiwali pri polojenie che tam za ravnost na nastilkata ne mojem da govorim a fugite sa takiva" " (probvaj da minesh po takav put s naklon 40-gradusa s kola !! a tia e opredeleno po-stabilna spriamo konete - napravo si mislish che pavaja e ravnostoen na asfalt)
Za spravka otidi v Triavna - staria grad - mostat (shte te izlaja koj e majstora ako go nazowa) E, pogledni kak e napraven - kaldarum - a ne gladka nastilka - a mosta si stoj v/u egati i dobre izdialanite kamenni svodove) _________________ .... listen to the waves ... everything communicates .... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Пон Юли 14, 2003 11:58 am Заглавие: |
|
|
4oki, man, ne me razbiray pogreshno, obache totalno ne sum suglasen sus tebe wuw slichaya. Pri rendererite, koito polzwame NEMA nachin towa, koeto kazwash, da stane. Edinstweno pri Renderman family rendererite towa e wuzmozhno, no te rabotyat na suwsem razlichen printsip -- powurhnostta se razdelya na micropolygons, kato za high-quality rendering wseki pixel fakticheski ti e edin polygon. Po tozi nachin mozhesh da naprawish AMAZING displacement-i. Primerno za The Two Towers gledah naskoro edin paper, kak sa prawili (chasti ot) stenite i eksploziyata na bitkata za Helm's Deep. Obektite sa nishto i nikakwi parshiwi boxes i cylinders sus malko iskriwyawaniya. Wsichko ostanalo e displacement wuw Renderman.
Back to the topic: sus nashite rendereri i displacement/bump procedures toya effect e NEPOSTIZHIM. Zatowa go ima Rendermana :-)))) Nothing beats geometry wuw nashiya sluchay. Eto ti dwa primera, koito sum postwal tuka predi izwsetno wreme:
http://members.fortunecity.com/drone01/aa.htm
i
http://members.fortunecity.com/drone01/fb.htm
Zidariyata e kamuk po kamuk, durwenite powurhnosti sa duska po duska. A sega mi kazhi, che shte postignesh sushtiya effect sus displacement, bump, i textures! Estestweno, ako go naprawish, shte ti podnesa nay-iskreni izwineniya, no se sumnyawam, che resultatut shte e sushtiya. A, da, wizh i na Stefan posta za Air Harbor-a, i mu wizh wireframe-a :-)))) Coldblooded naistina mozhe da e napraskal golemi kamuni sus golemi fugi, no towa se oprawya :-))))
Nakraya, Terragen? Wuw integratsiya sus Max?
Best,
Drone _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
skynet
|
Пуснато на: Пон Юли 14, 2003 12:19 pm Заглавие: |
|
|
men mosta mi haresva kato cqlo, ama naistina po-random trqba da izglejdat kamynite i nqkoi drug otchupen da ima taka. i dai q taz karuca taka mnogo pusto izglejda :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
4oki
|
Пуснато на: Пон Юли 14, 2003 12:42 pm Заглавие: |
|
|
Drone, man, ne6tata koito pi6e6 sa vqrni, no ne sa ni6to novo.;-)
Moeto predlozenie e za komkretniq slu4ai.
Coldblooded, ako na teb ti haresva taka, pravi gi taka.
Sorry, ako sam te obidil... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SINNER
|
Пуснато на: Пон Юли 14, 2003 2:40 pm Заглавие: |
|
|
mav написа: | 4oki pogledni edno filmche na Blizzard i zabeleji che ne e napraveno po lesnia nachin za 2min ami sa zaorali v detajli deto napravo zapochwat da ti pushat ushite |
da be da samo deto se si mislia 4e nikoga v blizard ne biha modelirali tolkova rasto4itelno ot kam poligona kakto na gorniat primer pri uslovie 4e moge da se postigne neshtoto s dosta po razumni metodi
vse pak te tam praviat animacia ne stil images i se seshtash pri render i animacia kakvo zna4enie ima kolko e leka scenata nali ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Пон Юли 14, 2003 2:55 pm Заглавие: |
|
|
Abe, swirish na uho. Kolkoto polys ti tryabwat, za da si dowolen ot rezultata, tolkowa slagash. Coldblooded e reshil da si deformira kamunite sus Noise -- nachi, tryabwat mu plutni meshowe. Drug e wuprosut, che tochno wuw negowiya sluchay shte e mnogo po better off ako polzwa 1x1x1 boxes sus Noise Bump map, zashtoto prosto ima prekaleno mnogo kamuni :-)))) _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
SINNER
|
Пуснато на: Пон Юли 14, 2003 3:05 pm Заглавие: |
|
|
be da ti kaga vse mi e taia be koi kakvoto iska da si pravi vagen e rezultata v kraina smetka
as samo kazvam 4e ako as trugna da pravia to4no tova kamenen most shte polzvam Displace na Vray ta dori i MAX standartniat displace
eto kakvo se postiga s Vray displace specialno za kamuni
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Пон Юли 14, 2003 3:15 pm Заглавие: |
|
|
Pu be deba toya Vray deba! Mnogo yaka rabota si e! Koga li sha subera pari za full versiyata.... _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Пон Юли 14, 2003 5:03 pm Заглавие: |
|
|
dosega ne go biah polzwal, a twa opredelno e dobyr rezultat, no mene lichno malko me pritesniawa "render time 6min 30s" ... da ne si izbichil nastroikite mnogo na mah...? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
skynet
|
Пуснато на: Пон Юли 14, 2003 5:08 pm Заглавие: |
|
|
Coldblooded написа: | i posle na vsichki zaedno da im sloja Displacement ama ne mi izdyja mashinata |
kato gledam tazi mashina deto e rendila kamunite, i tia 6 min, ne moga da se sdyrja da ne smetna na obiknoven komp kuv gyrch she e :)
no inache sa super |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Вто Юли 15, 2003 9:46 am Заглавие: |
|
|
Ami ne znam ama kato gledam mashinata na koqto e rendval SINNER e 1024Ram i Dual AMD.....e de da mojeh da imam i az takava...ama sa stiga opravdaniq:))).A za displacement-a. Ne sym tolkova navytre vyv Vray-a no do kolkoto vidqh ima edin displacement Mod ta kato go sloja na obekta si pravi displacement, no samo s syshtestvuvashtite poligoni na obekta, t.e. kato displace na Max-a,taka li e naistina(da ne bi da mi bqga neshto, shtoto v Max-a osven displace ima i Displ. Apr. deto go i subdiv.-a obekta) a inache tova deto SINNER e napravil e mnogo qko, ama moqta mashina shte da go rendva syshtoto za priblizitelno 3, 4 pyti po bavno(ako ne i poveche) i za cql most deto vi kazah i po-rano mi zabiva(s Max-dispclce, ama smqtam che i s Vray Displace-a shtemi zabie)....inache eto q i karucata...to dori ne e zavyrshena ama nqmah vreme taka che malko po nabyrzo stana tq, no neshto ne sym siguren kak trqbva da sa svyrzani osta i samoto "shasi" Pri men sa samo edni gredi s dupka prez koito minava osta....ako nqkoj ima ideq kak stava, shtoto ne sym mnogo siguren dali e taka, da kazva...to ne che e tolkova vajno shtoto ne smqtam da go pravq nqkvo iper realistichno ama vse pak da znam kak e naj-malkoto.....
 _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Вто Юли 15, 2003 12:36 pm Заглавие: |
|
|
Честно казано, така ми прилича, че тея камъни ще паднат. А и прехода камънак-терен нещо не пасва. Както каза, някой вече, тея камъни са много новички, требе им малко пукнатини, малко други работи. Ето тука нещо много набързо, ама се вижда какво имам в предвид.
stefan, какво те притеснява рендер тайма, за такава детайлност много ли ти се вижда? _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|