Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mim

|
Пуснато на: Вто Апр 21, 2009 12:14 pm Заглавие: |
|
|
да попитам: гларусите (или чайки ли са), за какво ги пусна, какво видя ти в кадрите, за да ни ги покажеш
аз разбирам защо си ги снимал, не е лесно да "ловиш" птици в кадър, особено ако не живееш край морето _________________ и един шоколад увива мармота в станиол
Последната промяна е направена от mim на Вто Апр 21, 2009 2:43 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Вто Апр 21, 2009 2:20 pm Заглавие: |
|
|
на мен тръстиките пък ми харесват, и онуй пиле в цъфналото дърво също _________________ Жить - хорошо!
А хорошо жить - еще лучше! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Вто Апр 21, 2009 2:56 pm Заглавие: |
|
|
Това е първото ми предупреждение!!!
mim - Очаквам да получа конструктивни коментари по снимките ми, но от близо 8 месеца, в моето представяне се говори за грамотност, коя от мацките била с по-големия чичко или се използват мои снимки за цели, които нямат нищо общо с темата. Аз мисля, че като за първи път са станали добре, дал съм си зор да отидя до границата сам, за да пробвам нещо ново. Газих в блатата, "стрелях" с измислени "пушки", следях непознати за мен птици и най-накрая се получи нещо, което ми хареса.Вярвам че тук има хора, които се занимават с фотографиране на птици и могат да вметнат 1,2 съвета. _________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Апр 21, 2009 3:13 pm Заглавие: |
|
|
Досега ми харесваше, че не си изпускаше нервите в това представяне.
Да газиш в блатата и да пътуваш не е достатъчно, хич. Има видове фотография, за които се изисква перфектна спортна и психическа форма - да мъкнеш товари колкото половината си тегло, да зъзнеш в някоя дупка 5 дена... и всичко това няма да има добър резултат, ако нямаш съответние умения, сърце и очи за да видиш обектите си и да ги покажеш на света подобаващо.
Има и снимане на модели... където едно изпускане на нервите ти праща по дяволите всичко, отрязваш си шанса да заснемеш състоянието на човека, с който работиш.
Представяш се постоянно, за кратко време - не очаквай за няколко месеца да дръпнеш 20 обиколки напред. Представяне не е място за критика, не очаквай критика на място, чиято цел е коментари с Да и Не.
Опичай си акъла и се упражнявай, няма нужда да показваш всичко. Фотграфията от жанровете, които показваш напоследък, е занимание самотно. Пиша толкова в твоята тема, защото мисля, че имаш възможност да се научиш, ако не си губиш времето с глупости и не се тръшкаш да ти оценяват нещата с "УАУ" или "УЖАС". Успех. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Вто Апр 21, 2009 4:28 pm Заглавие: |
|
|
hristov2256 написа: | дал съм си зор да отидя до границата сам, за да пробвам нещо ново. Газих в блатата, "стрелях" с измислени "пушки", следях непознати за мен птици |
това е причината заради която си снимал, самото снимане е тръпка, преживяване
питането ми беше: защо от вече готовите кадри, тези ти харесаха, какво в тях те накара да ги извадиш от купчината
опитай се да разграничиш спомена от процеса и погледни кадрите като чужди, анализирай ги, отговори си на няколкото основни въпроси:
каква е идеята в кадъра
как светлината рисува обектите и фона
намерена ли е най-добрата композиция, динамична ли е или не
цветовете какво настроение докарват, има ли настроение
с какво ще запомня този кадър
проблемът ти не е, че не можеш да направиш достатъчно хубави кадри, проблемът е, че не знаеш кое е хубаво и кое не, защото в постовете ти до момента имаш кадри заради които да те пусна, но наличието на "плява" сред тях ме спира
п.п. много пъти вече пиша едно и също, сигурно съм втръснала на доста хора, сори _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pepa_gaidarova

|
Пуснато на: Нед Апр 26, 2009 1:32 pm Заглавие: |
|
|
Ще си позволя няколко думи, с които по-скоро искам да те успокоя и насърча. Когато си толкова млад, с голям хъс и силно желание да развиваш таланта си, най важнато е да се научиш на търпение. Голямо търпение, и в това, което правиш, и в това, което чуваш като коментар. Занаят не се преподава, а се краде. На този етап се радвай повече на критика и бягай от похвали и възклицания. Когато калиш волята си на търпение, да изслушваш и наблюдаваш без да бързаш да даваш определение. Ти си този, който трябва да развива таланта заложен в теб. Оцеляват гъвкавите, а не силните. Успех и не спирай да се трудиш и експериментираш:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Пон Май 11, 2009 11:41 am Заглавие: |
|
|
Малко книжки влязоха в употреба през последните 2 седмици.
Тайната на снимките: Ц200 (лепило) + тръстики, залепени на старо яке. Въргаляне, търпение и много надежда за хубав кадър :)
Пригответе се за малко повечко кадри:
 _________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Пон Май 11, 2009 12:06 pm Заглавие: |
|
|
пак си ги пуснал малко повечко, но пък се вижда че си се старал.
тая с 2те дървета много убава е станала, пу пу пу. _________________ Жить - хорошо!
А хорошо жить - еще лучше! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пон Май 11, 2009 12:13 pm Заглавие: |
|
|
виртуално ти стискам ръка, за добрите попадения
особено са ми присърце 46742199.jpg, 51747198.jpg, 67187630.jpg и 61766141.jpg
пробвай да ги продадеш на списания или да участваш в конкурси с някои от тях свързани с Природа, диво, животни, България (ако са снимани тук) и т.н.
надявам се, че ще усетиш тръпката от добре свършената работа
и ще си поговоря с колежката за пускането ти ;) _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Пон Май 11, 2009 12:17 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря ти mim ! Снимките са снимани в България, Драгоман и Шабла. _________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Пон Май 11, 2009 4:34 pm Заглавие: |
|
|
Има попадения, браво :) _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Deskov
|
Пуснато на: Пон Май 11, 2009 4:53 pm Заглавие: |
|
|
мишлето и дърветата ме разбиха от кеф ... мерси! _________________ If you can imagine it, you can create it. If you can dream it, you can become it. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
trial

|
Пуснато на: Вто Май 12, 2009 1:02 am Заглавие: |
|
|
аз не виждам нищо интересно в тея кадри...кво като има приятно изглеждащи... нищо не ми казват! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Вто Май 12, 2009 8:32 am Заглавие: |
|
|
trial написа: | аз не виждам нищо интересно в тея кадри...кво като има приятно изглеждащи... нищо не ми казват! |
.....тва от спортна злоба ли? _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
trial

|
Пуснато на: Вто Май 12, 2009 12:57 pm Заглавие: |
|
|
maceman написа: | trial написа: | аз не виждам нищо интересно в тея кадри...кво като има приятно изглеждащи... нищо не ми казват! |
.....тва от спортна злоба ли? | хахах от 3 спортни злоби не една |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Вто Май 12, 2009 1:27 pm Заглавие: |
|
|
trial написа: | аз не виждам нищо интересно в тея кадри...кво като има приятно изглеждащи... нищо не ми казват! |
Помисли наново ? :)
Корморан-> Показал съм ги в среда, в която не винаги обитават (блатата), често се срещат около крайбрежията. Попринцип са високи около 75 сантиметра, размах на крилете около метър. Гнездат поединично или на малки колонии, но в случая не беше така (възползвах се от ситуацията да снимам). Снимани са 1 километър след Дуранкулашкото езеро, навътре в тръстиките около обработените земи с жито. _________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Май 12, 2009 1:30 pm Заглавие: |
|
|
Христов, харесва ми как дърпаш напред!
Пак си направил доста широка селекция, още не можеш да си пробереш хубавите кадри измежду многото заснети, но и това ще стане, продължавай да снимаш и Успех! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Вто Май 12, 2009 1:49 pm Заглавие: |
|
|
snooper написа: | Христов, харесва ми как дърпаш напред! |
Дам... освен това на мен последните ти кадри ми носят естетическа наслада... Потапят ме в средата някакси. А това което усещам "потапяйки се" е спокойствие.
Може да не го разбирам изкуството аз много, но когато нещо създава такава положителна емоция в мен (макар и субективна), аз го адмирирам. Пък кой каквото иска да ми обяснява за изкуство, арт, косми и уотевър.
Ако не можеш да отсееш кадрите по чисто фотографски принцип, пробвай да ги организираш като фоторазказ. Тогава всичко ще се осмисли и ще пуснеш само нещата които е необходимо. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Вто Май 12, 2009 1:53 pm Заглавие: |
|
|
Да, това ми е болна тема с кадрите. Направих около 200 кадъра само на тези птици. Гледах да ги подбера по някакъв ред, в различни пози и различно настроение, за това са толкова много. _________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piks

|
Пуснато на: Нед Май 17, 2009 10:16 pm Заглавие: |
|
|
Извинявам се за късното включване.
Поздравления за кадрите! Още по-големи поздравления за посоката в, която си поел :)
Добре дошъл от мен! _________________ °
°In an unseen forest they can hide
just like a child's hidden minds° |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|