Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
RG®
|
Пуснато на: Чет Юни 04, 2009 6:34 pm Заглавие: :-) |
|
|
Пипи, сарказъм към кого?!
:-)
И кой ги приема буквално?!
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Чет Юни 04, 2009 8:42 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: |
На фона на всички прекрасни и изфинени, смислени и барнати лога тва ще изпъква като паун сред кокошки.
Има няква концепция. |
Това е най-вероятно идеята, като са отишли твърде далеч с нея ... аз обаче не съм и никога не съм била негов фен. _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 10:13 am Заглавие: |
|
|
HEA написа: | Bio написа: |
На фона на всички прекрасни и изфинени, смислени и барнати лога тва ще изпъква като паун сред кокошки.
Има няква концепция. |
Това е най-вероятно идеята, като са отишли твърде далеч с нея ... аз обаче не съм и никога не съм била негов фен. |
Абе в индустриалната част на сайта има мега готини неща, на тях съм фен :)) Виж тва лого колкото повече го гледам и размишлявам, толкова повече Био май е прав - умишлено е :) _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 10:47 am Заглавие: |
|
|
Почвам да се радвам, че Симо не се занимава с логодизайн :)
Човека се мисли за много велик, толкова велик, че да диктува някакви тенденции и всичко което направи да се приема като ювелирно творение. Също като NIKE, правим квото си искаме и тъй като е NIKE е скъпо и кърти! Да ама не... Когато направиш материал за отходните канализации той си мирише и не е по-хубав дори със запетайката на NIKE! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 10:47 am Заглавие: |
|
|
Bio написа: |
На фона на всички прекрасни и изфинени, смислени и барнати лога тва ще изпъква като паун сред кокошки. |
че то и да се изакаш - пак ще изпъкне.....
кой от вас би си сложил това за лого...
мене лично ще ме е срам- нищо че ще "изпъквам"...... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
M0
|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 11:00 am Заглавие: |
|
|
Typo-to mnogo zle :D
...ne ...tiq sa poludqli !
glupost ...no tiq nikoga nqma da imat reklamni pisalki :) _________________ "...Най-добрата околна среда за човека е свободата. ..." - Вацлав Клаус |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 3:05 pm Заглавие: |
|
|
Mace, и аз смятам като теб и на мен не ми харесва. Но също така знам че има някаква малка вероятност и да не сме прави.
Представи си да пуснеш Металика на хора в началото на века които кротко си слушат рагтайм или да покажеш Франсис Бейкън или Пикасо на романистите. Всички ще са тотално на същото мнение че е пълен крап, грозно, не по нормите и др. Едно към едно с реакцията която буди едно такова лого. Просто логото дизайна е по-консервативна материя от останалите изкуства.
Представям си ако се беше развило толкова кви лога идиотски щеше да има сега. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 3:17 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | Mace, и аз смятам като теб и на мен не ми харесва. Но също така знам че има някаква малка вероятност и да не сме прави.
Представи си да пуснеш Металика на хора в началото на века които кротко си слушат рагтайм или да покажеш Франсис Бейкън или Пикасо на романистите. Всички ще са тотално на същото мнение че е пълен крап, грозно, не по нормите и др. Едно към едно с реакцията която буди едно такова лого. Просто логото дизайна е по-консервативна материя от останалите изкуства.
Представям си ако се беше развило толкова кви лога идиотски щеше да има сега. |
рядко се случва, но тоя път съм съгласен със Симо. има си причините да е направено така - вижте описанията в сайта. аз също не го възприемам, но мисля, че лебедев е "рискувал" да покаже авангардна визия (не са фащайте за термина), която ако проработи някак ще може да каже "видяхте ли, аз бях прав и бях първи". ако не проработи - ще каже "нахуй пиздец" - като с нокия...
деа знам де, не ми харесва тоя логотип - не го приемам. ама аз и концептуалните модели автомобили не приемам - па рано или късно и те ще ни стигнат. кой прав и кой крив - ще видим друг път. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 4:33 pm Заглавие: |
|
|
е това се опитвах и аз да кажа, ама аватарчето много хубаво го изрази, УРА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
N1kk3l

|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 4:54 pm Заглавие: |
|
|
Аз да задам тогава логичния въпрос.
А ако не успее, кво става с клиента ?
Той си плаща да получи продукт, който да му върши работа (друга тема е, че има много клиенти които си го просят - което не е тема на разговора и не означава че не трябва да се държим професионално).
Пикасо и Металика залагат собственото си име. Лебедев си ексерементира с клиента. Защо не направи своето лого фонтан от ефекти а е скучно черно бяло традиционно лого?
Работата е по-скоро свързана с егото и самочувствието че налага тенденции отколкото нещо на което ще се радваме след 50г. Защото ако евентуално след 50г. се окаже че тва е велико, то в настоящето клиента мкоже лесно да стане за посмешище.
Bio твоето филмче беше страшно, особено ми хареса часта която беше правена с Мъжлеков, но защо не налагаш този авангардизъм спрямо клиентите си ? Може би защото не си си повярвал толкова или защото си добър професионалист ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 5:05 pm Заглавие: |
|
|
N1kk3l написа: | Аз да задам тогава логичния въпрос.
А ако не успее, кво става с клиента ?
Той си плаща да получи продукт, който да му върши работа (друга тема е, че има много клиенти които си го просят - което не е тема на разговора и не означава че не трябва да се държим професионално).
Пикасо и Металика залагат собственото си име. Лебедев си ексерементира с клиента. Защо не направи своето лого фонтан от ефекти а е скучно черно бяло традиционно лого?
Работата е по-скоро свързана с егото и самочувствието че налага тенденции отколкото нещо на което ще се радваме след 50г. Защото ако евентуално след 50г. се окаже че тва е велико, то в настоящето клиента мкоже лесно да стане за посмешище.
Bio твоето филмче беше страшно, особено ми хареса часта която беше правена с Мъжлеков, но защо не налагаш този авангардизъм спрямо клиентите си ? Може би защото не си си повярвал толкова или защото си добър професионалист ? |
това какво ще стане с клиента е работа на самия клиент, не на графила или отделни нейни членове. ако клиента разсъждаваше както повечето от нас - той щеше да прати лебедев "нахуй" и случката нямаше да се е случила. в крайната сметка всеки плаща каквото е поръчал - понякога става, понякога не. ако нямаше хора, дето рискуват и губят - нямаше да има свят, нямаше да има нищо ново.
следейки студиото на лебедев, без да харесвам 99% от нещата, които излизат от там, не мога да не призная, че нещата винаги са обмислени и почиват на някакви аргументи. пак повтарям - дали са били правилни тия аргументи, не се наемам да кажа, но и при всички случаи не е наша работа :) най-малкото щото нямаме нужната информация или пък разбиране на особеностите на тамошния пазар.
ама тайпото е грозно, виж - в това не мога да си пречупя мнението...сори! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 5:16 pm Заглавие: :-) |
|
|
Аватаре, като те чета, се сещам за Айфеловата кула.
По-точно - за оня, дето я продал два пъти!
Сигурно е бил страшно убедителен.
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
N1kk3l

|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 5:20 pm Заглавие: |
|
|
Не ми се искаше темата да залите към това, че клиента си получава за квото си плаща и го заслужава и незнам кво си и т.н. Темата с кофти клентите е дъвкана много пъти.
Повечето хора тук искаме клиента да се осланя на нашето "експертно" мение и да има довери за решенията които ще вземем като "специалисти" защото ние имаме опит чели сме и т.н.
При по-големите и известни фирми (по мое наблюдение), въпреки че дереджето не е много по-добро, но все пак често се случва и това клиента реално да се надява че "еспертите" си знаят работата. И да им има доверие че те знаят по-добре. И като му пуснеш две три натруфени изречения и той лесно може да се съгласи че Pepsi "обгръща света" и е новия символ на съвършенството и е образа който всички религии търсят.
Я ми изреди най-известните студия в Руско сега.
Пак да си кажа че не се имам за косервативен ама все си мисля че добрия вкус е непреходен и за мен спора не е дали това отговаря на каноните на лого дизайна или не а дали е красиво само по себе си. Защото каноните с времето и развитието на технологията и мисленето ще се променят, но според мен това ще си остане една луда шарения.
Хубаво отвреме навреме в стремежа си да изпъкнем и да сме оригинални да не губим мярка. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chocho

|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 5:42 pm Заглавие: |
|
|
Със сигурност не опира до клиентите и какво искат или колко плащат. Иначе просто нямаше да го показват. Това си е експеримент някакъв... има концепт явно, но функция и естетика определено не, според мен. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 9:50 pm Заглавие: |
|
|
Интересното е, че има хора които наричат това лого! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 10:12 pm Заглавие: |
|
|
N1kk3l написа: | ...
Благодаря, но ако прочетеш по горе ще видиш че съм писал, че не ми харесва това лого, но че допускам че може да не съм прав.
Явно обаче идеята че някой може да допусне че не е прав, не е лесна за възприемане.
Що се отнася до филма, той е авангарден донякъде защото не спазва "приетите" правила за филмово произведение. Няма добри, лоши, начало, край, конфликт, кулминация и развръзка в класическия им вид. Съответно доста хора които са консервативни не могат да разберат каква е идеята и защо ги няма класическите елементи.
Та малко странно ми е да го кажа но прилича на това лого донякъде. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 10:22 pm Заглавие: |
|
|
Аз що се отнася до лого не съм голям експерт, но разбирам идеята на логото. Да символизира това което стои зад него. Другото са условности.
Нека си представим че някой ден няма да има печатни материали, всичко ще е в движение, в анимация и върху пластични и непластични материи, плат, стени, якета и др. Това неизменно ще означава че старите канони за това що е лого ще отпаднат. Ще остане само идентификацията и комуникацията. Ще има лога в всевъзможни форми, вече не само с линии и символи ще означават птритежателя си ами и със съответна динамика. Ще бъдат било тежки и бавни било младежки динамични и шарени, с градиенти, ефекти или декоративни... _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
N1kk3l

|
Пуснато на: Съб Юни 06, 2009 1:28 am Заглавие: |
|
|
Bio прав си че така си написал по-рано, прав си и че не е лесно да си признае човек че не е прав. В момента става въпрос за мнение и няма прав и крив, ако можеше да се измерва функцията на едно лого със точност до 100% щяхме да можем и да кажем "да добро" или "не е добро" и да има прави и сгрешили. Намесена е и личност към която симпатиите не са много както и проект със силно съмнителна стойност затова и отклика е толкова силен.
Функцията на едно лого не е съвсем точно да символизира това което стои зад него или да разказва или показва точно с кво се занимава (това е само препоръчително). Функцията е да индентифицира да създава облик и идентичност ако искаш и имидж(да го променя даже). Поради тази причина от чисто функционални причини без значение колко се реазвие технологията и колко градиенто-холограмно-обемно-прстранствено-времево ще може да се изгради един символ той ще трябва да е запомнящ се, следователно прост било то и анимиран.
Все тая, малко OFF филмчето ми хареса най-вече защото беше една история разказана през погледа на няколко човека. Имаше едни серии на Батман (Batman TAS) където децата разказваха една и съща случка с него, но всяко я беше пречупило през своята призма. Тези серии са ми любими защото не разказват точно случката а ми говорят повече за разказвача. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Съб Юни 06, 2009 10:22 am Заглавие: |
|
|
Напълно съм съгласен с N1kk3l. Колкото повече се развиват технологиите, толкова повече се опростяват логата. Това по простата причина, че всеки търси прост символ, който да е запомнящ се и да го представя. Защото при наличие на много форми и цвят възможността на съотвеното "лого" да заприлича на някое друго "лого" е по-голяма. С това губи своята идентичност.
За да не бъда голословен ето един прост пример с логото на Allianz:
Ама Лебедев както винаги е институция. Той е над сто и повече годишни изпитани във времето похвати и правила, които са се наложили не поради моментното хрумване на някой ами защото историята е показала, че така е най-добре.
Иначе то ясно, че това лого ако мога да го нарека така ще се забелязва спрямо други, защото това ви беше тънката мисъл, обаче какво ще стане ако тенденцията е всички да имат подобни "лога". Тогава кое точно от логата ще се забелязва? И нещата пак ще си влязат в каналния ред към опростяване на символа. Което както казах е изпитано с времето. Тъй, че номера с модерното лого е майтап работа. Особено, когато пък и бие всички правила за естетика.
То си има книжки за тия работи всъщност де. Ама Лебедев и Чък Норис не четат книги, те ги пишат. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гарван

|
Пуснато на: Съб Юни 06, 2009 12:06 pm Заглавие: |
|
|
Тва нещо има ли публикувани инструкции за употреба?
С удоволствие ще ги прочета....щото ми се струва, че ако го принтнат в некоя маза, ще изпъква като гувно на плочник. _________________ . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|