Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
crimson_glory
|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 12:05 am Заглавие: |
|
|
Аватарче, тези двата сайта предполагам ти си ги правил? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 1:13 am Заглавие: |
|
|
Захващаш се за думата или не му разбра въпроса?
Ако ще си ги мерим - тези двата сайта са на хора - част от графила от много време насам. И не е въпроса в това кой има най-якия сайт, а на пазарната ситуация какво място под слънцето ще спечелиш с (качество на) работа като показаната от теб. _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
crimson_glory
|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 2:08 am Заглавие: |
|
|
Ами разбрах му въпроса, но целта на моята тема тук е да се дадат конкретни коментари за дизайна - какво ви харесва, какво не, какво може да се подобри и т.н.
За пазарна ситуация никой не говори, пък и това не е форумът за целта.
Моля ви за обосновани коментари, досега много малко такива видях.
Колкото до двата сайта, ясно е, че са на ниво, но зад тях стои ЕКИП от хора, докато аз съм сам и е ясно, че повече глави мислят по-добре от една.
Нямам никакви претенции с работата си и ако имате да кажете нещо полезно - добре дошли.
Например Ники Михайлов, би ли посочил ако имаш време конкретни пропуски в качеството на работата ми, за да работя по тях? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 3:44 am Заглавие: |
|
|
Ми аз не съм уебър едно на ръка и второ това е секцията цедка.
Не се дават критики а се показва бунакоустойчив дизайн. Ако имаш достатъчно от последното влизаш в разделите и там се критикува на воля.
Което ми напомня за един виц - една жена решила да не плаща за преглед при лекаря и го пресрещнала на улицата.
"не съм добре докторе - вика - предпишете ми нещо"
И доктора и казал "добре, съблечете се да ви преслушам" _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kapitana!

Регистриран на: 11 Авг 2005 Мнения: 536 Местожителство: OC Оrange County
|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 9:36 am Заглавие: |
|
|
ники михайлов написа: | Ако ще си ги мерим - тези двата сайта са на хора - част от графила от много време насам. |
за това че са членове няма да споря - така е!
но сайта на toxicmedia е пълна скръб!!!
не би трябвало да се дават за пример или някакво мерило!!!
http://vbox7.com/play:0859ec2a:::))))) _________________ no ads, no mercy!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BORSP
|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 12:00 pm Заглавие: |
|
|
crimson_glory написа: | Ами разбрах му въпроса, но целта на моята тема тук е да се дадат конкретни коментари за дизайна - какво ви харесва, какво не, какво може да се подобри и т.н. |
Харесват ми цветовете. Обаче си ги ползвал с голямата баданарка. Набързо:
Логото: .. слабо, меко казано. Или го мисли наново или гледай това да го лифтнеш колкото можеш - във всеки случай не го оставяй така.
За формите: излишни са 100%.
Шрифтове: Иляне, при теб в момента е излишно дори да се дават съвети, липсва още базово познаване. Чети де що намериш, сайтове за типография има един бюлюк.
Навигацията: oнази на синия фон е излишна, още повече че по-скоро изглежда като стъпки от процес с тия ">". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
crimson_glory
|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 12:04 pm Заглавие: |
|
|
BORSP,
Благодаря много за времето, което си отделил/а...Най-сетне смислен коментар. Както казах, портфолиото е в процес на изработка, ще имам предвид съветите ти. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
crimson_glory
|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 1:22 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Шрифтове: Иляне, при теб в момента е излишно дори да се дават съвети, липсва още базово познаване. |
Всъщност не е така, но е истина, че малко ги пренебрегнах и оставих за последно. Ако погледнеш CSS-а ще видиш, че текстът ми е разположен на 16px вертикален grid за оптимален vertical flow.
Обаче ширината ми се получи много голяма и затова стои малко разхвърляно. Но мисля, че с твоята идея за подчертаване на хедърите и уголемяването им нещата ще станат.
Самата страница със сайтовете също е неоформена, знам че е messy. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
crimson_glory
|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 1:29 pm Заглавие: |
|
|
Логото ще го мисля на по-късен етап.
Формите засега ще ги оставя.
Ще променя това „>“ отгоре. Няма да последвам идеята ти за менюто - не искам да е ala Smashing Magazine.
Но като цяло ми беше нужен страничен поглед, щото човек като се забатачи...
10x отново! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BORSP
|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 4:12 pm Заглавие: |
|
|
crimson_glory написа: | Всъщност не е така, но е истина, че малко ги пренебрегнах и оставих за последно. Ако погледнеш CSS-а ще видиш, че текстът ми е разположен на 16px вертикален grid за оптимален vertical flow... |
Просто ще цитирам Ицо от една друга тема:
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 5:51 pm Заглавие: |
|
|
crimson_glory написа: | ...
Моля ви за обосновани коментари, досега много малко такива видях.
.... |
За да има какво да се коментира е нужно първо да има по какво да се коментира. Аз тука дизайн не виждам заради който да си направя труд да пиша коментари! _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|