Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Sami

|
Пуснато на: Пон Юли 27, 2009 10:53 pm Заглавие: Леб |
|
|
--------***----------
--------***----------
Тук работят само линковете от курсора надолу
И тъкмо да ги пускам картинките и чета, че една държавна агенция обявила обществена поръчка за сайт за 1,9 млн лв.
Колеги, поне ги правете да работят, че на такива като мен им се налага да ги ползват. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 10:01 am Заглавие: |
|
|
а защо тука ????????? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 10:04 am Заглавие: |
|
|
На сайта на Нова това да му е кусура.... Какъв е тоя утрепан браузър, свали си FF |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 10:11 am Заглавие: |
|
|
Ай-сига браузъра виновен :) _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 10:19 am Заглавие: |
|
|
Хех Ники... учудва ли те? Ако да кажем колата като завъртиш волана на ляво, завива на дясно ти ли ще си виновен? Браузъра си е ок, ама не кльопа някои от стандартите... Въпроса е струва ли си да правиш фиксове за него. Сами ще каже и най-вероятно ще е прав, че щом става въпрос за сайт на национална телевизия и за сайt на министерство е задължително те да работят на всичко. Аз лично за 0.02% от потребителите които ползват Konquerer не бих си играл... хеле пък че има алтернативи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 10:40 am Заглавие: |
|
|
сигурно е много рано за да схвана проблема причинил таз' полемика :)))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dalibg
|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 10:44 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | държавна агенция обявила обществена поръчка за сайт за 1,9 млн лв. |
ъ-ъ-ъ ама те и цените ли обявяват с конкурса ... и сичкото комисионна над 1,9 е добре дошло :) ... напредък |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 11:55 am Заглавие: |
|
|
ico написа: | сигурно е много рано за да схвана проблема причинил таз' полемика :)))))) |
Не е рано бе, обедно време е вече... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 11:57 am Заглавие: |
|
|
бг уеба е умряла работа.. кауза пердута... виж в конкуренция с останалия свят като се напъне човек може да понаправи това онова...
като ти е дирник.беге мерило нищо не се получава... алоууу 2009та сме бре юнаци какво въобще коментирате тея бълвочи! _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:18 pm Заглавие: |
|
|
Е като е умряла работа да легнем и да умрем ли?... _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:21 pm Заглавие: |
|
|
не просто не си губиш времето да гледаш кви простотии се правят за бг пазара... _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 2:49 pm Заглавие: |
|
|
Е понякога трябва да си напомняме от какво бягаме... ;p _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
VirenEngel
Регистриран на: 17 Апр 2006 Мнения: 227 Местожителство: Creative Director
|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 3:13 pm Заглавие: |
|
|
sami
държавните поръчки и въобще големите проекти минават в през едни и същи фирми защото посредниците са едни и същи.
въобще не се изненадвай че има счупени сайтове - парите са взети вече ...
а опера много често също не се взема под внимание за така наречените големи проекти въпреки че тя е единствения броузър който ако някой иска да си провери сайта за стандартизиране трябва да тества с него.
преди месеци излезе информация за това как една от тези фирми процедира принципно с клиентите си за да не ползват в последствие чужди услуги - просто хората криптират кода и не го предоставят на клиента който реално си е платил сайта.
същата тази фирма е вписана като един от създателите на така наречената българска уеб асоциация където можеш да намериш информация че всички фирми членуващи там практикуват и пледират за прозрачна и коректна дейност и конкуренция.
в бг отдавна няма конкуренция.
бях говорил с ицо че ще направя една тема по тоя повод но просто не ми остава време ... на личния ми блог който ще вдигна скоро ще има инфо непрекъснато по такива хуманни и коректни конкуренти в бизнеса. има предостатъчно материал да се пише непрекъснато и да се знае от колеги и заинтересовани. _________________ CREOZON |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 4:35 pm Заглавие: |
|
|
М, само да вметна за браузърите - Нова си излиза така и на Iceweasel, който си е баш FF.
А проблемът вярно не е тук, но знам че наминават хора от тез фирми - да видят, да оправят. Днес слънчицата са се скрили май :)
А темата за държавните поръчки в уеб е голяма. Даже и аз исках по едно време да направя едно кратко ревю на уеб дизастър в министерските и прилежащи сайтове за блога. Почнах даже да си събирам бисерите им :). _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 5:39 pm Заглавие: |
|
|
Sami написа: | ...но знам че наминават хора от тез фирми - да видят, да оправят.... |
ако е само това по-бързо щеше да е да пратиш скриншотите на mag... :)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 6:11 pm Заглавие: |
|
|
Цъ, нека и другите се учат :) _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 6:17 pm Заглавие: |
|
|
нищо поучително не виждам аз в тая тема ... както и да е |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 6:23 pm Заглавие: |
|
|
Програмистите са виновни. :)
Те са някаква непозната за мен раса. А и то как иначе да е. Аз лично не познавам друга порода хора, които най-сериозно да зададат въпроса: "Как е путито?" и да имат предвид пак нещо, свързано с компютри. :)
(За тия, които не са посветени има една програма Putty, която не знам за какво се използва и която гореспоменатите програмисти, наречени за по-кратко девелопери използват често и така се питат един друг, майтап няма) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 6:41 pm Заглавие: |
|
|
Ами аз, дето не съм програмист, съм правила такъв карусел и си работи без проблем даже на Конкуерор.
Ако има проблем то той е за юзера и аз като такъв си се оплаквам - проблем е и за ПР на Нова, дето всеки път го питам как да си взема пермалинк към видеото, за да посоча конкретно него в препратката. Случайно или не се събраха проблемите нсе на конкретна фирма. За мен няма значение кои са. Но явно и случайно не са все техни. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 7:25 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Даже и аз исках по едно време да направя едно кратко ревю на уеб дизастър в министерските и прилежащи сайтове за блога. |
И защо?
Като мога да покажа същите фейлове на маса сайтове, където правителствени поръчки пръст нямат, частни са, изкарват пари и прочее...
Цитат: | Програмистите са виновни. :) |
Широко разпространена заблуда :) Няма виновни. _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|