Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 709 Местожителство: San Francisco
|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 2:37 pm Заглавие: |
|
|
Just Do It.
Вземи парите и забрави клиентите след това |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 2:44 pm Заглавие: |
|
|
и ако се обади пак с поръчка... се оправдай че в близките месеци/година ти е пълен графика... ако все пак държи точно ти изпляскай една сочна цена която или да го откаже а и дори да се навие да има поне за какво да трошиш нерви...
аз съм твърдо за вариант.1 щот съм дърт и не можеш да ме изнудиш с пари ако си кофти клиент.. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 4:55 pm Заглавие: |
|
|
Ако не ти казват точно кой шрифт да използваш и кой цвят с кой да смениш и изобщо ако нямаш на главата си хора, занимавали се с икономика, които да ти обяснят КАК ТОЧНО ДА ГО НАПРАВИШ, КОЕ БИ ОЦЕНИЛ КЛИЕНТА и КОИ СА ПОСЛЕДНИТЕ ТЕНДЕНЦИИ В ДИЗАЙНА въобще не се оплаквай. :)
Имах наскоро една интересна случка, в която докарвах 1 седмица точно определен нюанс на лилавото от един референт на едно небе, защото трябвало да бъде ама точно същия нюанс 1:1
Накрая успях да го докарам поне преобладаващо такова каквото го искаха от неБг офиса. Клиента като го видя писа:
"Ебахти, къде сте виждали лилаво небе! Че то няма такова небе"
Ама тъй каза: "Ебахти." Ама на чужд език... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 5:05 pm Заглавие: |
|
|
аз само ще цитирам:
1. "бееее, нещо не ми седи ДИЗАЙНЕРСКИ..."
2. "Хебър блек конденсет е ужасно нечетим, не слагай никога конденсет"
3. за постер койте е изцяло на червен фон - "много ми чевенее нещо"
... мисля книжка да издам _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
X7r3M1s7a
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 5:35 pm Заглавие: :-) |
|
|
Вбесим, бе...
Не Обесим!
:-))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 6:00 pm Заглавие: |
|
|
Бих добавил:
"Дай да сложим някакъв цвят за фон. Да не е тъй бяло, че аз иначе за какво плащам."
"Ти направи дизайна пък ние после ще ти дадем логото, снимките и текста"
"Ааа, ние не бързаме... Трябва да е готово чак за утре"
"Добре изглежда тая митническа бланка. Дай сега да сложим и тоя подпис и печат. Не за друго ами трябва да се редя да чакам..."
(това от зората на демокрацията)
"То не че и аз не мога да си го направя тоя сайт ..."
"Видя ли го това BMW дето мина. Искам подложките под логото да са същия цвят..." После: "Ааа, той не е същия..."
(това като правихме първите декорации върху чашите и чиниите на Happy, преди това нямаха картинки )
... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 6:15 pm Заглавие: :-) |
|
|
Е, какво - пратих ти брифа, логата са чак за утре. [3 броя]
Ми давай сега етикетите. [от четвъртък за понеделник - 2 х 3 броя]
Нали ти пратихме логата, бе. [1 *.jpg]
Искали сте логото векторно, затова ви го пращам по имейла. [*.doc]
Направи 3 варианта, да видим какво ще предложим на клиента.
...
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka

|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 6:30 pm Заглавие: |
|
|
след 3-тата корекция по флаерчето:
"Здравей, обаждам се във връзка с последните корекции, които ми прати. Няма проблем, ще ги направя днес, но цената която ти бях дал е до 3 корекции, говорихме го това. От тук нататък са по 100лв. Тази правим ли я, или ги оставяме така?"
Обикновено така ги оставяме.. По на рядко звънят след това, ама и аз доста по-рядко се изнервям :) Трябва да си пазим здравето я:)
Пипи, твоята хава друга, тук грешката е на шефа ти, че позволява толкова време да губиш по проекта. _________________ http://www.fourplus.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piperkov

|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 10:37 pm Заглавие: Re: :-) |
|
|
RG® написа: |
Искали сте логото векторно, затова ви го пращам по имейла. [*.doc]
|
HAHAH, право в десетката, т`ва ми се случва нон-стоп :D |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 11:18 pm Заглавие: |
|
|
043. Дизайна е супер, това ще е! Само… вчера мислихме с колегите и решихме да сменим формата на брошурата.
044. Flash банера готов ли е? А… готов е… защото… вчера се оказа, че сме объркали ширината с височината му. Само да ги завъртите ако може?
Това ми се случи с цяла книга :) Не беше лесно да им обясня как става "просто да я завъртя книжката" (добре че си бяха платили и бяха до там с не 100, ами направо 1000 безумни корекции)... от типа на "е супер стана, само ще коригираме текста - ето 2 нови изречения (в книжка с картинки и жив текст - всичко следователно се размина и хайде на ново - това - около 5-6 пъти най-малко се случи - с нови илюстрации и какво ли не). Общо книгата съм я редила и прерисувала минимум 6-7 пъти... И най-интересното - искаха я за една седмица (5 дни по-точно - аз я нарисувах - после я коригираха по горе споменатите начини и още много други...точно - 3 месеца - е ако щете вярвайте кви хора има:)) _________________ Отрежеш ли крилата на жената, тя ще полети на метла !
http://wickyhouse.com
http://wickywelcome.blogspot.com/
http://this-and-that.eu/
http://tui-onui.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 11:55 pm Заглавие: |
|
|
Винаги съм знаела, че това е професия за мазохисти. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Пет Авг 07, 2009 12:05 am Заглавие: |
|
|
Друго си е да си програмист, а? :P
Простотиите идват не към теб, а от теб излизат :)) _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 709 Местожителство: San Francisco
|
Пуснато на: Пет Авг 07, 2009 12:10 am Заглавие: |
|
|
това е, защотот тук много се глези клиента! Я да видиш как за едно мърдане на точка на запад си го чарджват като за половин нова работа. И там се изготвя друг модел на работа, клиента... ми сега дай да седнем да го направим и обимислим, че МНООООГО СКЪПО ще ни струва после да го премисляме! И клиента се замисля, като мисленето с дизайнера пак струва ПАРИ, подписва се на един лист, че е съгласен и е освидетелстван като нормален и в пълно съзнание, и се работи.
Какво тук значи - оооу, ми не, не ми харесва, като го направиш да ми хареса, ша платя!
Оу, не, като ти работя, ще ми плащаш по 100 лева на час и толкоз.
Тойота като ми сменят маслото при цена 50 лева на час ... представете си:
Абе може ли да ми смените маслото и филтъра, ама за 5 минути, или 3, че е криза и не ми се плаща за един час работа (те по принцип чарджавт 1.5 часа работа, пък го правят за 45 минути).
Те така. Разглезен е клиента, който идва при дизайнера. Виновни са и тези, които правят луди акробатики и подаряват време само и само за да се приключи поръчката, белким си получат заплащането, щото ако клиента реши да не плаща, пък може би въобще няма да стане нищо. А ако има добър договор? Какво ще стане? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dalibg
|
Пуснато на: Пет Авг 07, 2009 5:03 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | момче ти си тия темпове ше почнеш да изкарваш повече от мен |
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
georgi stoyanov

|
Пуснато на: Пет Авг 07, 2009 10:16 am Заглавие: |
|
|
А на мен веднаж ми изкаха- " Да стои анимационно така..." и на края "Не тва ми идва детско и шарено, нека да е нещо като цигарите Давидоф, знаете ги нали?!? " :D |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Пет Авг 07, 2009 10:21 am Заглавие: |
|
|
FPrint написа: | Just Do It.
Вземи парите и забрави клиентите след това |
Хубав съвет, ама нали се сещаш че след като ти се случват 8/10 такива клиенти и като погледнеш после портфолиото си за последните години и стои пусто... Точно защото си взел парите, забравил си, но после те е срам да сложиш такива "красоти" за пред хората...??
И в един прекрасен момент разбираш че в тоя знаят освен за пари трбябва да бачкаш и за името си :) А с етикет тип Давидов с лого правено от секретарката в Уърд и 4 пъти повече текст от необходимото, "семпъл" със своите 45 слогана, пиктограмки и кво ли още не... не правиш нищо за името си ;)) _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|