Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
TETRAGRAMATON

|
Пуснато на: Нед Авг 09, 2009 2:44 am Заглавие: И аз да попитам за съветпри изборът си на лаптоп. |
|
|
Значи реших да си изпрося един лаптоп, ще го ползвам при пътуванията си за това се спрях на 12-13 инча, тъй като от опит знам че в моята КАТА(раница), въпреки че има място за 15 инчов отзад мога да кажа че когато съм се опитвал да слагам на жената тошибата която е точно 15-ка едвам затварям ципът. Програми който ще юркам на него ще са шопът, бриджът CS4, някой месенджър, офисът, някоиа програма за съеденяване на панорами и както всеки знае с времето и нещо друго ще да се появи неизбежно, но тоша основно.
Значи другото в случаят е че ще ми бъде подаръкът за рожденият ми ден, харесах си някой но не ми се иска да натоварвам много хората който ще ми го купуват, та мисълта ми е от машините който ще пусна по надолу коя си струва най добре за целта.
Значи ореинтиръл съм се към финансов лимит от 600 лири, но определено не ми се пръскат толкоз пари, ако мога да мина нчкаде в рамките на 300-400 лири няма да се чувствам толкоз гузен за подаракът.
Добре тука са някой от машините на който си спрях внианието
1.Acer Aspire Timeline 3410T
2. Acer Aspire 2920 който обаче ми се струва малко тумбест.
3. Samsung Q320
4. HP Pavilion dv2-1035ea тези на хп-то павилионът много ми допадът
5. SONY Vaio 14.1" VGN-CS21S/T
Не мога да се сетя за други в момента, но ако има какво да препоръчате ще е добре дошло, лагодаря предварително _________________ London professional Portrait and Headshots photographer |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Akeyzerr

|
Пуснато на: Нед Авг 09, 2009 7:52 pm Заглавие: |
|
|
SONY - кофти DRM. Имам Vaio (NR серия), на което за да инсталирам чист Windows си скъсах нервите.
Samsung - само изтривалка за крака бих приел като подарък от тази марка. От опита ми с нея(монитор, харддиск, рам памет, телевизор, видео камера, телефони и др) повече не ща и да чуя за gnusmaS.
Глас за HP-то.
За ACER не мога да кажа нищо - нито лошо, нито добро. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Нед Авг 09, 2009 11:14 pm Заглавие: |
|
|
Добре де, изглежда просто макбук не е достатъчно.
Refurbished macbook. Би трябвало да влезе в бюджета и е може би единствения разумен избор за 13 инчов лаптоп.
Лаптоп с АМД процесор е шит.
Относно Acer-a - http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-2920-5A2G16Mi-Subnotebook.9051.0.html
Кофти корпус казват.
Acer Apire Timeline е със селерон процесор.
Sony-то е 14" и CS серия май се оказа леко шитава.
Съжалявам, както и да го върти и суче човек - единствения разумен избор за 13" лаптоп е макбука. При 15" има вариянти, ама за 13" няма смислена алтернатива за малко пари. _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 1:51 am Заглавие: |
|
|
лаптопи с по-кофти екран трудно мога да си представя... за макбука говоря. ма вие си знаете _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Akeyzerr

|
Пуснато на: Сря Авг 12, 2009 4:48 pm Заглавие: |
|
|
Не бях видял, че се търси 13". Аз съм с Fujitsu-Siemens ESPRIMO U9200 и съм изключително доволен. Цената му беше около 1300лв. Върви с Vista Bussiness и downgrade до ХР Pro. Батерията му държи доста. Lightroom и Рhotoshop вървят повече от задоволително. Ползвам го като снимам концерти да обработвам снимките за web и печат преди края на концерта - т.е. върши перфектна работа за което ти трябва.
Преди това Fujitsu ползвах споменатато по-горе VAIO NR. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Akeyzerr

|
Пуснато на: Сря Авг 12, 2009 4:54 pm Заглавие: |
|
|
A, забравих да спомена. Като "екстра" може да се поръча с модул за UMTS/HSDPA свързаност. Т.е. има си слотче за сим карта и можеш да ползваш интернет, където има покритие. Моя има слотчето, но модула не съм го поръчвал.
Като минус мога да спомена само и единствено, че не е дизайнерски излъскан както MacBook-a или като VAIO-то. Е, не е и дърво като LENOVO :)[/u] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TETRAGRAMATON

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
SIMPLI

|
Пуснато на: Сря Авг 12, 2009 9:55 pm Заглавие: |
|
|
Аз скоро взех за детето такъв, но с 15,3" монитор.
XPS е върховия модел на DELL и принципно е добър вариант. Препоръчвам ти да вземеш модела с GeForsce 8400M GS и с големия диск. Малко е по-скъп, но интегрираните видео карти са с много ниска производителност, а и 320GB дисково пространство e по-добре от 160GB. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TETRAGRAMATON

|
Пуснато на: Пон Сеп 07, 2009 9:43 am Заглавие: |
|
|
SIMPLI, ot kolko vreme go imate va6iat i imal li e niakakvi problemi do sega, az go polu4ih moiat predi edna sedmica niakade, oba4e o6te kato go otvorih niakoi ne6ta mi napraviha ne mnogo dobro vpe4atlenie, ina4e leti sistemata, s izkliu4enie na niakoi momenti kogato se opitvam da otvoruia control panelut otnema sumati vreme, i nakraia tuka se natuknah na ne6to kato polezna informacia ma za6to sega sled kato go kupih ve4e,
http://www.obscurehideout.com/ po nadolo za tialoto na laptopat, i pri men se zabeliazvat niakoi strani ne6ta, ne 4ak tolkoz pokazno kolkoto pri tozi 4ovek no vse pak.
http://getsatisfaction.com/dell/topics/dell_xps_m1330_problems_with_graphics_video_driver
v4era kato se vru6tah ot Bristol, v vlaka probvah edna ot igrite, i sega kato gi 4etoh tezi postove mi napravi vpe4atlenie 4e na edna ot igrite nadpisite ne izlizaha kakto triabva, ako ima6 niakakuv opit ili suvet, moje da spodeli6, za6toto se zamisliam seriozno da im go vru6tam _________________ London professional Portrait and Headshots photographer |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SIMPLI

|
Пуснато на: Пон Сеп 07, 2009 9:23 pm Заглавие: |
|
|
Изчаках да се прибера и да огледам машината на хлапето. Да ти кажа, не виждам такива проблеми, каквито са описали в сайта. Всичко е стегнато и изглежда добре ... с изключение на едно леко нагъване по ламарината зад спейс-бутона, което се вижда при осветяване под ъгъл. Иначе си работи добре и прилично бързо, макар че аз съм го ползвал само в нета ... и преди малко разцъкахме една стратегия в мрежа ... и пак да кажа, че моя е 15" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|