Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Bio
|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 12:10 am Заглавие: проблем с rollover... help? |
|
|
Ааааа! Слагам някъв rollover в GoLive.. офлайн е добре, на превю добре, в браусер добре.. сякак.
Онлайн обаче няма ни роловър ни чудо! Кпирам си папките 1 към 1 на сървъра.
Ся ясно че нещо не правя като хората но какво? _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tn1
|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 8:30 am Заглавие: |
|
|
дай линк да видим? _________________ tuka vsichki pishat neshto... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 8:37 am Заглавие: |
|
|
Според мен не се занимавай с неща, които са ти нетипични. Хвани някой програмист да ти го направи.
Иначе за конкретния случай изтрий си кеша и пак тествай, провели дали качваш на същото място, където трябва, ако картинката на роловъра е прекалено голяма може да не ти се зареди веднага (затова правят едни пинизи роловърите да са там ама да не се виждат, а не да се зареждат на роловър) и т.н.
Защо не ползваш Dreamweaver?
Ама въпреки всичко не занивай с подобни работи лично. Защото примерно сега ще го оправиш, после ще видиш, че не работи да речем под някой браузър или нещо друго и т.н. Дай някой да ти го направи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 10:20 am Заглавие: Re: проблем с rollover... help? |
|
|
Bio написа: | Ааааа! Слагам някъв rollover в GoLive.. офлайн е добре, на превю добре, в браусер добре.. сякак.
Онлайн обаче няма ни роловър ни чудо! Кпирам си папките 1 към 1 на сървъра.
Ся ясно че нещо не правя като хората но какво? |
често случаите с "офлайн работи/онлайн не" се дължат на тривиалното разширение на файловете - примерно *.JPG а в кода да пише *.jpg или обратното. офлайн това не е проблем, но някои сървъри са case sensitive и не откриват файловете :)
та... провери.
п.с. същото важи и за името на файловете де... и там трябва конвенцията да е еднаква. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 11:23 am Заглавие: |
|
|
@sasho - то ми е гъдел, правя си нещо семпло за мене, не искам да ангажирам хора ей така. пък и ще искам да преправя нещо и трябва да търся човека и... сещаш се. пък и, баси за един тъп ролловър става въпрос :)
@Аватарче - ще проверя, 10x ман.
tn - то няма на кво да дам линк :) ще видиш един текст на меню на който би трябвало да има промяна пр ролловър и клик но вместо тва стои като закован. не е особено интересно _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 11:44 am Заглавие: |
|
|
Той линкът е, за да видим кода. Какво излиза е ясно. Може да пейстнеш и само кода. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 12:50 pm Заглавие: |
|
|
а да... вярно, голям експерт съм :)
btw. проблема май се оказва в компютрите(?!?) на които съм го ползвал GoLive... нямам думи.
сега от лаптопа си го правя същото и работи. пак го пробвам на другата машина и пак няма ролл
в шаш съм. не знаех че може да има такова нещо.
благодаря на отзовалите се. дано се закрепят нещата че такива нелогинчни кретении ме фърлят в трета глуха _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 1:18 pm Заглавие: |
|
|
да ама не. roll-a работи само на 32b опреационни системи.
на 64- same shit. тия от Adobe са имбецили.
ще кача ей сега html-то който иска да му хвърли едно око ида каже що така става >;( _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 1:42 pm Заглавие: |
|
|
http://www.simoworks.com/help/index.html
а и пак не работи онлайн.
не вдявам, един другар мой до мен седи си напраи някъв сайт със същия GoLive но на машината у тях си и всичко си работи и на 32 б и на 64 и на различни браузери :) _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gopher's

Регистриран на: 01 Сеп 2005 Мнения: 1072 Местожителство: White Birches
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 2:17 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | http://www.simoworks.com/help/index.html
а и пак не работи онлайн.
не вдявам, един другар мой до мен седи си напраи някъв сайт със същия GoLive но на машината у тях си и всичко си работи и на 32 б и на 64 и на различни браузери :) |
mda, adobe ne sa winowni
oprai path-a do CSScriptLib.js i shte tragne :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sabev

|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 2:46 pm Заглавие: |
|
|
HTML
<a href="#" class="hoverNav">blablabla</a>
CSS
.hoverNav{
background:url(images/normal.jpg) no-repeat;
display:block;
width:200px;
height:25px;
}
hoverNav:hover{
background:url(images/hover.jpg) no-repeat;
} |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 2:46 pm Заглавие: |
|
|
Аа.
Ей това търси JavaScripta за роловъра на твоя компютър не на сървъра:
"file:///C:/Documents%20and%20Settings/bimo/Application%20Data/Adobe/Adobe%20GoLive/Settings/JScripts/GlobalScripts/CSScriptLib.js"
По принцип тоя тип програми искат първо да им кажеш, че създаваш сайт, после да си запишеш файла и после чак да правиш каквото и да било. Предполагам, че направо си почнал да му слагаш някакви роловъри и то по дефолт ти е сложило локален път. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
VirenEngel
Регистриран на: 17 Апр 2006 Мнения: 227 Местожителство: Creative Director
|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 2:57 pm Заглавие: |
|
|
_sasho написа: | Аа.
Ей това търси JavaScripta за роловъра на твоя компютър не на сървъра:
"file:///C:/Documents%20and%20Settings/bimo/Application%20Data/Adobe/Adobe%20GoLive/Settings/JScripts/GlobalScripts/CSScriptLib.js"
По принцип тоя тип програми искат първо да им кажеш, че създаваш сайт, после да си запишеш файла и после чак да правиш каквото и да било. Предполагам, че направо си почнал да му слагаш някакви роловъри и то по дефолт ти е сложило локален път. |
да ... първо се дефинира сайт
или се дифинира сума за сайт
едно от двете да липсва - дефинира се антисайт _________________ CREOZON |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 3:48 pm Заглавие: |
|
|
мда. 10кс пичове.
задал съм само new page. трябвало e new site и голива си слага необходимите нещица вътре.
забавно ми е колко нищо не разбирам.
респект към всички които се занимавате с Web. Лейм кат мене ка са оплети с някъв път а вие кви неща въртите.
Тва е много друга бира :)
до 1-2 месеца ако успея да направя роловър ще черпя :) _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 3:55 pm Заглавие: |
|
|
Много дървен код пуска това нещо. По-добре не се мъчи. За портфолио има и готови нещица /галерии и подобни/ с отворен код и фри. По-добре нещо такова си намери и само ръгай снимки. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SNUFF

|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 4:03 pm Заглавие: |
|
|
абе не е баш така. Т.нар. фрии галерийки (поне това, което съм намирал аз) ако искаш да промениш нещо дребно, трябва да разбираш доста повече от средностатистически 3Д човек като нас xD Всмисъл такъв, че аз моя сайт също на golive го направих и ужким работи :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 4:04 pm Заглавие: |
|
|
Sami написа: | Много дървен код пуска това нещо. По-добре не се мъчи. За портфолио има и готови нещица /галерии и подобни/ с отворен код и фри. По-добре нещо такова си намери и само ръгай снимки. |
е, нека се учи бре, нали му е интересно... дреме му на някой за кода - тва са отживелици :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 4:10 pm Заглавие: |
|
|
а тва е така, да. сигурно е дървен кода. но пък е балъшко кат за лаици.
устройва ме, сега като разбрах за javascript-a сигурно ще се препъна на следващата стъпка :) има някъв кеф в тва. точно се едно гледам как някой се опитва да направи сфера в макса :) _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 4:40 pm Заглавие: |
|
|
благодаря на всички, работи :) _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |