Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
TETRAGRAMATON

|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 4:39 pm Заглавие: Аааааааааааааааа ;( |
|
|
Дружина, преди около месец и половина си взех нов комп, значи от тогава и почна страното трептене на мониторът ми, най вече се забел
язва по ръбовете на леиърите в шопа, но почти навсякаде кадето има черено и сиво, отдалечих тонколоните, самата щайга и нея я дръпнах леко по настрани от компа, инсталирах последните драивъри за мониторът и графика картата....и трептенето си продължава, направо ми разгонва фамилията, особено сега когато ми се навързаха 3 сватби една след друга и оправиям около 200-300 снимки на събитие.
Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем, или има опит в тези неща, нека да сподели някаква полезна информация, мониторът е DELL 21" 2007WFP _________________ London professional Portrait and Headshots photographer |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 4:52 pm Заглавие: |
|
|
И аз съм с делл, и моя трепка от време на време... ;) Не знам защо... Определено стана след инсталацията на нещо ново... ъпдейтите съкс!!! ;) Решение не знам... Ще съм благодарен ако някой сподели инфо по темата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 5:33 pm Заглавие: |
|
|
А на каква честото ви работят мониторите гледали ли сте? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 5:37 pm Заглавие: |
|
|
при мене има един много странен проблем - работя на лаптоп към който е вързан 22" монитор и когато лаптопа е вързан към мрежата явно има някакво леко изтичане на напрежение по видео картата и по монитора се появява лек бандинг и преебавки с червеното. когато лаптопа е на батерия няма проблеми. това беше проблем и с предишния ми лаптоп и монитор. единствено в една квартира в която живеех бях успял да го оправя като бяха включени в два различни контакта... и си виж заземяването на контактите
но може и въобще да не е от това де... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 5:42 pm Заглавие: |
|
|
*честота...
Ей тия настройки как са ви...
Друго... самия монитор може да има по менютата настройка на честотата, може и от там да се оправи проблема.
Иначе това с колонките не би трябвало да има нищо общо конкретно за този монитор... виж на CRT - да... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TETRAGRAMATON

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
icf
|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 6:25 pm Заглавие: |
|
|
ya day screenshot na monitor? :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 9:14 pm Заглавие: |
|
|
Аз да вметна понеже мернах че връзката на монитора е аналогова. Имах подобен проблем с едно ЛГ. верно старо, не е кой знае какво но DVI-ката оправи нещата веднага. _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 9:21 pm Заглавие: |
|
|
Аз сум с DVI-II - трепка ми от време на време ни в клин ни в ръкав. Днес инсталирах последния драйвър. Още не ми е намигъл... ;))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 11:14 pm Заглавие: |
|
|
В 90% от случаите причина за подобни проблеми е проблемно напрежение. Решава се с UPS. _________________ :::::| 54ka PhotoBlog and Gallery |:::::| 54ka SketchBook |::::: |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Нед Сеп 13, 2009 10:43 am Заглавие: |
|
|
задължително през DVI !!! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
daysleeper

|
Пуснато на: Нед Сеп 13, 2009 11:15 pm Заглавие: |
|
|
като си купи нов комп, взе ли си и нови колонки, които си заврял зад монитора .. толкова близо, че да го карат да трепери? ;)
аз имах подобен проблем, но като си смених диоптъра и се оправи ;))) _________________ daysleeper.postfolio.org
cinemotion.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пон Сеп 14, 2009 4:36 am Заглавие: |
|
|
Ако нищо не помага....има вариант видео картата да дава проблем...един приятел преди време имаше нещо подобно. Просто видео картата не даваше правилни херцажи.... _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TETRAGRAMATON

|
Пуснато на: Пон Сеп 14, 2009 11:48 am Заглавие: |
|
|
Колонките са ми старите, са отдалечени от мониторът, въпреки че със предияният комп си бяаха над мониторът(и нямаше проблеми)....обаче ми направи впечатление че проблемът се появява когато работя в шопа, първият признак на трептене се долавя в макот сиво квадртче със номер 2
.... това е в стадии когато компа е пуснат, и не се ползва шопът, не се долавят трепения
това е когато шопът работи, пак не се долавят трептения в сивото поле(по принцип там първо се усещат, след това почва да се забелязват и по другите апликации), но в този случай снимката е от вътрешният хард диск.
.. тука сивото квадратче с двойката вече трепти, полетата на лейърите не трептят, но тука съм включил вече външният хард диск, между другото включвам и едно JOBO one ultra, когато работя(той е като карт риидър, и съхранияване на фаиловете)
Та се чудя дали трептенето се появява заради шопът, или заради външните компоненти който ползвам при работа със шопът...... то ще направч още няколко пробни наблюдения, но за сега в такава последователност започва да трепти, стига се до там че в един момент дори полетата на скайпът и другите прозорци който са отворени и те тепрят
А това за icf
 _________________ London professional Portrait and Headshots photographer |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Сеп 14, 2009 1:12 pm Заглавие: |
|
|
кога ще гледаме сватби? _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 12:38 pm Заглавие: :-) |
|
|
Ако сте с тръбоскопи!, да, бе, ВалБо, знам как се казват!...
:-)
Та ако ви играят мониторите от време на време, сменете квартала!
Тва абсолютно сериозно!
Антибандитските системи на бандитите го правят!
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Вто Сеп 15, 2009 1:54 pm Заглавие: |
|
|
Е, да, ама там първо Жисиемити заглъхват. _________________ печат на книги |
|