Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Malvin

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 6:10 pm Заглавие: |
|
|
Да имаш право, искахме грида хем да е като логото , но и да са прави форми вътре , кубове , триъгълници за това има лека разминавка , стрелките ако ги бяхме направили по грид-а точно щяха да са леко разтеглени някакси , пробвахме , не стоеше добре. Като цяло искахме да направим различен концепт всичко диагонали - идея от логото, а не поредния сайт от този тип , имаше много изисквания от клиента за много филтрация , различни вюта и т.н. , мисля че постигнахме най-важното,нещо наистина различно и елегантно , от пръв поглед попадаш на най важната част - Портфолиото и т.н. :)
Просто искахме да избягаме от клишетата.
Мерси на всички за коментарите още веднаж. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
VirenEngel
Регистриран на: 17 Апр 2006 Мнения: 227 Местожителство: Creative Director
|
Пуснато на: Нед Окт 04, 2009 3:52 am Заглавие: |
|
|
Malvin написа: | VirenEngel написа: | аз не виждам какво може да се обсъди тук ...
дизайн няма
има флаш скрипт ... |
За това ще си останеш просто Темплейт Дизайнер в стил 2004 година.
Като почнеш да виждаш някои неща тогава давай някакво компетентно мнение.
П.С. Ицо, мерси. |
имаш предвид че повече от няколко фенси скрипта не можеш и трябва да дефинирам пълната липса на таргетирана атмосфера и поне някакъв детайл в ВСИЧКИТЕ ти визии - като нещо което е дизайн ?
нагли пичове с порфолио като толетната ми хартия ми се заяждат от 10 години ... аз ползвам поне Милде - един вид - мирише хубаво.
и точно от тоя флаш разбирам колко си чувал за интерфейс и интиутивност. тия сайтове там за готови флаш скриптове и уроци трябва да ги забранят. правили са ги девелопери - не дизайнери ... както и този сайт ... като правен от девелопер който е счел за ненужно да работи с дизайнер защото много си е въобразил че ги ВИЖДА нещата :)
както споменах дизайн НЯМА _________________ CREOZON |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Malvin

|
Пуснато на: Нед Окт 04, 2009 11:33 pm Заглавие: |
|
|
Ами според твоите критерии явно няма. Няма глоси и заоблени панелчета като твоите неща, ама аз си мислих, 4е тая мода мина преди няколко години. Виж не искам да разтягаме тая тема с ненужни спорове, приемам всякакви коментари, които са обосновани и се опитвам любезно да им отговарям , оба4е като видя коментар като твоя, които нищо съществено не ми казва , освен че искаш да ми покажеш колко си велик , тва малко ме дразни , предполагам и всеки друг. Кажи това не ми харесва, онова оправете , ама безсмилен коментар не помага тука :). Аз все още си мисля че форума е да си помагаме. Помогна на всички, като каза каква тоалетна хартия ползваш , за друго не май :)
Всичко най-хубаво. Мерси за коментарите на всички, особенно на полезните от тях :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mi_ro_to
|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 1:09 am Заглавие: |
|
|
Според мен като цяло сайта става. Флаша (скрипта:) ) го прави да изглежда. Иначе честно казано не ме кефи как изглеждат "проектите" , може би ако има още нещо например име на проекта или каквото и да е освен правоъгълната картинка ще е по-добре. Имаше някъде видео и само заради таймлаин-а отдолу изглеждаше по-завършено.
А между другото има бъгче с тва "wall vew" и другото, по някое време се показват и двете едно върху друго , поне ако се ползва "back" на браузъра, тогава го забелязах.
И последно, понеже явно е станало доста деликатно положението с уеб дизайна (много модни тенденции, течения, школи и т.н. а всъщност всичко е кунг фу :)), та може да се направят подраздели - glossy, web 2,3,4, flash, old scoo и т.н. та хем от другите раздели във форума да ги е яд че си нямат, хем тука да има мир ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 11:01 am Заглавие: |
|
|
ще дам кординати на Ицо от де да отреже една здрава дряновица... _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Malvin

|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 11:18 am Заглавие: |
|
|
mi_ro_to - Има име на проектите под всяка картинка. При ролл овер даже имаш информация колко картинки и видеа има в даден проект , както и един куп филтрации на самите проекти :)) , за другото 10x ще го погледнем :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mi_ro_to
|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 12:25 pm Заглавие: |
|
|
Имам предвид при предледа на снимка или видео на проекта когато е само правоъгълна снимка а не листинга на проектите. Просто малко странно ми стои, особео когато е по-светла снимката :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Malvin

|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 1:06 pm Заглавие: |
|
|
Ами това са снимки КЪМ проекта , самия проект си има информация за него , няма нужда на картинките да пише нещо, а светла картинка по принцип означава че е Текуща - има и една лилава рамка около нея , т.е. нея гледаш в момента :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 5:15 pm Заглавие: |
|
|
и мен ме кефи, много обичам такава визия... ама му вдигнете малко контраста че има места на които елементите наистина се губят |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 5:46 pm Заглавие: |
|
|
Я ... к'во става тука :)
Аз мнението съм си го казвал, но пак да кажа... това лилаво... :(
Иначе good work! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 6:11 pm Заглавие: |
|
|
лилавото е много актуално в момента :P |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Stupid_one
|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 6:22 pm Заглавие: |
|
|
Identity, цвят, ала бала - ОК. Мазни движенийца, хубави снимчици - ОК. Харесва ми минималистичното изпълнение.
Но..
Липса на контраст, дребен шрифт, неинтуитивна навигация (особено ми беше трудно да разбера, как да се върна в списъка с проекти) - това са слабите страни на проекта според мен, все неща свързани с това пусто usability. _________________ Цъкам си OpenCart теми и сайтове за Здраве и медицина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Malvin

|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 6:46 pm Заглавие: |
|
|
Лилавото си е техния цвят, на което си държаха :) , за да се върнеш в проектите има два начина , едния от Менюто - Порфолио , другия Back to Wall :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Пон Окт 05, 2009 8:00 pm Заглавие: |
|
|
ico написа: | лилавото е много актуално в момента :P |
Абе актуално, актуално колко да е актуално :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ndesign
|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 10:01 am Заглавие: |
|
|
Такаа, здравейте.
Като цяло избягвам да пиша тук, но този път и аз имам какво да отбележа.
Първо сайта/скрипта има малко бъгове, след малко браузване получих следните екстри
1. Една от линиите си остана перманентно
http://i33.tinypic.com/2uzwdjl.jpg
2. Скрипта заби, показаха ми се стрелките, страничния триъгълник с инфото не се прибра...
http://i35.tinypic.com/2nrqb7s.jpg
Колкото до дизайна... цялостно сайта има вид на галерия с картинки (а такива колкото щеш с каквито искаш форми), дали ще са сгради или бельо не мисля, че ще има особена разлика... с нищо сайта не ме кара да мисля за архитектура... честно казано дори блога на Zaha Hadid повече ми лъха на архитектура (а той е изцяло типографски) http://zahahadidblog.com но това си е мое мнение и не го натрапвам, вкуса е нещо субективно (а и фактора клиент не е за пренебрегване)... с малко фиксове, доизглаждане и според мен някакъв цветови акцент в сайта нещата ще станат... за клиента :]. Пък нас графилци, по-трудно ще ни задоволиш всички хахахах (зловещ смях, гръмотевици... простотия... много кафе днес...)
Поздрави _________________ Portfolio | Prints
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
ndesign
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 11:02 am Заглавие: |
|
|
основно ми допада с изключение на леко недомислени детайли...
фонтовете/сайз цвчт и пр... на места прекалено тъмни и нечетливи или пък прекалено дребен шрифт
навигациони проблеми... скрола на инормацията почти не се забелязва...
там където карето информация се скрива остава парчета от теьта които е можелело да ги скриете с един градиент бленд ...
общо взето има косури в дребни детайли предимно...
допада ми събнеюто на галерията като идея. като изпълнение е можело още малко да го помислите като скрипт и анимация на появяване на менюто.
нещо долу дясно менюто и информационото поле за кърент проект ми стои леко откъснато и дистанцирано.. бих си поиграл да вида дали точно в тая част на екрана е най-удачно позициониране на тая информация.
като цяло ми идва прекалено тъмно за "моя вкус".. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 11:04 am Заглавие: |
|
|
доста граматически грешки но пък се надявам да ми се разбира... _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
|
Върнете се в началото |
|
 |
Malvin

|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 11:53 am Заглавие: |
|
|
Хехе , разбира се всичко , мерси за коментара :) |
|