Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2003 11:16 am Заглавие: |
|
|
FUNCTION X + STATE OF ART X = DESIGN X
CLIENT X + DESIGNER X = QUALITY X
DESIGNER CONCEPT X = RESEARCH X + GENERAL VISUAL KNOWLEDGE X + SKILLS X
CLIENT CONCEPT X = RESEARCH X + GENERAL VISUAL KNOWLEDGE X + GOAL X
DESIGNER CONCEPT X + PRESENTATION X + CLIENT CONCEPT X + RIGHT MEANS OF COMMUNICATION X = QUALITY DESIGN |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2003 11:17 am Заглавие: |
|
|
implant написа: | stefcho samo na teb she otgovoria... edin profesionalist nikoga ne zadava podobni lamerski vaprosi moito momche! |
ehh :]] emi nachi sym lamer, kwo da se prawi... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2003 9:01 pm Заглавие: |
|
|
stefcho, ...kazah profesionalist! sega ako se opredeliash s vtoroto.....mmm, ti si znaesh.... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
:: kotsel ::

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2003 1:35 am Заглавие: |
|
|
malko mai se otplesnahte ot osnovnija vupros. interesno mi e kak e vuzmojno edni i su6ti ne6ta po designa da se predstavjat v opredeleni momenti kato pliusove, a v drugi - kato minusi. stava vupros za resolutziata, diagonalite po backgrounda, praznite prostranstva i t.n. vsi4ko e tolkova subektivno, 4e 4ak SUX _________________ <html>
<head>
<title>kotsel</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2003 11:26 am Заглавие: |
|
|
makar 4e po gore sam ponapisal ma nema koi da 4ete.subektiwno e kogato si pusnes kompa i po4nes da si cukash nestica det at kefat.obektiwno e kogato si razbral celite na klienta, prou4il si nestata, i celenaso4eno wizualiziras s ideia za negowite celi prez twoito wizdane.
ne wizdam pri4ina za bezmisleni spor4eta swrzani s grafi4ni akcenti i bgrounds. NIKOI OT POTREBITELITE NA PRODUKTA NE BI ZABELIAZAL TEZI PODROBNOSTI. cel ziwot moe si polzwas edin grafi4en element ako si go pod4inil na ideiata na klienta i si go wpisal w lauota taka 4e da ne tezi.I molim a stiga s detinskite zaka4ki.
STOM NIAKOI MISLI ZA NESTATA 4E NE SA PRAWILNI DA SEDNE DA NAPRAWI EDIN DESIGN DETO SE POKAZE TEZI RAZLIKI.A NE DA SI DRUNKAME GLUPOSTI. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Galileo
|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2003 2:56 pm Заглавие: и аз да се включа :-))) |
|
|
Тук съм нов и не твърдя, че мнението ми миродавно, НО:
Дизайнера прави опаковка, която трябва да продаде няква си стока.
Клиента е този който трябва да определи насоките на дизайна, в смисъл клиента си познава клиентите. Ако имаш клиент който продава леблебия, щеш не щеш трябва да направиш дизайн който да се харесва на бабички, което не значи, че задължително трябва да направиш грозна опаковка.
та да обобщя дизайна се прави не за клиента а за клиента на клиента. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2003 5:52 pm Заглавие: |
|
|
galileo galilei a koi plasta twoia disain ne klienta na klienta a klienta,..iaa si4ki na rabota stiga mislene. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
compound ™ even better

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2003 6:07 pm Заглавие: |
|
|
Абе брат Галилей, чувал ли си, че освен дизайнери съществиват и Арт и Криейтив директори ? А ? Първо помислете, после пълнете графилла със съмнителни кабайтове текст. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
niki michailov ники михайлов

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2003 9:12 pm Заглавие: Re: Otnosno temata "Hichiria" ot web design |
|
|
.......dosta sites veche se orientirat kum poveche ot 800/600 design primer http://www.2advanced.com.
az ni6to ne razbiram ot temata ama ne eli istina 4e 2advanced izpolzwat cript ili *.exe koeto da preoprameri pokazwanoto na stranicite im sprqmo razdelitelnata sposobnost na monitora?(informaciata e wzeta ot 4owek u4astwl w razrabotkata na design.bg koeto nq komentiram dokolko prili4a na 2advanced)...prosto mi e lubopitno _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BadmotherfuckeR Kill 'em All

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2003 1:34 pm Заглавие: Re: Otnosno temata "Hichiria" ot web design |
|
|
niki michailov написа: | .......dosta sites veche se orientirat kum poveche ot 800/600 design primer http://www.2advanced.com.
az ni6to ne razbiram ot temata ama ne eli istina 4e 2advanced izpolzwat cript ili *.exe koeto da preoprameri pokazwanoto na stranicite im sprqmo razdelitelnata sposobnost na monitora?(informaciata e wzeta ot 4owek u4astwl w razrabotkata na design.bg koeto nq komentiram dokolko prili4a na 2advanced)...prosto mi e lubopitno |
shtom ne razbirash ne se obajdai nepodgotven. tolkova li ne moja da go otvorish vuprosnia site koito sum dal za primer i da vidish ima li .exe, scriptove... i da poglednesh dali ima scroll na 800/600??? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
koceto

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2003 1:45 pm Заглавие: |
|
|
хммм, аз мога само да кажа, че противно може би на много хора, дизайна който имплант-а е сътворил ми харесва и за мене е добър!
Ся... тва дали се харесва на бай Ончо, Кънчо и ала бала не им харесва.. ееее... ми естествено. Винаги има хорта, на които няма да се хареса, ма то тва значи ли, че еди кой си разбира или неразбира от дизайн, а? Или с две думи тва че на тебе не ти харесва, незначи че не струва!
Относно втората насока на разговора: не мисля че да накараш някого да харесва това което праавиш е правилният начин да работиш. Всеки дизайнер трябва да отстоява това което е сътворил и да не позволява, клиента да упражлява дизайна му , НО... в границите на разумното. Разни хора - Разни идеали. А на тоз който твърди , че ако аз му поръчам дизайн (незажисимо с какво се занимавам) и той ме кара да приемам само това което той ми казва че е редно и качествено независимо че не ми харесва на мене ... ще кажа че много дълбоко греши. Дизайна се гради върху много фактори и само един от тях е правещият го. Има едно несхто което мился е много верно за дизайнера - "Понякога на дизайнера се налага да прави неща, които тои самият не харесва напълно, но другите фактори го налагат да го направи". Кои са другите фактори...!?! _________________ jiv i div |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|