Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
emmsky
|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 9:44 am Заглавие: |
|
|
По скоро съм гледал водата да я разположа някак си... а такъв камък, където и да задстанеш, все ще има по някой?!
Много ли боде? Някакви предложения? _________________ if you are not prepared to be wrong, you won't came up with anything original |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 4:29 pm Заглавие: |
|
|
С тези кадри на водопади има един много тънък момент в това как ще изглежда водата и той не зависи толкова от експонацията.
Ако водата е много разпенена и бърза нещата могат да се получат и на сянка, дори нощем - ала при бързеи с нормална скорост си трябва слънце, дори малко да се прецежда през дърветата, това е напълно достатъчно. Следващия кадър е само пример за вода, като кадър не ми допада чак толкова, ако намеря време ще пусна и версия от няколко минути по-късно, когато слънцето се скри - драстично по-зле е положението, трябва си издебване на подходящата Светлина: http://verticalshot.com/images/Different/IMG_8108.jpg _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
emmsky
|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 7:29 pm Заглавие: |
|
|
Хмм... Снууп, тука малко ме узадачи.
Тогава как решаваш проблема с контраста от директната светлина, която попада върху бързеите?
Нещо повече, при бързеите с нормална скорост, ако искаш да размажеш още повече водата, ти трябва още по-бавна скорост, съответно по-малко светлина.
Когато съм чел разни статии и книжки, там също съветват, че водопади е добре да се снимат при облачно време или недиректна светлина. _________________ if you are not prepared to be wrong, you won't came up with anything original |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 10:49 pm Заглавие: |
|
|
Решението е в използване на ND филтри - с плътен ND филтър можеш да снимаш и в слънчево време на бавна скорост, а отпред добавяш градиентен ND филтър за да вкараш гората в контраста. Разбира се, това се снима рано сутрин или преди залез, когато и слънцето е по-меко и контрастите по-малки.
Както написах и по-горе - това не е панацея за всяко положение, но при по-бавни потоци според мен е препоръчително... _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
emmsky
|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 11:14 pm Заглавие: |
|
|
ааа да.
така определено ще се получи интересно, както на примера, който си показал. Но определено слънцето е нужно да е ниско и недиректно в потока...
Разбрах какво си имал предвид. _________________ if you are not prepared to be wrong, you won't came up with anything original |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Вто Окт 27, 2009 11:32 pm Заглавие: |
|
|
На всичките съм използвал градиентен ND филтър, защото почти винаги снимах срещу слънцето, бавната скорост преекспонираше гората отзад и не се виждаше почти нищо. Мисля, че ако е интересно...мога да дам няколко примера "before-after". _________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Сря Окт 28, 2009 12:11 am Заглавие: |
|
|
Ето в такива по-високи водоскоци след бърз поток и на сянка излиза ок:
Това обаче обикновено се случва само рано напролет при топенето на снеговете или ако е близо до изворите.
Христов, изобщо не му се чуди и давай примерите ;))) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Сря Окт 28, 2009 12:23 pm Заглавие: |
|
|
Абе, стига с тея водопади. Какво стана със самотните листенца тая година? ;) _________________ Жить - хорошо!
А хорошо жить - еще лучше! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nuanda

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
MissMims

Регистриран на: 20 Юли 2007 Мнения: 152 Местожителство: sofia/bourgas
|
Пуснато на: Сря Окт 28, 2009 12:57 pm Заглавие: |
|
|
Не са самотни листенца, но това е моята есен :):):):):) _________________ And me, I still believe in paradise. But now at least I know its not some place you can look for, cause its not where you go. Its how you feel for a moment in your life when you'rе apart of something, and if you find that moment... it lasts forever... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ecobo

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2009 1:15 am Заглавие: |
|
|
Без да искам да обиждам нечии снимки, ще вметна, че типа картинки с разни рекички на фона на горички, ме карат да си мисля за китайска храна :P :) _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2009 8:40 am Заглавие: |
|
|
Ето: Снимките са малко от различен ракурс, но пък небето си е същото, докато не използвах градиентен ND8.
 _________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rire

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2009 4:56 pm Заглавие: Re: Reflective photography |
|
|
Rire написа: | Есенни и дъждовни от мен
|
тия двете доста ме накефиха _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2009 5:41 pm Заглавие: |
|
|
Тези снимки все едно са от гледната точка на някой воден дух, който живее в локвите.... супер са :) _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rire

|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2009 5:53 pm Заглавие: |
|
|
54ka написа: | ...само малко ми е в повече "въздуха" отгоре |
Прав си за мъничкото :-) Не кропвам и не мацам снимките - натюрални си ги държа. Ще изровя друг кадър от сесията. _________________ http://www.cvete.net
http://www.pixeldepo.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2009 6:37 pm Заглавие: |
|
|
И моите фаворити са сумовите... много приятни кадри! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DeyanStefanov

|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2009 10:47 pm Заглавие: |
|
|
с риск да бъде обявен за зимен пускам следния кадър... :)
 _________________ Photography and ala-bala |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|