Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
patriot

|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2009 10:19 am Заглавие: |
|
|
snooper написа: | Поздравления за първата награда в конкурса "Преоктрий България" на списание Осем! |
Благодаря snooper! :)
То и твоя снимка май беше в изложбата ? Сега вече съм сигурен , че те видях на изложбата. Чудех се от къде си ми познат, и чак сега се сетих че от една от снимките ти в Норвегия , където си в палатката :)
Коя беше твоята снимка ?
Поздрави
Иван |
|
Върнете се в началото |
|
 |
patriot

|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2009 10:38 am Заглавие: |
|
|
Да разкажа и историята на снимката:
Имахме за цел да снимаме Кончето в събота сутринта на изгрев слънце, като това беше единствения ден който до обед нямаше да се разваля времето и да има пролука от ясно небе (според прогнозата). За това тръгнахме в петък вечер от х.Яворов. Имаше пълнолуние и челниците след като минахме гората не се наложи да ги ползваме. Бяхме като в нощна приказа. Въпреки , че заради нощта не се откриваха гледки, чувствахме духа на планината.
Стигнахме до заслон Кончето към 1:30.Там вече имаше хора,и спахме на вън на скалите в едно каменно гнездо под открито небе. Около 6.00 станахме и се запътихме към кончето. В началото имаше страшна мъгла и си помислихме че всичко ще се провали. Но небето се изчисти за няколко минути , в които можахме да направим достатъчно снимки. И после като гледах снимките , благодарих на облаците, защото те добавиха образ на сцената , който до сега не съм виждал на този сниман много пъти обект.
Надявам се да съм предал изживяването на мига чрез снимката и така повече хора да изпитат почти същото усещане. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
patriot

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2009 11:22 am Заглавие: |
|
|
поздравления! _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2009 12:11 pm Заглавие: |
|
|
Мдам, мотах се и аз наоколо покрай откриването, ей този кадър е в изложбата http://www.verticalshot.com/uf/project/69_Bulgaria-Vratcata-01.jpg
Честно казано не бях пускал в Български конкурс от 3 години някъде и имах известни резерви, но в крайна сметка около половината от селекцията в изложбата ми хареса, което си е постижение. Не ми допадна мястото за изложбата, защото авторите в конкурса бяха 477, а посетителите на изложбата едва ли ще бъдат и 200 - на този род изложби мястото им е навън, извън галериите. Самите кадри предразполагат към това... Дано има повече такива инициативи и тематиката да не е само местна, макар че в случая ми хареса ;) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
patriot

|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2009 3:31 pm Заглавие: |
|
|
snooper написа: | Мдам, мотах се и аз наоколо покрай откриването, ей този кадър е в изложбата http://www.verticalshot.com/uf/project/69_Bulgaria-Vratcata-01.jpg
Честно казано не бях пускал в Български конкурс от 3 години някъде и имах известни резерви, но в крайна сметка около половината от селекцията в изложбата ми хареса, което си е постижение. Не ми допадна мястото за изложбата, защото авторите в конкурса бяха 477, а посетителите на изложбата едва ли ще бъдат и 200 - на този род изложби мястото им е навън, извън галериите. Самите кадри предразполагат към това... Дано има повече такива инициативи и тематиката да не е само местна, макар че в случая ми хареса ;) |
да твоята снимка много ми хареса!
И аз бях прияно изненадан от избраните снимки. Наистина половината не бяха за изложба, но другите си заслужаваха.
Съгласен съм че щеше да е по добре да е навън изложбата, за да я видят повече хора. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
patriot

|
Пуснато на: Вто Ное 03, 2009 10:44 am Заглавие: |
|
|
.пак от серията с портретите
.и един есенен кадър
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1492 Местожителство: с. Добри дол - в центъра
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
patriot

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 4:40 pm Заглавие: |
|
|
Малко снимки от Стара планина, над и около с. Рибарица.
[1]
[2]
[3]
тази снимка я показвам за да дадете акъл как да я обработя за да стане по читава...
[4]
[5]
[6]
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 4:59 pm Заглавие: |
|
|
Впечатлението от темата е, че хубавите снимки са 1-2 и те са по случайното съвпадение на светлина, обект и фотограф - като последния е на последно място.
Не, че в това има нещо лошо, напротив... просто ако някой се чуди защо темата не е в специализирания форум. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 5:04 pm Заглавие: :-) |
|
|
Аватарче написа: | ... съвпадение на светлина, обект и фотограф... |
Най-краткото определение за фотография.
Или акцентът е върху "случайно"?!
:-)
Добре, де!
Знам отговора.
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
patriot

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 5:04 pm Заглавие: |
|
|
Аватарче написа: | Впечатлението от темата е, че хубавите снимки са 1-2 и те са по случайното съвпадение на светлина, обект и фотограф - като последния е на последно място.
Не, че в това има нещо лошо, напротив... просто ако някой се чуди защо темата не е в специализирания форум. |
Здрасти Аватарче,
Благодаря ти за мнението. Но то не беше полезно. :)
И не виждам никой не пита ,защо темата не е в специализрания форум.
Ако имаш критика по някоя снимка сподели я. Вярвам че човек не е перфектен и че може да научи нещо от анализ или коментари на други хора които се занимават с фотография :)
Иначе "специализирания" форум ще си стои така празен и специален ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 5:23 pm Заглавие: |
|
|
patriot написа: | Аватарче написа: | Впечатлението от темата е, че хубавите снимки са 1-2 и те са по случайното съвпадение на светлина, обект и фотограф - като последния е на последно място.
Здрасти Аватарче,
Благодаря ти за мнението. Но то не беше полезно. :)
И не виждам никой не пита ,защо темата не е в специализрания форум.
Ако имаш критика по някоя снимка сподели я. Вярвам че човек не е перфектен и че може да научи нещо от анализ или коментари на други хора които се занимават с фотография :)
Иначе "специализирания" форум ще си стои така празен и специален ;) |
Ако се представиш в "представяне", пък и ако поискаш конкретно мнение за конкретна снимка дори в този форум - да, бих ти дал аргументи защо "това не става", или "онова не е наред". В момента темата ти е като албумче със снимки от разходки в парка и аз не виждам смисъл да си хабя времето да пиша критики.
Коментара ми би ти бил полезен само ако се замислиш върху него - аз смятам, че не си се научил да снимаш и добрите ти снимки са случайност, а не търсено събитие. Освен това не си се научил да разпознаваш добрите и недобрите си снимки. Това личи единствено от тази тема, от нищо друго.
Ако не искаш такова мнение - имаш пълното право да го подминеш и да си помпаш самочувствието от спечелени конкурси - нещо, в което аз не виждам нищо лошо всъщност... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
patriot

|
Пуснато на: Пон Ное 09, 2009 6:10 pm Заглавие: |
|
|
Ами избрал съм да публикувам в тази тема за да чуя конструктивна критика. И съответно да чуя аргументи. В момента си прикзваме празни приказки и нито ти на мен помагаш, нито аз на теб.
Далеч съм от мисълта, че всичките ми снимки са в целта. Сигурно ако бяха щях да си правя изложби и въобще да не публикувам тук. Но аз мисля, че тук във "Фотография" има много качествени фотографи, от които може да се научи нещо. Понякога и малкото е много полезно.
Ако коментарите като твоя преобладават, ще стане така че в специализирания форум на 3 месеца ще се пускат 2 снимки , всички ще викат: супер, много яко, жестоко... и т.н. И форума няма да се различава от другите в нета. Където освен тези три фрази няма други смислени коментари. (под смислен коментар разбирам , да разкатаеш една снимка от критика, ама тоя дето я е пуснал да прочете всичко и да си направи изводите) Съответно няма какво да се научи.
Най-лесно ми е да си пускам снимките от спечелението конкурси и да слушам само хвалебствия. Ама това не ми помага да се развия, нали ?
толкова от мен по тази тема :) отивам да снимам.
Аватарче написа: |
Ако се представиш в "представяне", пък и ако поискаш конкретно мнение за конкретна снимка дори в този форум - да, бих ти дал аргументи защо "това не става", или "онова не е наред". В момента темата ти е като албумче със снимки от разходки в парка и аз не виждам смисъл да си хабя времето да пиша критики.
Коментара ми би ти бил полезен само ако се замислиш върху него - аз смятам, че не си се научил да снимаш и добрите ти снимки са случайност, а не търсено събитие. Освен това не си се научил да разпознаваш добрите и недобрите си снимки. Това личи единствено от тази тема, от нищо друго.
Ако не искаш такова мнение - имаш пълното право да го подминеш и да си помпаш самочувствието от спечелени конкурси - нещо, в което аз не виждам нищо лошо всъщност... |
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 4:21 pm Заглавие: |
|
|
Коментарът на Аватарчето е всъщност много верен, гласи да не очакваш много конструктивни коментари, докато не полошиш старание да подбираш кои кадри да качваш - на кадър с понетциал и 2-3 по-дребни грешки има много какво да се каже.
На "нестанали" неща няма какво да се коментира толкова - защото това ще рече да се цитират цели книги.
Просто спазавай по-тясна селекция на показваните тук работи и всичко ще е ок, кадрите за конкурса са добри - сега от теб автоматично се очаква повето ти неща да се доближават до тях или да са по-добри. Дано вместо да се сърдиш, да разбереш, че тук не ти говорят "ей така". _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|