Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Pizza
|
Пуснато на: Нед Юли 27, 2003 9:42 am Заглавие: Pizza |
|
|
Съсобственик съм на МАШИНОСТРОИТЕЛНА фирма (двамата с баща ми сме собственици) ~50 човека.
Не съм учил нито дизайн, нито някаква компютърна специалност, но това са общо всето областите, които ме вълнуват.
По съвместителство съм системен администратор на фирмата (12 компютъра засега) и отговарям за рекламата и връзките с общестеността (магистър по Европеистика съм)
Правил съм и съм преправял няколко пъти фирмения сайт, имам мой сайт от 1997. Правил съм няколко сайта за приятели.
Печтани релками, лицеви панели за машините (произвеждаме близо 30 вида).
http://free.top.bg/pizza/ — моя сайт
http://free.top.bg/intertrade/ — сайта на фирмата
не са обновявани от мин. 100 години
Ако има нужда от други работи и тях ще представя.
Работите, които правя са по-скоро прагматични, отколкото красиви и "да пращят от дизайн :)"
за web дизайна държа най-вече на съвместимостта, отколкото на визията (моите сайтове се отвярят дори с IE2, Arachne, Blazer, wap и подобни браузъри, за които 70% от "дизайнерите" не са чували дори, а камоли да са тествали страниците си в тях.
Интересувам се от web дизайн, Графичен дизайн, предпечат, 3D (TrueSpace, Viewpoint Technology), VideoProcessing, Morphing, Фото и ретуш. В общи линии всичко, което би спестило пари на мен и на фирмата ако не го давам на въшни фирми да го правят.
Качеството може да не е добро, но важното е аз да го харесвам :). Сам съм си клиент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Pizza
|
Пуснато на: Нед Юли 27, 2003 9:44 am Заглавие: |
|
|
в МАШИНОСТОИТЕЛНА има грешка, няма ли "едит" този форум :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Нед Юли 27, 2003 3:58 pm Заглавие: Re: Pizza |
|
|
Pizza написа: | ......В общи линии всичко, което би спестило пари на мен и на фирмата ако не го давам на въшни фирми да го правят.
Качеството може да не е добро, но важното е аз да го харесвам :). Сам съм си клиент. |
.... абе пич - ако аз ти кажа че съм художник(примерно) , ама машините в нас си ги праа сам та да ми излезне по ефтинко- верно че се трошат ама ме боли оная работа за тва - нали ми излизат ефтинко- ти кво ше ми отговориш ???? що не оставиш хората дето си разбират от работата да си се занимават с нея , а ти да си вършиш тва дет го можеш... кат си учил ЕВРОПЕИСТИКА май нещо не си доучил - щото хората в ЕВРОПА-та оставят на професионалистите да им правят нещата, от които главите им не увират.... питай после що в БГ-то сме на тва дередже, земи едно огледало и сам виж отговора в него....
бтв......... и кат си харесваш нещата дет си ги правиш- земи си ги и купувай- така ше затвориш цикъла и ше ти излезне супер тънкана :))) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Нед Юли 27, 2003 11:33 pm Заглавие: |
|
|
maceman, hevy support your opinion !
evropeistika kazvash a pizza? _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Pizza
|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 1:18 am Заглавие: |
|
|
maceman щом смяташ че можеш да си произведеш нешо което ти харесва и ти е удобно да си го плзваш твое човешко право е да го правиш
Напълно оправдавам и очаквах такова отношение (все пак буквално бъркам в джоба на хората от вашата гилдия)
Ако модераторите нямат намерение да ми дават по-големи права, моля само да затрият както юзърняйма ми, така и всичите ми постове с цел да не си товарят излишно трафика и да не ангажираме другите юзъри с безсмислени постове |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Pizza
|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 1:27 am Заглавие: Re: Pizza |
|
|
maceman написа: | Pizza написа: | ......В общи линии всичко, което би спестило пари на мен и на фирмата ако не го давам на въшни фирми да го правят.
.... абе пич - ако аз ти кажа че съм художник(примерно) , ама машините в нас си ги праа сам та да ми излезне по ефтинко- верно че се трошат ама ме боли оная работа за тва - нали ми излизат ефтинко- ти кво ше ми отговориш ???? що не оставиш хората дето си разбират от работата да си се занимават с нея , а ти да си вършиш тва дет го можеш... кат си учил ЕВРОПЕИСТИКА май нещо не си доучил - щото хората в ЕВРОПА-та оставят на професионалистите да им правят нещата, от които главите им не увират.... питай после що в БГ-то сме на тва дередже, земи едно огледало и сам виж отговора в него....
бтв......... и кат си харесваш нещата дет си ги правиш- земи си ги и купувай- така ше затвориш цикъла и ше ти излезне супер тънкана :))) |
Като се гледам в огледалото виждам един човек който е доволен от себе си и се чуства с всеки ден все по-добре.
Може би част от този самодоволство се дължи на факта че не давам излишни пари на хора, които няма къде да са учили за това което претендират че знаят, оплакват се за положението в което се намират, заредени са по-скоро с отрицателна енергия, която се екстраполира и върху тяхните Проджекти (както ги наричат за по-модерно), правят дизайн, само заради самия дизайн и все мисли в този ред ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piks

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 1:33 am Заглавие: |
|
|
breh!!!
impressive! _________________ °
°In an unseen forest they can hide
just like a child's hidden minds° |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Pizza
|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 1:45 am Заглавие: |
|
|
implant причината е че съм против всякаква форма на дискриминация принципно (конкретно НЕдопускането на нови юзъри във части на форума в които биха искали да пишат — теми пряко свързани с конкретната част)
Аз си разреших проблема заради който се обърнах към форума вече, но все пак би ми било приятно да ползвам мнението на повече юзъри от тези, които гледат общите постове |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BadmotherfuckeR Kill 'em All

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 1:45 am Заглавие: |
|
|
Pizza написа: | maceman щом смяташ че можеш да си произведеш нешо което ти харесва и ти е удобно да си го плзваш твое човешко право е да го правиш
Напълно оправдавам и очаквах такова отношение (все пак буквално бъркам в джоба на хората от вашата гилдия)
Ако модераторите нямат намерение да ми дават по-големи права, моля само да затрият както юзърняйма ми, така и всичите ми постове с цел да не си товарят излишно трафика и да не ангажираме другите юзъри с безсмислени постове |
A ti kakvi prava iskash? poneje predstaviash 2 web site tuka, si mislia che iskash prava za web-design foruma??? Daje niama da dochakam kolegata Mod za da ti otkaja tva pravo!!! i shte ti kaja zashto, nito e zaradi tva che mi burkash v joba...kudeto prosto ne vijdam tochno ti pak kak moje da bruknesh. prosto sitovete koito pokazvash sa na nivo super-amatior, znam che se gordeesh s tiah obache ..edinstvenoto neshto koeto postigash s tiah e da se izlojish..i da izlojish i firmata vi i to po dosta dobur nachin. i vsushtnost ti sam si burkash v joba i to dosta dobre...kato predstaviash tolkova amatiorski firmata vi!!! dano da me razbersh |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Pizza
|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 1:48 am Заглавие: |
|
|
Не знам какво сте разбрали под "Бъркане в джоба".
Не искам да кажа че съм взел или ще взема нечий клиент, просто че никой няма да вземе пари от мен :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 1:49 am Заглавие: |
|
|
Pizza, man, po-spokoyno.
Samo nyakolko neshta: powyarway mi, tuka nyama sluchaini hora. A za da ne si "sluchaen chowek" wuw tozi business, tryabwa da si uchil, ama MNOGO! Siguren sum, che golyamata chast ot horata tuka sa minali prez formalno obuchenie wuw spetsiyalnostite si (wuw ili izwun Bulgaria). Edinitsi sa sanoukite. Az sum edin ot tyah. I znaesh li kak sum se sprawil (shtoto az imam BA po Intrenational Relations, BA po History, MA po International Relations, i prawya PhD po International Relations)? Ami pich, sprawil sum se (i shte go prawya tsyal zhiwot po tozi nachin) chrez KURTOWSKI TRUD wseki Bozhi den. Bukwalno. Wseki Bozhi den. Bachakne pred komputera (na rabota i wkushti) po 10-15 chasa.
A sega si otgowori chestno (nyama nuzhda da e na foruma, ami pred tebe samiya), ti polagal li si nyakoga podobni usiliya dori i za tri dni podred?
A sega se zamisli za nelepite si zabelezhchitsi, i za towa, che tryabwa malko da se zamislish predi da goworish. I zatowa, che ne bi tryabwalo da ochakwash wsichki awtomatichno da ti se hwurlyat w krakata, zashtoto za tebe i za bashta ti bachkat 50 dushi.
Esnafskoto mislene, zapochwashto sus "Zashto pa az da si dawam parite na edi-koy si" e edna ot osnownite prichini Bulgariya da e wuw segashnoto si polozhenie.
Nakraya, towa ne myasto za lekuwane ili izbiwane na kompleksi. Bez kapka ironiya (seriozno) ti kazwam: "Pich, radwam se, che se chuwstwash wse po-dobre! Dano taka da si tsyal zhiwot, nay-iskreno ti go pozhelawam! Prosto towa ne e klub na entusiasti, a myasto kude si goworyat profesionalisti koito izkarwat mnogo pari s towa, koeto prawyat".
Wsichko nay-hubawo,
Drone _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Pizza
|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 1:50 am Заглавие: |
|
|
Само от сайта са дошли над 700 хил. лева приходи през годините в които е съществувал. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Pizza
|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 1:56 am Заглавие: |
|
|
Господа не виждам смисъл да продължаваме, просто ще прияма че не съм разбрал що за форум е това :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 2:12 am Заглавие: |
|
|
Pizza написа: | ...(все пак буквално бъркам в джоба на хората от вашата гилдия)... |
sigurno se sheguvash...
btw vse oshte gadaia prichinata za tvoeto "predstaviane"... ne me razbirai pogreshno. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 2:14 am Заглавие: |
|
|
mdaa ne se i sumniavah che shte me "razberesh"... vse pak "vsichko" e v tvoite race... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
borkataboy

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 10:50 am Заглавие: |
|
|
Както винаги истината е някъде по средата-щом си харисва pizza сайта и му върши работа-да прави, каквото желае! Но все пак обикновената/цивилизованата/ практика е да се наемат за тази цел хора, които разбират от тези неща! Пък и това представяне...защо? Успех с МАШИНОСТРОЕНЕТО!:-) _________________ no name,
no slogan |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Pizza
|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 11:33 am Заглавие: |
|
|
borkataboy е поне обективен,
представянето е с цел да си осигуря дотъп до частите във форума в които бих искал да поствам. Видях че няма смисъл и просто ще помоля приятели, кото вече са с тези групи да постват вместо мен.
Просто не знаех що за форум е това, то се видя по реакциите на юзърите от класирането в лого конкурса. Повечето смятат (както и аз) че работите на compound са най-добри, но мнението на журито е различно. Най-малкото за конкурс с толкова участници е логично журито да е по-голямо. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 12:48 pm Заглавие: |
|
|
tuka lichni napadki dolaviam veche... mi g-n mashinostroitelio kato ne ti haresva foruma zakakvo adjeba* go pravish tfa smeshno "predstaviane" a? lichi i kolko si sledil konkursa..ma kfo sum sednal da se zanimavam s tebe..! interesnoto v slucheia e che iskash uvajenie a samia ti ne go pokazvash...evropeistika...magistar...wizard...magician...necromancer...elf...ork...se taia....sled malko she me napushi na smiah...
btw. az lichno smiatah che si gotin pich, obache kakto vinagi sum kazval kakto vlezesh prez vratata taka shte te posreshtnat! comprende?
btw2. edin mashinostroitel po-malko! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 12:57 pm Заглавие: |
|
|
ае ся да кажа и аз.. човече, вземи се в ръце и слез на земята .. къде си ги видял тия дизайнери, които си праят дизайн заради самия дизайн??? ако наистина си видял такива - ми те толкова са дизайнери.. ако не си виждал други.. хах, ами тогава си мнооого далеч от понятието конкурентноспособна фирма...
сепциално за дизайна на продуктите ви - ами така като гледам е на ниво отпреди 20-тина години.. не ми казвай че тоя стол неможе да изглежда по-съвременен, или че Compact book-a не изглежда като направен от стругар в свободното му време... посочвам тва само за пример... колкото за сайта.. не мислиш ли че на юзера ще му е по-удобно като избере продукт да не се налага да използва бутона BACK за да се върне в списъка с продуктите? за мен навигацията е ужасна(не коментирам дизайна)
та вземи поразгледай какво се учи на местата за учене на дизайн(които няма как да ги има явно според теб) и тогава поствай за това как спестяваш пари като сам си прайш всичко...
баси знаех че има такива хора, ама някой от тях да има наглостта да пише тука .. е много ми дойде! сори ако съм те обидил, обаче както казаха и по-горе - заради хора като теб България е в това положение.. не говоря тука само за дизайна, а за всичко - включително и машиностроенето ... машините които вие продавате всеки кадърен инженер може да направи..предполагам не мислиш че сте уникални... ама докъде ще я докараме???
за бъркането в джоба няма да коментирам, това са глупости, не си мисли че хората които поръчват дизайн не знаят за какво плащат... за това което ти правиш, не виждам как някой би платил.... а забравих че ти си го харесваш и затова го използваш :)) хехех някой спомена по-горе че най-добре ще е и ти да си купуваш машините .. има една наука наречена МАРКЕТИНГ - земи се порови малко, може да ти помогне..
абе ае стиа съм писал че ми се скапа деня... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Pizza
|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2003 2:21 pm Заглавие: |
|
|
За промишлен дизайн, никой не говори, бутона back ne e zadylvitelen, dolu ima link kym stranicata s produktite (dolu e za da sym siguren 4e wsi4ko e widqno). Specialno dizajna na stola e prawen ot professor Orloew shef na katedrata po promishlen dizajn w RU. Moga da izrowa statiq ot westnik Utro mislq beshe (kritikite kym nego). Knigata e prototip i e spe4elila zlaten medal na edno izlovenie za inowacii (ne e nasha razrabotka, nie samo finansirahme) syrdi se na juri-to. Nikoj ne e mislil za dizajn na produktite, towa ne sa stoki za krajni potrebiteli, a inwesticionno oborudwane.
Towa 4e powe4eto mashini mogat da se naprawqt ot sreden invener e absoliutno wqrno, ima hora, koito sa go prawili. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|