Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
hristov2256
|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 10:47 pm Заглавие: Въпрос, отностно монтажи/ефекти. |
|
|
Има ли някой на представа какви програми се използват за създаването на професионални монтажи при филмите/в киното ? Става дума и за самите ефекти, например в ТОЗИ ТРЕЙЛЪР. Понеже не съм много грамотен в тази сфера, се надявам да ми отговорите.
Имам за задача да спретна нещо аматьорско до края на зимната ваканция, но ми стана интересно да видя какви неща се използват, може да ми хареса достатъчно, че да си се занимавам :)
Благодаря предварително,
Кала _________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
daysleeper

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 11:16 pm Заглавие: |
|
|
отговорът на въпроса ти е дълъг близо 2 страници :)
най общо ще ти кажа, че повечето ефекти са правени не само в една програма ... _________________ daysleeper.postfolio.org
cinemotion.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 11:58 pm Заглавие: |
|
|
Аз съм търпелив и мога да слушам мнооого :)))
Добре, някои програми, с които мога да започна ? _________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
savages

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 11:59 pm Заглавие: |
|
|
и на мене би ми било интересно това _________________ Manipulative truths
Victoriusly twisting intelligence
A tornadoes tasteful sarcasm |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 12:27 am Заглавие: |
|
|
А така, мерси! Да, по-скоро ефектите, после може би ще дойде монтажа.
Жив, здрав и Весели празници :)
П.С. Чувствайте се свободни да поствате още по темата. Винаги има какво да се научи. Дори и по-сложни туториали / програми . _________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
X7r3M1s7a
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 12:38 am Заглавие: |
|
|
Ами то в AfterEffects може да си правиш и монтаж, защото предполагам няма да правиш някакви мега продкции. В смисъл става и за монтаж на по-малки работи. (Иначе Premiere да речем).
Съветвам те да гледаш някой DVD, което губи много време и обяснява прости работи като интерфейс, кое за какво служи и т.н. ако няма някой, който да ти ги обясни и после да се метнеш на videocopilot. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 3:44 pm Заглавие: |
|
|
не бъркайте ефекти с монтаж. ефекти с програми, ма монтажа се учи и си има разни принципи и правила (за да ги нарушаваш ;) ), прозто го вземи в предвид. _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 5:26 pm Заглавие: |
|
|
Изтеглих тук едни бомби, пожари и всякакви други ефекти за Adobe After Effects, които са малко над 150МБ парчето и като го сложа в програмата и тя "умира"... същото е и като ги гледам с KMplayer-a (.mov) файл са. Явно машинката ми издиша на по-яките ефекти.
А тя е:
Windows XP 32bit Service Pack 3
AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
3072 MB (DDR2 SDRAM)
NVIDIA GeForce 8600 GT (256 MB
Не е кой знае какво, но за другите неща ми върши перфектно работа, но сега като си се занимавам не стават нещата. Затова ще помоля някой, който работи с програмите да сподели какви ъпгрейди ще са ми добре дошли.
П.С. Ще помоля на лично, за да не спамим в темата, след като събера достатъчно информацията за нужните изисквания - ще споделя тук.
Мерси,
Кала _________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 6:18 pm Заглавие: |
|
|
vrabchev написа: | Както вече _sasho ти каза:
http://videocopilot.net/tutorials/
Започни от тук или от хелпа и след това ще разбереш къде е проблема. Машината ти не е толкова зле. |
Гледам ги, започнах от BASIC и преминавам лека полека нагоре. Лошото е, че CS3-ката ми прави всякакви проблеми, като crash-AE_OpenGL, трудно отваря материали и т.н . Това ми беше питането дали е от машината. _________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
daysleeper

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 8:39 pm Заглавие: |
|
|
хихихи _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 11:34 pm Заглавие: |
|
|
да, да, да.... то който не схваща бързо, така става...
Зациклянето е идвало от там, че вместо да копирам шаблоните и ефектите(експлозиви) на компютъра, съм ги използвал директно през Даемон туулс-а. След като ги копирах, този проблем изчезна.
Btw, ако на някой му показва грешка, когато прави нещо в програмата от сорта на AE_OpenGL , да махне отметката в Edit->Preferences->Previews и всичко си върви както трябва. _________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nuanda

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
daysleeper

|
Пуснато на: Пон Дек 28, 2009 8:06 pm Заглавие: |
|
|
nuanda написа: | Най-добрият upgrade, който можеш да направиш ако искаш да се занимаваш с тези неща е да минеш на MacOS.След това се сдобиваш с FinalCut Studio Pro и живееш щастливо. |
има нещо такова ... FCP + AE + PS ...
всички вървят перфектно на MAC и са лесни за усвояване ;) _________________ daysleeper.postfolio.org
cinemotion.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nuanda

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka