Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
NEN
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 4:47 pm Заглавие: |
|
|
Basi mamata... _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NEN
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 5:06 pm Заглавие: |
|
|
мързи ма да чета сичкуту но такова или барем подобно съм преживял и аз ама точно там и ама точно за тениски и ама за точно от тхреадлесс само дето при мен тениските бяха бая поече и като така платих И мито щоту сумата беше над 150 евра - траляля :) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NEN
|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 5:11 pm Заглавие: |
|
|
номера сега е , че вече се облага всичко над 15 евра апреди е било всичко над 150 ... т.е. както казва човека и чорапи да си поръчаш пак може да те накарат да минеш през тва ... :) на мен ми харесва и кака е разказанко :) искам го на анимацийка тва :) _________________ :( http://neni-nen-nen.blogspot.com
http://www.behance.net/NENNN |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
NEN
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
daysleeper

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 5:22 pm Заглавие: |
|
|
зех че го прочтох - ужаст, излиза че за навремето тряя да съм бил баси късметлията ... а Еленко що не земе да пусне един линк на господари на ефира ей тъй за спорта :) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NEN
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 5:27 pm Заглавие: |
|
|
pipi написа: | иди и ще го имаш на живо, ебаси сега и Ларедут ли ще се наложи да спрем да поръчваме? |
laredoute е ЕУ, Пипи... нямаш грижи от там :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 5:36 pm Заглавие: |
|
|
Аз малко съм зает, но нямаше как да не прочета този разказ. Баси безумицата просто. Това с митници да си нямаш работа. То изобщо с държавни учреждения май е така... _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NEN
|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 5:40 pm Заглавие: |
|
|
е на тва най се смях
"Какво е това?" Попита митничарят.
"Тениски," отговарям аз, "трябваше да са коледни подаръци, но..." Старая се да предизвикам близост у митничарите.
"Тези значки какви са?"
"Ами значки. Подарък. Магазинът ги дава с всяка покупка."
"Защо не са фактурирани? Те имат някаква стойност."
"Сигурно имат," казвам аз, "но са подарък. Не съм ги поръчвал." и усещам, че влизам в някакъв безумен спор, защото служителите предполагат, че аз бясно контрабандирам значки от Калифорния.
"Ще трябва да си изкарате EORI номер и да си попълните декларация за мито и ДДС," отсече митничаря строго.
"Но стойността не надвишава 150 евро" казвам аз, знаейки си правата.
"От нова година, ДДС за пратки към частни лица, се плаща на суми над 15 евро."
"Но пакетът е дошъл тук преди нова година?" казвам аз с надежда.
"Вижте какво, не мога да ви го освободя ако не платите ДДС."
"ОК", казвам аз, предусещайки че предстои нещо страшно. _________________ :( http://neni-nen-nen.blogspot.com
http://www.behance.net/NENNN |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chizmar

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 6:39 pm Заглавие: |
|
|
Браво за нервите на пича! Аз нямаше да изтрая да не ги напсувам.
.:. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
кошмар

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 7:49 pm Заглавие: |
|
|
Тази история с бюрокрацията не е случайна. Тя е симптом на алчността и оръжие на монополът тук в България. И не знам дали монопол е правилната дума тук или мафия. Ако се развие онлайн пазаруването в БГ и безпроблемно, бързо и евтино се доставят стоките и получават - как мислите ще продължат тея абсолютно измислени цени, които срещаме на каквато и да е маркова техника, дрехи и т.н. Мислите ли, че на монополистите/мафиотите на българския пазар им се иска да си поръчвате кецове от чужбина за 30 евро, вместо да си ги купите от тук за 100 евро? Или АйФон за 250 долара вместо за 1500 лева? Конкуренцията тук е МИТ! _________________ Aaaaaaalrighty then!
http://www.nicknp.deviantart.com/gallery/
http://thenightmarecompartment.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NEN
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 9:24 pm Заглавие: |
|
|
Над 15 EU се облагат с данък?!? Това не го знаех. Еми ще има кореспонденция значи с всеки от който купувам да e 14.90 ЕU декларираната цена! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 9:39 pm Заглавие: |
|
|
Заради ваш'те тарикатлъци сме на тоя хал!! Така всеки като скрие по 5-6 лв. и откаже да си купи от български "търговец" на шесторна цена (ако случайно имат каквото искате) подривате бюджета - и зимата няма да се чисти, и парко места и детски градини няма да има! Те тея пари сега едва стигат за прокурорска Коледа, пък да не говорим като почнете да криете... _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ndesign
|
Пуснато на: Пет Яну 08, 2010 10:25 am Заглавие: |
|
|
implant написа: | Над 15 EU се облагат с данък?!? Това не го знаех. Еми ще има кореспонденция значи с всеки от който купувам да e 14.90 ЕU декларираната цена! |
+1 _________________ Portfolio | Prints
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Пет Яну 08, 2010 11:48 am Заглавие: |
|
|
implant написа: | Над 15 EU се облагат с данък?!? Това не го знаех. Еми ще има кореспонденция значи с всеки от който купувам да e 14.90 ЕU декларираната цена! |
има убачи един тънък мумент поечето търговци хеле па в УСА не искат - даже някои от тях направо са си го написали по разни ъгриймънтс ...
... инак и аз мраза андрешковтината и не ми е за допълнителните данъци и такси, а за безумното разиграване _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|