Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Solarman

|
Пуснато на: Пон Яну 18, 2010 3:05 pm Заглавие: И от мен едно сотлче :) |
|
|
Да се включа в браншовата подкрепа :)
Столчето е по проект за студентска компания която основахме със мои колеги през Junior Achievement Bulgaria
Надявам се скоро време да пусна продължение с прототип и по-натам с готовото столче :)
http://www.behance.net/AlexChristoff/Frame _________________ "Design hates lazy people" - Philippe Starck |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пон Яну 18, 2010 3:32 pm Заглавие: |
|
|
абе то добре, ама на д-то баланса нема ли да е малко тегав ? _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Пон Яну 18, 2010 3:42 pm Заглавие: |
|
|
Масето, тея столове не са за сядане, те са за гледане и изложби... в краен случай за изискан акцент към нечий изискан интериор. _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пон Яну 18, 2010 6:10 pm Заглавие: |
|
|
Нищо лично, но аз смятам, че на голяма част от дизайнерите на дизайнерските мебели, трябва да бъдат наказвани да седят или работят на тях. Едното от тия неща е "бюро за компютър"...
И като свърших с мърморенето - красиво, но страшно нефункционално _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Solarman

|
Пуснато на: Пон Яну 18, 2010 6:43 pm Заглавие: |
|
|
:) Забравих в кой университет мисля че беше немски, в специалността за дизайн ги карат да проектират стол първи курс края.. изработват го и до края на следването седят на него :)) _________________ "Design hates lazy people" - Philippe Starck |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Solarman

|
Пуснато на: Пон Яну 18, 2010 7:01 pm Заглавие: |
|
|
Ето малко инфо за вече създадени неща в този клас

Тук предлагат дори само топка като е описана като най-ергономичен офис стол
А ето на тези наречени "Sitness" имах удоволствието да седя, мога да кажа че е изключително приятно
Реализираме ли проекта непременно всички сте поканени да поседнете :) _________________ "Design hates lazy people" - Philippe Starck |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Alexander Petrov
|
Пуснато на: Сря Яну 20, 2010 12:49 am Заглавие: |
|
|
Мисля, че тези столчета дето си ги показал са съвсем различни от това, което правите. Това че облегалката копира силуета на гръбнака, не прави стола ергономичен! Тези ребра на стола, по-скоро биха причинили дискомфорт отколкото нещо друго. Освен това, мисля че самата естетика на стола е кофти. Да, красотата е в простите неща, но в простите неща е заложена най-много мисъл. Желая ви успех :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Solarman

|
Пуснато на: Сря Яну 20, 2010 1:23 am Заглавие: |
|
|
Нека да не влизаме в спорове какво значи термина ергономия да не се излагаме :)
не бъди толкова скептичен, никакво доверие ли не е останало у теб относно работата ми :)
Все пак ако никой не дръзне да работи над проекти които не са на 100% ясни то тогава нямаше да вървим напред създавайки нови неща и решавайки нови проблеми :) _________________ "Design hates lazy people" - Philippe Starck |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Solarman

|
Пуснато на: Сря Яну 20, 2010 3:12 pm Заглавие: |
|
|
Относно
"Мисля, че тези столчета дето си ги показал са съвсем различни от това, което правите."
Не прочете ли първия коментар
maceman написа: | абе то добре, ама на д-то баланса нема ли да е малко тегав ? |
репликата е относно топката, а за удобствата и предимствата да се седи на фитнес топка има доста обстойни изследвания
Alexander Petrov - 6a6o написа: | Това че облегалката копира силуета на гръбнака, не прави стола ергономичен! Тези ребра на стола, по-скоро биха причинили дискомфорт отколкото нещо друго. |
Сега аз няма да ти обяснявам какво е ергономия :)
но ако те притеснява облягането е излишно, сега ми хрумна че може да се сложат и тънки тапицирани елементи по канта за допълнителен комфорт ако е необходимо, с други думи за всичко има решение стига да помисли човек
Alexander Petrov - 6a6o написа: | Освен това, мисля че самата естетика на стола е кофти. |
Ако стола не ти харесва това е отделен въпрос
Alexander Petrov - 6a6o написа: | Да, красотата е в простите неща, но в простите неща е заложена най-много мисъл. |
За разлика от необмислените коментари, не съм го очаквал от тебе
Ето и още малко инфо по седалката и конструкцията
ще се изработят с убит ръб детайлите
и другото което е по-важно кантовете ще описват веднъж сферична
повърхнина за подобряване на контакта с топката и сложна повърхнина
в областта на облягането
но тази схема е теоретична,
на практика се наблюдава т.н. "изтичане" при експлоатация
За това ще бъдат монтирани допълнителни детайли (отбелязан е на примера с черно) пак от същия материал
с което се запълват отворите частично в зоната на контакта и се придава и допълнителна стабилност на цялата конструкция
за сглобките на чертежчето съм отбелязал с пресечените осови линии къде трябва да са
но окончателните позиции ще станат ясни след като направиме прототипа
за да станат максимално скрити поне долните и предните връзки, задните вече предполагат да са малко по-високо и ще са лесно видими
идеята е горната част на перата да остане не фиксирана и да позволяват леко движение това допринася за ергономията, има такива примери за столове които лично съм пробвал много е комфортно не се срещат често
но затова е и наща работа да педоставяме интересни и нови неща :)
ще работиме и в/у това да не се виждат отворите за съединенията при най-крайните ребра.
Още малко за проекта, може би първоначално ще бъде направен без слоя вата
тъй-като самата пълнежна част ще трябва да се сепарира на сектори за да се предотврати събиране на ватата в долната част на топката
сега не мога да кажа че със сигурност, но вероятно бюджета ще ни ограничи за първо време
надявам се обаче да намериме спонсори за проекта в лицето на производителите на фитнес топките и да може да го изпълниме на ниво и в повече бройки _________________ "Design hates lazy people" - Philippe Starck |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Сря Яну 20, 2010 3:22 pm Заглавие: |
|
|
Ако горната част на облегалката не е фиксирана, няма ли опасност да се изметнат ребрата? Ще стои доста неприятно ако се случи, защото са доста близко едно до друго и веднага ще личи всяка кривина. _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Alexander Petrov
|
Пуснато на: Сря Яну 20, 2010 4:28 pm Заглавие: |
|
|
Не го приемай лично Сашко, не коментирах с лоши чуства. Нали затова са форумите, за да покаже човек своята работа, и тя да бъде критикувана / в добрия, или лошия смисъл /. Не искам да забравяш, че дизайна се прави за хората - от най-простия, до най-интелигентния, и щом има нещо което не се харесва на останалите, си струва да се замислиш :) Желая ви успех искрено, дерзайте |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Сря Яну 20, 2010 4:45 pm Заглавие: |
|
|
Alexander Petrov - 6a6o оправи си аватара според правилата 100х100, че някой нервен админ ще те лиши от него форевер. _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Сря Яну 20, 2010 4:49 pm Заглавие: |
|
|
Същото важи и за потребителя Solarman! _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Solarman

|
Пуснато на: Сря Яну 20, 2010 6:09 pm Заглавие: |
|
|
Ех сега за 12 пиксела проблем ще правим :D
оправя се веднага :)
Kekata написа: | Ако горната част на облегалката не е фиксирана, няма ли опасност да се изметнат ребрата? Ще стои доста неприятно ако се случи, защото са доста близко едно до друго и веднага ще личи всяка кривина. |
Имаш право, ще помисля върху това
макар и да са минимални отклоненията при 21мм шперплат
ще обърна внимание специално на това, благодаря за насоката. _________________ "Design hates lazy people" - Philippe Starck |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Solarman

|
Пуснато на: Вто Мар 09, 2010 9:53 pm Заглавие: |
|
|
За какво е всъщност 3д симулацията, ако накрая няма резултат от това да решиш проблеми виртуално преди да са възникнали на яве :)
Ето и прототипа :)
Ще има леки корекции, но в общи линии това ще бъде
трябва да се пробва :)
 _________________ "Design hates lazy people" - Philippe Starck |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|