Graphilla.com :: Преглед на тема - Културна анимационна дискусия

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Културна анимационна дискусия
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Dash

МнениеПуснато на: Чет Фев 04, 2010 11:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
Dash написа:
Той хейтва само за спорта. Всъщност не го мисли на сериозно. ;P

И за да не се почувства изолиран заради постоянния ми пиксарски флууд -

Един специален поздрав от мен. =P

ноффф филм на Силвен Шоме??!

Това... като "Благодаря, трогнат съм!" ли да го приемам?!? =[
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bio

МнениеПуснато на: Чет Фев 04, 2010 11:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Усещаш емоцията ми и една точка да напиша :)
Dash

МнениеПуснато на: Пет Фев 05, 2010 4:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тийзър на новия албум на Gorillaz! Премиера - 8-ми март. (До къде я докарахме - трейлъри на музикални албуми вече правят дори...)

И понеже на определени интервали от време, различни хора надигат глас за специализиран, анимационен подфорум в Графила, бих искал да използвам момента и да ги попитам - защо не се включвате в текущата дискусия?

Никакъв подфорум не заслужавате вие! Вземам си гласа от анкетата назад! =P
Върнете се в началото
vnnikolov

Местожителство: Sofiа

МнениеПуснато на: Съб Фев 06, 2010 8:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хехе, принцесата и жабокът е страшно готино и забавно филмче, голям смях падна :-)
А музиката направо ме разби :-)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Dash

МнениеПуснато на: Нед Фев 07, 2010 5:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Подкрепям! Един от най-красивите филми на Disney след Lady and the Tramp и Bambi. Мен най-много обаче ме впечатлиха рисуваните ефекти, които за разлика от персонажите са били анимирани на Cintiq-ове, доколкото разбрах.

И в тази връзка - вчера връчиха 37-те годишни награди "Annie". The Princess and the Frog получи признание за анимирани ефекти, "character" анимация и "voice acting". Monsters vs. Aliens за сториборд в кино-продукция. Coraline за музика, "production" и "character design". Fantastic Mr. Fox за сценарий. А Up за най-добър филм и режисура! =P
Върнете се в началото
orehovka

МнениеПуснато на: Нед Фев 07, 2010 9:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

"Коралайн" ми изкара акъла. до такава степен, че изобщо не си спомням каква беше музиката. Чудя се това филмче как са го минали в графата "за деца".
Върнете се в началото
Dash

МнениеПуснато на: Пон Фев 08, 2010 12:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ъмм... ама те наградите "Annie" не се дават само на филми за деца... =)

---

Върнете се в началото
Dash

МнениеПуснато на: Пон Фев 08, 2010 12:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

*Горното е превю на една галерия, която правя за dvd-то на филма си. По-нататък, в тази тема, евентуално може да пусна линк към пълната "експозиция"... в случай, че има интерес към нея, разбира се. =)
Върнете се в началото
morgoth
Dark Lord

МнениеПуснато на: Пон Фев 08, 2010 1:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

За Up и Mr. Fox съм съгласен, другите не са изпъкнали достатъчно, че да търся време да ги гледам :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
orehovka

МнениеПуснато на: Пон Фев 08, 2010 2:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Dash написа:

Нямах това предвид. В Бг Коралайн се разпространяваше като анимационен филм за деца. И там възниква моят проблем с подходящия възрастов таргет.
Върнете се в началото
Dash

МнениеПуснато на: Пон Фев 08, 2010 11:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре, а какъв е проблема да е страшен и пак да е "за деца"? Че те Братя Грим нямат и една "нормална" приказка, като се замисли човек. Да не би сам по себе си фактът, че вълкът изяжда Червената Шапчица и баба й да не е достатъчно плашещ? (Нямам предвид двете версии на Текс Ейвъри, разбира се. =)))
Върнете се в началото
AleXXX

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 9:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

orehovka написа:
Dash написа:

Нямах това предвид. В Бг Коралайн се разпространяваше като анимационен филм за деца. И там възниква моят проблем с подходящия възрастов таргет.

Самият Геймън казва, че при Коралайн обикновено възрастните я намират за по-страшна отколкото децата.
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 11:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

да бе да затва са ревали дечица по наще киносалони:D
чудовищата върсъс пришалците е яко... смях се доста.. Дарил Хана как са я докарали само...
а човекът в черно на пияното ме разплака :D Спилбърг ... май и той се е смял
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bio

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 3:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мен ме беше страх на Коралайн
Dash

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 8:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

DR2 написа:
чудовищата върсъс пришалците е яко... смях се доста.. Дарил Хана как са я докарали само...
а човекът в черно на пияното ме разплака :D Спилбърг ... май и той се е смял

Не знам дали знаеш (то не, че е и много важно де), обаче Monsters vs. Aliens, подобно на първия Shrek, започна като съвсем различен проект, но в процеса на работа и той претърпя нещо като "extreme makeover". В случая, първоначално DreamWorks са възнамерявали да екранизират едно-към-едно някакъв класически хорър-комикс, наречен Rex Havoc, в който главният герой е ловец на чудовища, но по стечение на обстоятелствата е призован да спре нашествието на извънземна раса, атакуваща земята. Идеята била, филмът да е пародия на B-мувитата от средата на миналия век но реализирана по-скоро като екшън-scifi-приключение, отколкото като обикновена комедия. Ето малко дизайни от оригиналната концепция, които излових в нета преди време --

И една страничка от style-guide-а като доказателство, че създателите на Rex Havoc са били посветени на идеята да пресъздадат възможно най-точно атмосферата на филмите от 50-те - нещо, което според мен липсва в Monsters vs. Aliens, за съжаление...

Написах всичко това само за да отбележа, че Monsters vs. Aliens (a.k.a. Rex Havoc) по всяка вероятност щеше да бъде далеч по култов филм, ако Кунг Фу Пандата и Шрек не бяха станали такива касови хитове. Можеше дори да се превърне в любимата ми анимация на DreamWorks...
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 9:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Този филм просто е станал. Няма магия и чар, нищо ярко не ми остана като впечатление. Подобно на "кюфтетата"
Този феномен 3д филмите да стават все по-малко интересни се наблюдава поради това че технологията стана много достъпна. Едно време студията си даваха сметка че е нужно да се правят интересни и вълнуващи филми при положение че ще се правят толкова време и че е толкова трудно.
Ся куцо и сакато смята че прави 3д, тъжно.
LOC

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 10:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз само да спомена че МРАЗЯ 3 измерното кино...и не преувеличавам. Искренно ненавиждам факта, че не ми се дава възможност да гледам нормално някои филми ГРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРР

Това което ненавиждам в тази технология на прожектиране на филми е че поради разминаването на двата образа извън focus point-a, всеки път когато погледа ми зашари някаде из фона бивам наказан с болка в очите...в резултат на това всеки път излизам от тея филми с главоболие...(освен когато почудо успея да си зема билет за последен ред-идеален център)...Не смятам, че тоя ефект на дълбочина си струва това мъчение.

А да...и ако не е в Imax-a има загуба на контраст защото се жертват 5-10% от истенското бяло...което прави светлинните ефекти задимени и гадни...

така де :Р аз да си кажа само :D:D:D:D
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 11:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

3Д-киното има още много хляб за да стане читаво...
проблема основно е начина на "заснемане" и режисирането...
Не може да се ползват едни и същи похвати в два различни вида медия.

Дори косподин Камарън не се сети че тея сменяния на фокус/акценти в 3Д не вървят... И това е грубо и досадно поднесена информация...

Не може да караш зрителя постояно да търси де е фокуса акцента и пр в някой кадър... Просто в 3Д не е това правилния похват
fan4battle

МнениеПуснато на: Сря Фев 10, 2010 8:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

DR2 написа:
Дори косподин Камарън не се сети че тея сменяния на фокус/акценти в 3Д не вървят... И това е грубо и досадно поднесена информация...

Не може да караш зрителя постояно да търси де е фокуса акцента и пр в някой кадър... Просто в 3Д не е това правилния похват
Успокоява ме да разбера че не съм повреден, след като поради тия причини, половината Аватар се чудех дали нямаше да е по-добре да го гледам на нормално кино...
pipi

Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Сря Фев 10, 2010 12:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Коралайн не е за деца (нямам в предвид тинейджъри), за съжаление това е факт, който можете да осъзнаете едва след като се сдобиете с дете и наблюдавате реакциите му на различни филми. Както и Чарли и шоколадовата фабрика и Monster House, на която аз лично наблюдавах плачещи деца. Не знам колко е голяма възрастната аудитория гледаща подобни филми, но явно е достатъчно голяма за да се заснемат отново и отново. Аз също се изплаших на Коралиайн. Monsters vs Aliens е най-безмозъчната простотия която съм гледала, понякога се чудя до къде ще се извратят нещата в поп-корн анимационното кино, за кюфтетата вобще не ми се иска да коментирам, имаше моменти в които направо ми се догади и те бяха доста.

http://www.shop.pipilota.com

http://www.behance.net/pipillotte

https://www.facebook.com/pages/Pipilota/190244357663915?ref=ts

http://illustrators.ru/users/Irina_Pamyatnih/portfolio
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Следваща
Страница 5 от 12

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети