Graphilla.com :: Преглед на тема - Уеб дизайнер с по-творчески амбиции

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Уеб дизайнер с по-творчески амбиции

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Sovellis

МнениеПуснато на: Съб Фев 20, 2010 1:08 pm    Заглавие: Уеб дизайнер с по-творчески амбиции Отговорете с цитат

Здравейте,

Първо един голям high five за доброто community, което сте организирали. Много е приятно, когато човек вижда толкова амбициозни хора професионалист, събрани на едно място.

Накратко за моето представяне:
На 18 години съм, занимавам се любителски с уеб дизайн (Adobe/XHTML/CSS/SEO/и т.н.) от няколко години, като последните 2 съм работил и за 3-4 фирми и няколко клиенти като фрийлансър. Може да хвърлите поглед на някои от работите ми в http://www.krop.com/kaloyan-yankulov/ (малко са на брой, но засега толкова без платения subscription.) Напоследък съм решил да разширя кръгозора си и от изцяло информативния уеб дизайн да се насоча и към по-творчески дизайн, графики, типография и т.н. Започнал съм от: http://www.amazon.com/How-Designers-Think-Fourth-Demystified/dp/0750660775

Ще се радвам на всякакви насоки за начинаещите wannabe дизайнери. На форума надявам се мога да бъда полезен с познанията по UX, уеб дизайн, front-end код, SEO и мнения за стартъп проекти. Освен това се интересувам горещо от предприемачески начала и startup-и - наред с книгите и блоговете по темата съм наблюдавал развитието (и отчасти и провала им :D) на някои доста големи и солени уеб проекти. В момента развивам собствена идея и изпълнението й.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ph

МнениеПуснато на: Съб Фев 20, 2010 1:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Свежи са ти нещата...браво!
exile

Местожителство: Plovdiv, Sofia

МнениеПуснато на: Съб Фев 20, 2010 4:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Свежи!?
Sovellis

МнениеПуснато на: Съб Фев 20, 2010 7:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

exile, ще се радвам да споделиш какви са според теб.
Върнете се в началото
Greenhorn

МнениеПуснато на: Нед Фев 21, 2010 1:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Издържани са нещата, подредени са, интуитивни. На мен ми харесват. Може би ако имаш някакви по графично наситени проекти ще е добре да покажеш. Тези седят прекалено интерфейсно за моя кичозен вкус :)

Иначе добре дошъл от мен!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Нед Фев 21, 2010 1:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре дошъл Калояне!
Нещата ти стоят прекалено "темплейтски"
За сметка на това пък са изчистени/семпли като изпълнеие което пък показва "добър вкус". Това което най ми допада от видяното е доброто боравене с цветове.
Желая ти успехи за в бъдеще!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
N1kk3l

МнениеПуснато на: Нед Фев 21, 2010 1:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз много много за уеб не се обаждам, щото не съм от няй-изявените уебаджии, ама нещо ме гложди да ти кажа.
Нещатата ти са крайно темплейтски, което в никакъв случай не е лошо или поне докато си на 18. Все пак са едни от най-приятните темплейтски неща които съм виждал, но се надявам че до 2-3 години ще си иградиш собствен стил и виждане и работите ти ще придобият характер. Работи в тази насока.

За welcome Ицо ще ти каже.
Върнете се в началото
Sovellis

МнениеПуснато на: Нед Фев 21, 2010 2:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за коментарите! Съгласен съм изцяло за "темплейтската" насоченост на стила и че нещата са далеч от оригинални. Всъщност имам няколко пробни опита за нещо по-артистично и оригинално, но се чуствам по-силен в този стил и затова не съм ги представял. А стилът за добро или лошо го дължа може би защото известно време (последната година да бъдем точни) се занимавах главно с темплейти. Първо правех елементарни темплейти, ограничени откъм сложност/функционалност и финансов ресурс за една система, а после се пробвах и да продавам stock темплейти, както и работех за няколко web 2.0 проекти, изискващи подобен дизайн. Като основната цел беше да са удобни и лесни за употреба - стил default wp темата

И аз се надявам да развия по-креативен/интересен/собствен стил в бъдещите години и съм започнал работа по въпроса - част от коята е и следенето ми и участието в този форум :)
Върнете се в началото
Kliment

Местожителство: Новогорци

МнениеПуснато на: Нед Фев 21, 2010 5:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ВЕЛКОМЕ!
Върнете се в началото
ico

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Фев 22, 2010 11:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

можеш ли да си пуснеш уеб проектите real size?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Sovellis

МнениеПуснато на: Пон Фев 22, 2010 1:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

http://vapio.bg/folio/portfolio.rar - eто рарче с още няколко мои неща и пълен размер.
Върнете се в началото
BORSP

МнениеПуснато на: Вто Фев 23, 2010 12:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Носителю на Бурите, Муркок е интересен автор и все пак бих ти препоръчал и Марк Твен и/или Станислав Лем. Развиват умението за наблюдателност и анализ спрямо околния хабитат.

Харесва ми как разсъждаваш затова си позволявам и един оф-топик съвет.
Върнете се в началото
zaheto

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 23, 2010 10:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да наистина са темплейтни. Но ми харесват. Изчистени, подредени.

Welcome от мен :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pipi

Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Вто Фев 23, 2010 1:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

много хубави темплейтни дизайни, чудесн усет за свят и композиция, добре дошъл

http://www.shop.pipilota.com

http://www.behance.net/pipillotte

https://www.facebook.com/pages/Pipilota/190244357663915?ref=ts

http://illustrators.ru/users/Irina_Pamyatnih/portfolio
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети