Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
vesquto
|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 2:25 am Заглавие: |
|
|
Благодаря и на двамата за редакцията, даже се чувствам поласкан.
Иначе по отношение на тъмните части и някои от редакциите: в случая се опитах да направя осветление Butterfly, исках да е много контрастно! Конкретно в този кадър изпробвах осветлението! Имах една идея за такава снимка, но ми трябваше рус модел, за жалост повеето руси момичета ми седят много фолк и трудно се намират, наверих две много красиви, но едната ме отряза съвсем, а другата беше крайно несериозна! :( затова реших просто да пробвам в течение на тази сесия с Марина, а то взеха, че се получиха интересни кадри! В случая допълнително засилвах контраста освен през curves, си мацах и с черна четка на 10% и soft light, за да ги затъмня допълнително! Та затова ми тряваше рус модел с продълговато лице, ама ей на! сега поне я знам схемата горе долу как се постига!
Но определено, като оставя идеята на страна, при вашите редакции, се получава доста по-сполучливо като портрет отколкото при моя опит! :) _________________ http://www.behance.net/vnickolov |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Darksorrow

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 12:56 pm Заглавие: |
|
|
хайде щом толкова много ползваме удивителните, аз да си кажа, че на Марина лицето според мен хич не е удачен избор за проба на "пеперуда"!
я каква яка българска дума сме си имали! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 1:23 pm Заглавие: |
|
|
Мисля, е споменато затруднението което е изпитал за намиране на модел. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bbfl

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 3:19 pm Заглавие: |
|
|
Аз си мисля, че си в много грешна посока си ако разчиташ на "curves" и разни други такива инструменти по фотошопа, за да си правиш контраста или нещо подобно... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vesquto
|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 8:05 pm Заглавие: |
|
|
@bbfl: съгласен съм с теб, но светломера с който работех има само приставка за 180°, или по-точно така и не разбрах как да сложа другата и нямаше как да измеря контраста достатъчно точно, което не е оправдание, ама в такъв случай по-добре да има разработка и да я прикривам, отколкото да се опитвам да оправя черна дупка. :) _________________ http://www.behance.net/vnickolov |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vesquto
|
Пуснато на: Сря Фев 24, 2010 11:15 am Заглавие: |
|
|
Още малко снимки, още един опит. Ще очаквам коментарите ви. :)
Бижутата са от Милко Бояров, моделът е Глория.
Моля, обърнете внимание на ретуша, любопитно ми е, как съм се справил, допуснал ли съм грешки и личи ли много?
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
И още малко за цвят и есенция, нямам ме много в пеизажите, затова ще очаквам критика!
9.
10.
11.
Благодаря за вниманието! :) _________________ http://www.behance.net/vnickolov |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Сря Фев 24, 2010 11:42 am Заглавие: |
|
|
според мен Н.5 и 6 са ти кадрите от последния пост които са станали...
Успех! _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Фев 24, 2010 12:39 pm Заглавие: |
|
|
интересни са ти нещата, но не знам защо качеството на картинката пада спрямо по-предните неща, чисто технически и се чудя защо така
колеги, помагайте и на мен и на човека да изнамерим проблема, аз мисля да го пусна и това да се говори в спец форума вече
пусни там отново последните неща с бижутата _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Фев 24, 2010 1:01 pm Заглавие: |
|
|
Прав е Мутата. 5 и 6 са кадрите. Обаче ретуша не е добре. Десатюрейт-а е приятно нещо но не и в тези кадри. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|