Graphilla.com :: Преглед на тема - Отново представяне 2d

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Отново представяне 2d
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ixnay

МнениеПуснато на: Сря Мар 03, 2010 3:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Сря Мар 03, 2010 1:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

търсиш собствен стил и това е добре, но стил се търси след като имаш дебела основа, която при теб липсва....
имаш вкус, имаш и дарба, но нямаш основни познания по академично рисуване, от което губиш доста...
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Сря Мар 03, 2010 6:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

прочети пак какво са написъли LoveHate и maceman....
а аз мога да те посъветвам да забравиш поне веднъж че си жена/момиче докато рисуваш.
изобщо не ми допадат тея цветови комбинации и живописно чуство...

мисля че ти имаш основно нужда не толкова от уроци по академично рисуване а от обогатяван на визуалната си култура.
Гледай повече стари майстори.

Желая ти успех!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ixnay

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 11:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Чесно казано приемам казаното от maceman като комплимент за мен, защото наистина си търся собтвен стил, който да си е лично мой. За знанията се надявам, че с години и усърден труд ще ги придобия. Притеснявам се от това, което pipi каза за кича, и се надявам това да дължи на въпросните розово-лилави цветови решения, за които споменава и DR2. Ще съм благодарна и ако pipi ми каже с тве - три изречения кое прави нещата ми кичозни, защото определено последното нещо което искам е да са такива :)

DR2 мерси и на теб за съвета, ще се постарая.

ПС: Рисувах нещата на един лап топ и там изглеждаха много по светли, сега на домашния ми компютър са отвратително черни и се ужасих, може ли някой да ми каже как излизат при него . Ако са черни и при вас ...... :(((((((((((
Върнете се в началото
pipi

Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Пон Мар 08, 2010 1:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

избягвай векторни флорални елементи за сега, готови четки, избягвай текстури и ярки, сурови светове, наблегни на самата рисунка, наблегни на чистотата на линията, без да мажеш излишно, най-добре се запиши на хубав курс по рисуване и поработи малко над класическия рисунък, твоят стил ще те намери, няма начин, ако ти трябва учителка, мога да ти препоръчам на лични.

http://www.shop.pipilota.com

http://www.behance.net/pipillotte

https://www.facebook.com/pages/Pipilota/190244357663915?ref=ts

http://illustrators.ru/users/Irina_Pamyatnih/portfolio
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ixnay

МнениеПуснато на: Вто Апр 06, 2010 10:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Pipi, писах ти на лични, но нещо или аз не мога да се оправя с личните или ти не си го видяла. Ще съм ти благодарна ако ми пратиш инфо на e-mail-a : ixnay@abv.bg

Пускам две нови неща, като се опитах да спазя следното:

1. без розово-лилави груби цветове
2. без готови четки и без флорални елементи
3. да не се опитвам да мажа
4. без текстури, освен ако картона за фон не се брои за текстура

:)

Върнете се в началото
AndonastY

МнениеПуснато на: Сря Апр 07, 2010 12:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

почнало е да става...насърчав, насърчав!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pipi

МнениеПуснато на: Сря Апр 07, 2010 3:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

картона се брои за текстура, можеш ли да ги пуснеш без него? тези дни съм малко заета, извинявай, ще ти пиша малко по-късно

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Сря Апр 07, 2010 4:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

1. не пречерняй, степенувай като контраст плановете- близките да са по тъмни и детайлни, далечните по- бледи и барнати по на едро....

2. когато ползваш и контур и щрих - слагай контура там където трябва да подсилиш , а щриха там където трябва само да маркираш....
примерно в лицето най- изразителни са очи, нос, уста.... на първата ти рисунка, ако приемем, че очите са добре направени,
то носът с този щрих изглежда размазан , устата е леко маркирана, яката боде с остротата си....

3. слагай щриха малко по организирано- хубаво е да се кръстосват линиите, но не и в хаоса, който правиш ти....
понякога е добре щриха да минава по формата , така че да подсилва дълбочината...

4. хубаво е различните материи да ги маркираш с различен щрих...
примерно кожата с по- фин, а дрехите и косата с по- груб...

...това са общи правила, и не трябва авторското чуство да се води по тях, но добре е да се знаят и прилагат особено в началото,
когато изработваш собствен стил и техника...
когато имаш вече изграден критерии, нещата които правиш ще изглеждат много по- убедителни и истински...
Angell123

МнениеПуснато на: Сря Апр 07, 2010 6:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Още не са кой знае кво ама има подобрение от предните, което е
най- важното на тоя етап.
Върнете се в началото
Ana Kuma

МнениеПуснато на: Сря Апр 07, 2010 9:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мене това момиче трябва да му се дадат права. Съветвам я да направи 15-16 флайе(ъ)ра за метал нощи . Някои от тениските според мен се продават, а графиките и са стилни.
Върнете се в началото
Ixnay

МнениеПуснато на: Съб Апр 10, 2010 12:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Maceman благодаря ти много за подробните съвети. Знам ,че се дъня точно в това ,че се отплесвам и правя прекалено много черни контури на неща, които по принцип са заден план :((( Ще се опитам да наблегна на тези детайли при следващите ми неща. Радвам се поне, че се отървах от розовото и лилавото :)

Pipi , за съжаление все още съм нелепа с техниката и записах файловете в .jpg формат и следователно вече не са на layers . Мисля да порисувам нови неща , защото тези двете толкова ами писнаха , че ако се върна отново да ги дооправям ще е с нежелание и знам че няма да се получи.

Темата ми се точи много бавно , но като гледам има и теми на по две години , така че вече спирам да се притеснявам от изтриване и забравяне :)

ПС: И благодаря за насърчаването !

Ако ви е интересно мога да пусна няколко снимчици от модното ревю , което направих миналия месец.
Върнете се в началото
pipi

МнениеПуснато на: Съб Апр 10, 2010 3:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

гледах ти флаерите в Колорстудио:) много приятно ми стана:)

Върнете се в началото
Ixnay

МнениеПуснато на: Съб Май 15, 2010 3:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Хах, аз ги пусках флаерите в Принт.бг, ако това е въпросното колор студио :))

Сега ми поръчаха да направя дизайн на тениски за бар Тънка червена линия, та ето го резултата:

типажчето

тениската

Моля за съвети и оплювания. Искам да се получи добре защото собсвеника на бара е много мил и готин човек , и не искам да се издъня !

Пускам и един дизайн, който ми удобриха и харесаха , та видя бял свят и в момента се продава.

Това човече вече съм го пускала но беше доста зле. Все пак си бях харесала типажа и реших да го дооправя и да му намеря приложение. Надявам се че не е толкова аматьорско и кофти изпълнено. Засега поне хората си го купуват от време на време :)

Поздрави !
Върнете се в началото
Ixnay

МнениеПуснато на: Нед Май 16, 2010 4:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ixnay

МнениеПуснато на: Пон Май 17, 2010 1:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Kristina Iovcheva

МнениеПуснато на: Пон Май 17, 2010 7:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здрасти от мен! Аз не съм особено голям капацитет, но ако разрешиш, да изкажа едно мнение. За мен асоциацията, която правиш с тези типажи, е твърде първосигнална и неинтересна, дори рискова (от една страна тенденцията към НЕ-пушене се засилва, от друга - тинейджъри с цигари и алкохол?). Играеш само с понятието "бар", а не се заглеждаш в самото име на бара (като изключвам несвързаната с нищо червена линия, разбира се), което според мен е много благодатно. Най-интересно би било да свържеш и двете идейно - бара и името му.
Отново да отбележа - лично мнение и пожелавам успех от сърце:)))
всегда - таков мой совет..."
Върнете се в началото
Ixnay

МнениеПуснато на: Пон Май 17, 2010 3:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за мнението ти. Не че се защивам, ама собственика много се беше зарибил по тези човечета и понеже си накупи от предните 5-6 за персонала и тн. реших че нещо подобно отново ще му хареса. Приятеля ми даде идея да се заиграя с баркод, една от чертичките му да е червена. Ще направя още две идейки (този път без човечета) и ще видим дали някой ще се смили да даде насоки :)))

Благодаря ти че си отделила време да ми напишеш съвет, права си че няма заигравка с името :((( нещо напоследък наистина много първосигнално правя нещата
Ixnay

МнениеПуснато на: Пон Май 17, 2010 8:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за мнението ти. Не че се защивам, ама собственика много се беше зарибил по тези човечета и понеже си накупи от предните 5-6 за персонала и тн. реших че нещо подобно отново ще му хареса. Приятеля ми даде идея да се заиграя с баркод, една от чертичките му да е червена. Ще направя още две идейки (този път без човечета) и ще видим дали някой ще се смили да даде насоки :)))

Благодаря ти че си отделила време да ми напишеш съвет, права си че няма заигравка с името :((( нещо напоследък наистина много първосигнално правя нещата
жапанкъ

МнениеПуснато на: Вто Май 18, 2010 1:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

мнол сори, че се обаждам да те хокам, ама мнол кофти са нарисувани тези човечета.. хем гротеска, хем грозничко.. на ти една тема за вдъхновение - преди да седнеш да рисуваш, да си позяпаш - току виж ти доде музата да направиш една стъпка нагоре в рисувателното ти развитие... това, че някой си там, се е абонирал за тебе и такъв тип картинки не бива да те държи на нивото на първите, които е харесал, а трябва да те амбицира да правиш по-убави с всяко следващо. ама, както си прецениш, де..
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети