Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
The_Racer_GT

|
Пуснато на: Вто Фев 23, 2010 5:11 pm Заглавие: Моменти край Дунава |
|
|
Здравейте! Това е първата ми тема в специализирания форум за фотография в Графила. Реших да представя малко гледки от видинския бряг. Не качвам само най-отбраните, тъй като искам да чуя повече мнения относно снимките си и да получа съвети на какво повече да наблегна, какво да отбягвам и т.н. Благодаря предварително :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
 _________________ http://tihomirmladenov.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Вто Фев 23, 2010 6:21 pm Заглавие: |
|
|
#2, #9 - FAV ! (#2 може да се кропне отдолу леко)
Страхотни ! Къде по-точно по Дунава е т'ва?
Искам ги на Hi-Res за принт :)))))) Особено #9 _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Racer_GT

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Вто Фев 23, 2010 7:08 pm Заглавие: |
|
|
на първата трябва да наблегнеш на важния елемент, в момента е много обща и предният план пустее
втората ми е фав, без забележки
на третата може би ще е добре да я поокастриш от ляво и долу, мисля че там имаш неща малко в повече, които дърпат лодките към центъра, а не носят заряд
следващите са ми малко традиционно-залезни
последната е приятна с този преден план, добре запълва, за да поизбягаш от скучния пейзаж _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Сря Фев 24, 2010 1:40 am Заглавие: |
|
|
Неща, които се забелязват относително често в кадрите ти и тук, и в блога, а засега е добре да избягваш преди да усетиш кога са удачни:
- хоризонта да не цепи кадъра на 2 хоризонтални половини, съотношения като 2:1 или 1:2:5 при трипланови кадри работят по-универсално
- централната композиция също избягвай за известно време
- кадрите по залез/изгрев със Слънцето в кадър са скучни на 99% от случаите
- понякога просто Светлината не е благосклонна за снимане, тогава просто се прибираш в палатката или пиеш бира, според зависи къде си
От тези неща има изключения, но отнема доста време докато се научиш кога работят добре. Успех! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Racer_GT

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|