Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2010 6:33 pm Заглавие: Как се справяте с шумни съседи/наематели? |
|
|
Очаквам предложения - православни и неправославни? :) _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2010 6:53 pm Заглавие: |
|
|
Запиши детенце как се къса от рев! Волумето на мах и излезте на разходка..., но това поне след втората седмица... ;))) Дотогава някакво вудо... :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Deskov
|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2010 7:51 pm Заглавие: |
|
|
А ходи ли просто да ги помолиш да се съобразяват? И всеки ден ли надуват ,в смисъл и на мен ми се случва да надуя музиката (студент съм) ,но се съобразявам ,като стане 11/12 я намалям и ако е купонче съм предупредил ... дори ги каня и но проблемо :)
Сега ако надуват музиката всеки ден или през ден :) метода на веливов предполагам е добър вариант :D ,но не е хубаво да се стига до там .... кофти ще е за двете страни ... повярвай ми, няма да се спре само с това :) _________________ If you can imagine it, you can create it. If you can dream it, you can become it. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2010 7:58 pm Заглавие: Re: Как се справяте с шумни съседи/наематели? |
|
|
Ky3Mu4 написа: | Очаквам предложения - православни и неправославни? :) |
http://www.vbox7.com/play:570632c1 =) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2010 8:08 pm Заглавие: Re: Как се справяте с шумни съседи/наематели? |
|
|
Определено ще свърши работа ! _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2010 9:11 pm Заглавие: |
|
|
Петелът е като бомба за масово поразяване пусната в манастир... В тази тема, мисля, се търси насочено оръжие :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 1:53 am Заглавие: |
|
|
Ситуацията е следната:
Съседите над нас дават апартамента си под наем, досега не е имало проблем - колкото и да е било шумно, беше в нормите. Сега са се нанесли някакви студенти, поне по слухове /ще обясня след малко/. Трамбоват напред назад, сякаш са слонове по цял ден /едно време ходехме на лекции и на работа/, будят ни и ни приспиват с дивна чалга /на която съм върл противник/. 3 пъти се качвах да говоря с тях, никой не отваря, звънях им, развинтиха си звънеца, оттогава не работи. Преградили са коридора с апартаментите с метална врата, не мога да им блъскам по вратата. Веднъж им бе отворено таблото на етажа и им развинтих бушона /хаха имам си трофей/, изкараха един ден, купиха си бушон и пак отначало. Леглото им е точно над главата ми, предполагам че дюшека им е направо на пода, чувам ги как се ш...т вечер, деа... Мога да ги издебна в коридора някоя вечер и да ги убедя по моя си начин, но засега се опитвам с алтернативни средства. Принципно си имам китара и усилвател /доста мощен/, но вече няма да мога да ги ползвам за целта, заради бебето... Та не знам... _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 1:57 am Заглавие: Re: Как се справяте с шумни съседи/наематели? |
|
|
Да си купя петел?!? :-))))) _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 2:13 am Заглавие: |
|
|
полиция му е майката, аз заради малката се принудих да викам - идват. ако след първия път не вдянат, като разкараш полицайте 3 пъти на тях им писва и ... _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chizmar

|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 3:06 am Заглавие: |
|
|
Залепи им вратата с бързосъхнещо. Ако не помогне - мини на ключалката:))
Това в рамките на майтапа, но остава като резерв, в лучай че ченгетата го раздадат великодушно.
.:. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 3:12 am Заглавие: |
|
|
Chizmar написа: | Залепи им вратата с бързосъхнещо. Ако не помогне - мини на ключалката:))
Това в рамките на майтапа, но остава като резерв, в лучай че ченгетата го раздадат великодушно.
Аз да можех да стигна до вратата им, досега да съм ги зазидал ;) Иначе, май наистина ще се опира до полиция, колкото и да не ми се ще... _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 3:45 am Заглавие: |
|
|
От друга страна не е хубаво д свиквате детето на тишина. Така при всеки шум ще се буди. От друга страна поне да беше някакъв качествен шум. Като доиде времето на коликите поне ще можете да се успокоявате с лек дисторжън... и това не е майтап! Кефят се на сешуари, прахосмукачки и всякакви по бучащи шумове... ;)))
Случеят със съседите ти е доста брутален. Явно ги тресе късен пубертет съчетан със дълбоко провинциално бабаитлъшко поведение, на хора за които само по себе си да си в сполицата е демонстрация на успех, който увенчават по единственият им познат начин - селски.
Тая междинна врата само към техния апартамент ли е? Ако е, може да направиш една лека заварка или да сложиш катинар. ;) Така няма да могът да си платят тока и ще им го спрът, а и ще отслабнат за назидание... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 3:48 am Заглавие: |
|
|
Ky3Mu4 написа: | Chizmar написа: | Залепи им вратата с бързосъхнещо. Ако не помогне - мини на ключалката:))
Аз да можех да стигна до вратата им, досега да съм ги зазидал ;) Иначе, май наистина ще се опира до полиция, колкото и да не ми се ще... |
маме, аз адски мразя да се стига до там, НО - другия начин е да се избиете, а няма смисъл. Плащаш шибани данъци ... аре полицайте да свършат работа, а и поне ще ги стресне. ако не ги стресне ... ми казвай, да им правиме мечка ... _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 4:41 am Заглавие: |
|
|
Мерси, хора, за съветите - ще го мислиме някак си, аз принципно съм разбран човек - за съжаление винаги има някакви "добитъци" да вървят с рогата напред :(
@Велинов - за сега плаче само като му сменяме памперса, но плаче качествено. Най-ще се радвам като почне нощните изпълнения, май ще им го върнем тъпкано :) Иначе в целия ни блок има някаква "мода" да се заключват вратите към стълбището и да се преграждат коридорите с още една метална врата /по 2 апартамента зад всяка метална/. Няма никакъв достъп, затова се и притеснявам, че и полицаите няма как да стигнат до тях, ако ония решат да не отварят...
Ей сега като написах това, разбирам колко абсурдно звучи отстрани, баси... _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dimarinski

|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 5:06 am Заглавие: |
|
|
Да кажа ,че и това с полицията си има край:( Примерно на мен спряха да ми отговарят на повикванята! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 5:08 am Заглавие: |
|
|
Ky3Mu4 написа: | Няма никакъв достъп, затова се и притеснявам, че и полицаите няма как да стигнат до тях, ако ония решат да не отварят... |
Съвсем основателно притеснение.
Ако откриеш кой е наемодателя, можеш да пробваш да говориш с него... макар че е съмнително дали ще има ефект.
Този проблем е един от най-насраните. А ако се стигне до някаква агресия, човек трябва да е готов да понесе неприятности или поне да е готов да причини сериозни такива, защото и двете страни знаят къде живее другата, нали...
Ченгетата можеш да ги викаш след 22 часа делник и след 23 уикенда. За тропането през деня не могат да ти помогнат... както и за секса :) ама ти това вече го знаеш. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 5:12 am Заглавие: |
|
|
Ето --- dimarinski вече е влязъл в черния списък на Цветанов! Сега да чака данъчните... :)))
Извода е - оправяй се сам! Намеси ли се държавата не чакай! Всичко това е кофти, но истина... Въпреки всичко вярвам, че може да се намери цивилизовано решение на проблема, стига да са достатъчно комуникативни проблематичните съседи... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 5:13 am Заглавие: |
|
|
Напиши им писмо, без директни заплахи за да не могат да се оплачат, но да им стане ясно, че си сериозна заплаха за сигурността на чалга-съществуването им... метни го до прага. Ако не помогне... правте по-шумен секс от тях. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2010 7:56 am Заглавие: |
|
|
snooper написа: | Напиши им писмо, без директни заплахи за да не могат да се оплачат, но да им стане ясно, че си сериозна заплаха за сигурността на чалга-съществуването им... метни го до прага. Ако не помогне... правте по-шумен секс от тях. |
Всъщност това ми напомни как преди години в Кюстендил имахме проблем с един съсед, който си паркираше частния "Камаз" пред блока и го ремонтираше по цял ден - в един момент се появиха още камиони и заприлича на ДАП... Та реших проблема по следния начин, написах им "официално" писмо, уж от общината, че е получено оплакване относно шума и мръсотията пред блока и че го заплашва глоба. Доста се бях постарал - камионите ги нямаше на следващия ден. а той се изпокара със съседите от неговия вход, щото реши че те са подали оплакването. Та... освен да пробвам пак ;) _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|