Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 1:28 am Заглавие: Полярната Зима и снежните Доломити |
|
|
Не съм пускал кадри от Есента, за което не се сетих как да се извиня, освен да пусна повечко кадри...
Tази година започна странно... първо през януари замразихме проекта "Африка: по вертикал", а аз влязох в болница за операция... после още веднъж, по спешност. Имах забрана да тренирам, но не издържах вече без да снимам и така 3 седмици след като напуснах болницата 3-ма Приятели ме изпратиха на летището, с еднопосочен билет и 40 килограма екипировка, техника и провизии.
Първо спрях за седмица в Полша да актуализирам зимната си екипировка и да видя стар Другар от Планината, след което на 21-ви февруари кацнах по залез в Полярна Норвегия.
След ферибота последва 4-седмичен воаяж под небето с палатката и камерите, както и много гостувания на хора, с които се запознах през лятото.
Никога не се бях чувствал в по-креативна форма, за сметка на физическата, застояването и хаповете си казваха думата, но не това обърна нещата към връщане - един неопределен зъб все ми казваше "Да вземеш да се прибираш ли?" ... А на мен така не ми се прибираше още, че взех билет(Inter Rail global pass) за всички европейски влакове и поех на отдавна мечтано пътуване - от най-северната норвежка гара Буда през Осло, Гьотеборг, Копенхаген, Хамбург, Мюнхен, Болзано... там спрях за седмица и се качих нависоко в Доломитите, след което продължих през Мюнхен, Любляна, Белград и... София. Трудно е да сметна километри, а и това са цифри, но в общи линии 4 самолета, 14 влака, 2 кораба, автостоп и няколко автобуса + много самотни и мразовити нощи и дни в ходене. Общо месец и половина. Харесва ми, не мога без Фотография под Небето.
И така, стига плямпах...
Полярната Зима на островите Лофотен:
1. Варой, където карта Сандиск екстрийм замръзна в палатката и до ден днешен не работи... едвам спасихме повечето кадри с няколко различни програми.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
И така, не ми се поемаше към цивилизацията от този така спокоен район, в който хората са добри, децата карат ски по шосето до училище, а пенсионерите хвърчат на шейни до магазина, но знаех, че на път за вкъщи ще спра в Доломитите, където отдавна исках да се върна през Зимата.
И, след няколко дни във влакове и посещения при двама Приятели, бях отново там...
Всяка сутрин изкачвах бликия връх около 5 сутринта, слушайки как котките ми ритмично порят снега под светлината на челника... гледката си заслужаваше, дори само да седнеш на ръба и...
Доломити:
26.
27.
28.
29.
30.
31.
32.
33.
34. Много се чудех дали да пускам този кадър, който така и не качих на сайта си...
35.
36.
37.
38.
Кадрите на черен фон можете да видите в сайта ми в галериите:
Полярна Зима
и
Зима в Доломитите
Също така, обновени са изцяло 4-те галерии в Портфолиото
Всички средства от продажба на принтове ще отидат за финансиране на следващия ми проект, Живи и Здрави, близо двумесечен соло-преход пеша в дивите Планини на Гренландия... остават още 50-на дни за тренировка и екипиране, започнах подготовката седмица след като се прибрах тук, парата е пълна и ако не се появявам много наоколо, то не значи, че съм се изгубил ;)
Приятно разглеждане! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 10:17 am Заглавие: |
|
|
голямо благодаря, че ги споделяш с нас
друго не мога да кажа
еххх, само ти ще да си донесъл студа през май по нашите ширини ;) _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 10:19 am Заглавие: |
|
|
има размазващи кадри !!!
снуп - знаех че си ГОЛЯМ, ама ти си бил ПО-ГОЛЯМ от тва дето си мислех че знам :))) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 10:38 am Заглавие: |
|
|
някак си е приятно чувството, че някой ден, след години, като децата с благоговение шепнат името на Големия Фотограф Донков, ние да са подсмихваме под мустак: "тоя сме го шляпкали в графила" :)))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 11:02 am Заглавие: |
|
|
9,10 и 12 много ме накефиха. Особено 12.
26 също много яка, ама нея вече си ни я показвал :) _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DeyanStefanov

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 11:35 am Заглавие: |
|
|
Даааа... Донков освен за президент става и за фотограф! Страхотни кадри! Благодарен съм, че косвено ставаме съпричастни на твоето приключение... ;))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 11:38 am Заглавие: |
|
|
maceman написа: | има размазващи кадри !!!
снуп - знаех че си ГОЛЯМ, ама ти си бил ПО-ГОЛЯМ от тва дето си мислех че знам :))) |
голмя, голям... колко па да е голям :))) раницата по-голяма от него :)
ама снима като изоглавен :) и кадрите са един път :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 11:55 am Заглавие: |
|
|
мерси че сподели! ... мене малко ме е срам че имам права за форума.. да си призная...
кефа е голям да се гледат тея кадри! _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 12:22 pm Заглавие: :-) |
|
|
Кадрите са нормални, като за... Снупъра!
:-)))
Обаче, спящата мечка и великанските краци са даже надснупърски!
:-)
Само едно не ми хареса, това с физическата...
Умната!!!
Успехи!
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 12:24 pm Заглавие: |
|
|
Аватарче написа: | някак си е приятно чувството, че някой ден, след години, като децата с благоговение шепнат името на Големия Фотограф Донков |
_________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 1:34 pm Заглавие: |
|
|
_________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Darksorrow

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 2:33 pm Заглавие: |
|
|
като гледам - имплантът ме е изпреварил тоя път :P |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rostislav

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 3:30 pm Заглавие: |
|
|
... _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Manchev

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 3:57 pm Заглавие: |
|
|
ебаси кадрите, заеби... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 4:13 pm Заглавие: |
|
|
Такова... аз... Благодаря много :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 6:47 pm Заглавие: |
|
|
аз... таковата... o.0 _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimalistic
Регистриран на: 06 Окт 2003 Мнения: 120 Местожителство: Копенхаген, Дания
|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 7:08 pm Заглавие: |
|
|
speechless.. браос! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DUDE
|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 10:13 pm Заглавие: |
|
|
и аз нямам думи. респект и лека нощ. :) _________________ ::: thanks |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SIMPLI

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 10:30 pm Заглавие: Re: Полярната Зима и снежните Доломити |
|
|
snooper написа: | ... продажба на принтове ... |
Снупи, как става това? размери? пари? _________________ Too much trabaho! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|