Graphilla.com :: Преглед на тема - malko pomosht:)

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

malko pomosht:)
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Съб Авг 09, 2003 11:53 pm    Заглавие: malko pomosht:) Отговорете с цитат

sorry za glupaviq vypros, ama mi trqa syvet kak nai-dobre da texturiram toq stol... texturata trqa da e nshto kato sukno, interesuva me kak da mapna po taq povyrhnost materiala taka, 4e da e ednakyv navsqkyde..
praq go v 3d max-a... v momenta ima samo nqkyf bump, ama trqa da e max photoreal:)) ta zatva pitam, 4e ne sym siguren mnoo...
a ako nqkoi ima ideq i za modeling-a iskam da go napravq i ot lenta, koqto da vyrvi po syshtata liniq, no s loft neshto ne stava.. eto kakvo sym natvoril dosq:

ako nqkoi ima i mnenie za design-a priemam go- pishete:)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2003 1:23 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Keka, kak si prawil tawa cherwenoto? Ako e Loftnat Spline, tam ima edno mestentse da ticknesh "Generate Texture Coordinates". Ili e Cylinder?

there ain't no way but the hard way
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ovendelon

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2003 1:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

osven mapping shte trqbva da dadesh pove4e segmenti na mesh-a shtoto se vijdat rybove i eventualno da pomislish za osvetlenie
sega mai si samo 1 lampa, dolnata 4ast na stola e 4erna, trqbva da svetnesh i otdolu
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Coldblooded

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2003 2:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Za da osvetish scenata shto ne vzemesh da izpolzvash nqkoj Global Illumination render. Vray, Final Render, pa ako si s Max 5 ima i radiosity, kojto e idealen za zatvoreni sceni(stiga da gi pravish v pravilnite razmeri)...are uspeh a za texturiraneto....ami q verno kaji kak si go pravil....
Coldblooded

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2003 3:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

A vprochem da ne si rendval s Radiosity? Da ne sa ti ot tam tezi petna otzad..ili si slojil neshto drugo??? malko stranno mi sedi...ako smqtash tova da e fona....
Mojesh da go napravish bezcveten fona(kakyvto si iskash) i samo stova da e v cvqt....
Alex

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2003 7:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Kazhi kak si go pravil za da mozhe da ti kazhem kak da se texturira.
Drugia nachin e da generirash map s DeePaint i vatre v nego ima canvas kef ti za bump, kef ti za color+bump
Kekata

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2003 12:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Sorry za baveneto, ama sq stavam :)
ami pravil sym g s loft verno.. sha probam s genearting mapping coordinates, setih se kyde e... a ina4e tva e samoproba ne e final, zatva e rybato...
rendera e brasil, ama izobshto ne znam kak da go nastroq :( iskam da e kato v normalno osvetena staq.. a radiocity pyk izobshto ne sym polzval :))) abe s osvetlenie dosq samo standartniq render na max-a sym izpolzval... 10x za otziv4ivostta.. 4akam da vidim sq ;)
Върнете се в началото
skynet

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2003 3:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ee keka mnogo qk design :) za rendera probvai s vray,
kato cqlo e po-byrz i za nego ima dosta free tuts,
tova ako ne dyrjish na brasila de :)
Kekata написа:
a ako nqkoi ima ideq i za modeling-a iskam da go napravq i ot lenta, koqto da vyrvi po syshtata liniq, no s loft neshto ne stava..

probvai taka - pravish loft, posle mu namalqvash detaila i convert v editable poly ili mesh,
sled tova kydeto ne ti haresvat izvivkite rotate na vertexite s podhodqsht soft selection i
nakraq meshsmooth.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Coldblooded

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2003 4:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ako za lenta govorish mislq(ama ne sym siguren) che moje da stane i ako napravish prosto edin plane s povechko poligoni i posle mu dadesh Path deform....samo deto ne znam kak shte se izvyrtqt neshtata, ama mojesh dsa probvash ako iskash...
Kekata

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2003 6:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

eto i update na stola - tuka e plosyk, napraih go s loft... dolu gore stava, ama ne moga precizno da opraq naklonite:( vyrti se shape po celiq path...
ina4e za mapping-a taka e ok za men.. daite malko syveti za osvetlenie, naistina e malko tymno...
Върнете се в началото
Coldblooded

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2003 8:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Mnogo me kefi pozata na chovecheto. Za osvetlenieto......ami do sega s Brazil-a ne sym se zanimaval...ama naistina nqma da e zle da si namerish Vray-a. Dori ima razni free versii.....
A ako si s Max 5 opitaj s Radiosity(ako ne sa mnogo poligonite)...samo deto trqbva da vidish kak sa ti razmerite.....ama stava mnogo slojno...da vidish kakva ti e goleminata na stola da vidish kolko e po-golqma ot normalno(ili po-malkoa) i kato slojish krushka(otvarqsh reference help-a da vidish koi nastojki za kakvi lampi bqha - 60W, 100W i t.n., che hich ne si spomnqm, a i si e napravo ujas...:/) uvelichavash i silata na lampata za da moje da ti osveti scenata kato horata i posle chakash da ti izchisli....No tova s radiosity-to mojesh da ne go pravish(daje ne ti go preporychvam vyobshte) ami prosto si vzemi Vray...
A ako mojesh da si namerish Final render Stage 0 pak moje... Toj e bezplaten... e nqma gi vsichkite funkcii na Stage 1 ama mislq che shte ti svyrshi rabota.....

Uspeh
Kekata

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2003 11:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vray slagah az ama neshto ne trygva mai ;)) znam li i az ..puskam render, samo 4e nqa efect ...sha probam pak moje neshto da sym byrkal, trqa mi stoi nqkyde tuka free versiqta

eto s malko pove4e details... shtqh i 4asha da mi sloja v rykata..:)) ma are :)

a btw... kak vi haresva pove4e kato design? s kryglo se4enie- v.#1 ili taka kakto e sega?
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2003 11:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

kekaaa, sa seme nakaras da po4wam da modeliram gadinooo:))))
pusni edno wire .
ina4e kat ideia i koncept n1.
malko tre da smootnes krakata na 4i4kata:))
i na fotoil4eto texturkata oste po muhesta i kurtis kaski:)))
Върнете се в началото
Kekata

МнениеПуснато на: Пон Авг 11, 2003 12:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

hehe... mi to nali az zatva pitah - kak da stane myhesta - az ot tva pove4e ne moga da q izmislq deba:( daite akyl :)
a 4i4kata nqma goima na final-a :) samo za da se vidi kak se polzva stola sym go slojil ...
nubi - po4vai ko 4akash :)) i dai da gledame :)
Върнете се в началото
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пон Авг 11, 2003 12:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Abe na men kato che li shte mi e po udoba 2-rata versiq...deto e kat lenta...samo che ne znam kolko shte mi e udobno na rycete, zatova moje bi bih napravil edna leka izvivka na mestata deto trqbva da sa rycete ta da stane kato oblegalka ...seshtash li se.......ot strani da stane nqkakvo super izkrivens S-obrazna forma.....:)))ama to si e za men...inache mnogo kefi..ama vij ot kakvo se poqvqvat tezi petna che leko draznqt....i de da znam...moje da ne e tolkova izgarqshto osvetlenieto...
Kekata

МнениеПуснато на: Пон Авг 11, 2003 12:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

dam, i na mene vtorata versiq mi haresva pove4e...
celta mi s taq forma e da byde masimalno 4ista liniqta, zatova ne q gyr4a mnogo...
kolkot do petnata, ako imash predvid petnata po fona - mi tqh az gi slagah :))) nqkyf raster e.. prosto da ne e syvsem bqlo ... moje da se mahne de.. ne dyrja na nego
osvetlenieto mi e malko problem, ama ne znam kak hem da ne sa mnogo senkite hem da ne izgarq :))
Върнете се в началото
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пон Авг 11, 2003 1:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

eto edna byrza probichka s Vray displacement....materiala si e syvsem obiknoven i kartata za displ. e Noise s malik size.

ako iskash da si lichat vlasinkite prosto mojesh da uvelichish solata na deispl.

A za osvetlenieto...shto ne opitash samo s Maxovo no da slojish edin glaven iztochnik na svetlina i edin vtorostepennen v protivoplojnata posoka. Pak vij v internet nqkoj tut. za Brazil-a....mislq che ima vse nqkyde....
Kekata

МнениеПуснато на: Пон Авг 11, 2003 1:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

така... абе сложих си аз Vray-a - първо фрее версията - нищо не стана... тръгва да смята и си седи ей така, без резултат - чаках 5-10 мин. и се отказах.. не забива, ами си седи просто смятайки .. нещо ;)) бтв ПЦ-то ми е Атлон на 2500+/512МБ/ГеФорсе Титаниум 128 ДДР.... не знам ко да мисля.. щото същата сцена с Бразил-а се смята мн бързо..
така.. после сложих Vray-advanced, някъф от нет-а с кейген... и с него така, само дето излиза и прозорец с месаже.. той напрао не ще да смята на един бал с една лампа:((( .. да не би нещо да бъркам?!
дайте съвет, че само с бразил-а май няма стане...
има ли някви настройки или особености с пускането на Vray?
Върнете се в началото
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пон Авг 11, 2003 1:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ama kaji kakvo ima v scenata...primerno krushkata kva e....slojil si si Vray Shadow i t.n. i kato za proba shto ne namalish pasovete(Ot indirect illumination(nali e ON)>Max rate go pravish primerno -3, kakto e i min rate-a, ili izbirash presets Low primerno....ama kaji kakva e scenata neshto da nqma koeto da e za Brazil-a i da se precakvat dvata render-a, shtoto pri men stavashe nqkakvo zabavqne kato sym zabravil sa izklucha FinalR. a pusna Vray-a
Kekata

МнениеПуснато на: Пон Авг 11, 2003 2:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ами глей ся - сложил съм два куба, една лампа(Vray-ска), камера и толкоз... нищо друго :((( ето какво ми излиза като пусна рендера
версията на рендера е 1.09г или нещо такова..
ето скрийн шот:

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети