Graphilla.com :: Преглед на тема - 3Д интериори

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

3Д интериори
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
hristov2256

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Сеп 06, 2010 2:15 pm    Заглавие: 3Д интериори Отговорете с цитат

Хай.
Преди няколко дни бях на гости на 1 приятелка на майка ми, която се занимава с 3Д интериори, рендеринг и т.н
Не съм грам запознат с подобни визуализации, но определно ми стана интересно как се постига подобно нещо. Нямах време да я разпитам от къде да започна, с кои програми, сайтове от където да прочета разни неща, затова реших да питам тук.

Понеже съм абсолютно начинаещ в тази област, бих искал малко помощ с някой друг съвет/програмка/туториал-сайт от къде да започна.

Доколкото прочетох има няколко вида V-Ray рендери, MAX studio за различни видове резултати.

Главната ми идея са неща, подобни на проектите, които прави Candelero, например. Къщи, обзавеждане един вид.

- С кои програми се правят такива неща
- Туториали, сайтове, линкове, всичко е добре дошло.

Знам, че не се правят от днес за утре,трябват си познания и в други области, но определено ми е интересно, а постоянството и интереса го имам.

Благодарско
sixide

Местожителство: Heidelberg, Germany

МнениеПуснато на: Пон Сеп 06, 2010 3:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Като за начало се целиш доста на високо с нещата които прави Candelero. Доколкото съм внимавал, той работи, или поне ренди с 3ds Max, V-Ray i Photoshop. Започни с основните неща като моделиране с 3д студио макс и след като напреднеш малко там, можеш да погледнеш теми като рендеринг и осветление (в случая интериор и екстериорно осветление, има специални туториали за архитектурно осветление с Vray). Туториали можеш да си набавиш във всеки по-голям торент сайт, или дори и в Youtube. Успех.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Alexander Petrov

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Сеп 08, 2010 10:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здрасти! Всичко зависи от личната ти мотивация, и това което искаш да постигнеш. В България доста хора се занимават с интериорна и екстериорна визуализация, и контраста е брутален. Ако целта е да се представи даден проект за обзавеждане, то бъди сигурен че в 90% от случайте, хората за които го правиш им е все тая дали е реалистично или не. За справка можеш да посетиш форума на Дибла, и да се нагледаш на тонове посредствени неща. Ако целта ти е да правиш "арт" понеже видях че си фотограф, то тогава можеш да постигнеш наистина невероятни неща. За инспирейшън, можеш да видиш какво се прави по руските форуми, и в някои западни. Ето един пример за наистина невероятно красиви неща, а и има туториали : http://www.ronenbekerman.com/

Желая ти успех
Сашо
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
hristov2256

МнениеПуснато на: Сря Сеп 08, 2010 11:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря, има страхотни неща. Нямам нито толкова време, нито искам да се занимавам професионално с такива неща. Като цяло искам да видя как протича целия процес на работа, затова си дръпнах няколко програмки и си моделирам разни неща, доколкото мога. Имам адски много други ангажименти, за да започна да уча нещо тепърво, но определено ми е интересно и когато имам време ще поразглеждам :)

Благодаря за линка ;) !
mim

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 10:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

аз като на фотографче мога да ти кажа: вземи го постигни това с фотоапарата, къртовски труд е, много техничност и умения трябват, освен чисто фотографските джаджи, купувани с кинти
hristov2256

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 11:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mim написа:
аз като на фотографче мога да ти кажа: вземи го постигни това с фотоапарата, къртовски труд е, много техничност и умения трябват, освен чисто фотографските джаджи, купувани с кинти

->>>

hristov2256 написа:
Имам адски много други ангажименти, за да започна да уча нещо тепърва

Точно това исках да кажа под "ангажименти". Фотографията е на първо място, не смятам да я спирам, а да блъскам колкото мога :)))
HEA

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 12:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mim написа:

Хубаво е човек да опита от всичко НО в една сфера. Фотографията предлага толкова много различни стилистики и възможности за преоткритие... че си мисля, ако си толкова любознателен, това би трябвало да задържи интереса ти години напред. Все пак, всеки има право на избор, но Мим с приятелския си съвет ти подсказва начин да си спестиш години труд, които в крайна сметка могат да забавят развитието ти в това в което си добър.
Candelero

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 1:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ще ти се обадя , да ми дойдеш на гости У ОФИСЪ...

БОНБОНИ & ЦВЕТЯ не пия ... :)
Zing

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 1:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Христов, не се занимавай с глупости :)
Снимай си, събирай пари за халогени от практикер или малки импулсни евтини ламби и ако "слушаш" ще ти подаря тази http://www.amazon.com/Interior-Photography-Lighting-Professional-Techniques/dp/0817440240/ref=sr_1_12?s=books&ie=UTF8&qid=1284028607&sr=1-12
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Candelero

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 2:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

btw, zing e много прав ! :) :)

Вместо да ти обяснявам хиляди ненужни неща, които я разбереш , я не ... вземи поснимай интериори наживо... стани добър... МНОГО Добър... па после ще те викаме да снимаш реализирани проекти LIVE :)
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 2:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз искам да науча 3D, че и фотография, ама искам ако може да стане както в Матрицата - за мигове :)
hristov2256

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 2:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е, така е. Въртят ми се едни идеи в главата. Както казах, не искам да го уча, нито да работя подобно нещо, исках да видя как протича цялото нещо от създаването до рендването, просто ми е интересно. Затова помолих за няколко туториалчета и нещо елементарно за правене, което да направя просто ей така :))

Отностно за фотографията, както казах, е на първо място и смятам с това да се занимавам мнооого дългииии години :)

@Zing, най-добре се е усетил какво имам предвид. Осветлението и т.н в 3Д-то.
От няколко седмици ми се налага все да снимам интериор-и, та реших да поразгледам най-различни неща, свързани с осветление, нареждане на осветленито и т.н.
Отностно книгата, Zing, в БГ може ли да се намери, определено ще ми е интерсно да погледна за какво става дума?

Благодаря за мненията :))
Zing

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 2:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Христов, за да "снимаш" 3Д интериор докато стигнеш нинджа статус ти трябват:
1) мин 1 година може и 2
2) яка машина за яки кинти може и 2 машинки
3) висене и седене по нощите, което е непрепоръчително за твоето млядо тяло
4) още 1000$ за хубав рендър енджин (да не правим реклама знаем кой е)

Дори и да работиш с кракнат софтуер, времето/парите което ще загубиш и може да оползотвориш за фотография и да "дръпнеш" няма как да го върнеш

Осветлението на един 3Д интериор на яве и на софтуер е много далеч, в реалния живот ако "удариш" две лампи в тавана и една на чадър за фил ти е 10 мин сетъп + резултат и за 1 час може с 3-4 нискобюджетни тела и отражатели да направиш 10 сетъпа и 30 кадъра.

аз нали ти казах да не се занимаваш с глупости :)

говоря ти ги тези неща защото ти накъдето си тръгнал аз от там се връщам :)

прати ми на лс адрес да ти изпратя книжката другата седмица
Върнете се в началото
hristov2256

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 3:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нее,неее :))) Не ме разбрахте правилно, няма значение. Благодаря за коментарите, разбрах ви напълно какво искате да ми кажете.
Аватарче

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 3:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

hristov2256 написа:
Нее,неее :))) Не ме разбрахте правилно, няма значение. Благодаря за коментарите, разбрах ви напълно какво искате да ми кажете.

христов. иди в големия български торентски рай и потърси думата gnomon. изгледай всичките туториали, които има под таз думичка. ще научиш това, което искаш - да получиш представа как "батковците" си играят с материалите и светлината :)

разбира се, само с гледане ти няма да можеш да почнеш да работиш - ама до колкото аз разбрах - ти просто искаш да се образоваш :)
Върнете се в началото
hristov2256

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 3:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аватарче написа:
hristov2256 написа:

христов. иди в големия български торентски рай и потърси думата gnomon. изгледай всичките туториали, които има под таз думичка. ще научиш това, което искаш - да получиш представа как "батковците" си играят с материалите и светлината :)

разбира се, само с гледане ти няма да можеш да почнеш да работиш - ама до колкото аз разбрах - ти просто искаш да се образоваш :)

Точно, преди малко свалих един торент на Гномон, мисля да го изгледам да видя как се получава :)
Candelero

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 4:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

УСПЕХ !
mim

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 5:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

да вметна само, че обикновено се подхожда обратно, 3д-ейците имитират реалността, "рисуват" това, което фотографите биха редили като осветление
по-скоро си поръчай малко книжки със светлинни схеми за фотографи
Zing

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 5:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mim, не лъжи дитету :)
Върнете се в началото
mim

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 5:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

само малко не може ли :)
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети