Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Rainforest

Регистриран на: 11 Ное 2010 Мнения: 72 Местожителство: Bulgaria, Sofia
|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 5:24 pm Заглавие: Yamato |
|
|
Тази година за пореден път японската трупа организира концерт и аз най-накрая се стегнах и отидох. Шоуто е уникално! ..... И въпреки всички забрани за снимане, все пак прилежно натъпках фотоапарата в раницата, за всеки случай...... :)
Местата ни се оказаха почти в дъното на зала 1, НДК, което автоматично ме постави пред приключението да снимам почти всяка снимка на 300мм фокусно разстояние, облегната на облегалката на предната седалка.
Резултатъ е.... вижте сами....... И моля, критикувайте, за да си знам за следващия път.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 11:02 am Заглавие: |
|
|
има състояние, като за условията много добре
на мен лично подобен род мероприятия не са ми особено фотографски (сега ще ме изядат репортажистите) по причина, че следваш тяхната хореография, тяхното осветление, техните композиции, имаш общо взето едни да речем 30 градуса гледна точка и никакъв избор на ъгъл на снимане
бориш проблемите с осветлението и гониш някакъв по-екшън момент на кадър и това е
ако снимаш репетиция и поне можеш да си близо до тях, но не с телеобектива
ако можеш да ги поставиш в несценична среда... и много ако-та станаха, които знам, че няма как _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rainforest

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 11:56 am Заглавие: |
|
|
Има много вярно в думите ти, мим. Да снимаш при тази светлина... или направо при липсата и, е малко изнервящо.
От друга страна е едно предизвикателство, което може да се приеме като задачка. Зависи от настроението. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 12:00 pm Заглавие: |
|
|
Мим, дуде, тези казани от теб неща, важат и за снимането на Планини например - съобразяваш се с осветление, не можеш да ги местиш из кадъра, но... това не смалява нито предизвикателствата пред фотографа, нито е предпоставка за еднакви кадри ;) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 12:16 pm Заглавие: |
|
|
дуде, за теб знам поне, че ше обиколиш планината 2пъти да намериш по-добра позиция и ще изчакаш точната светлина, за да снимаш, по простата причина, че още не си се научил да местиш слънцето и облаците ;)
ще слезеш в долчинката или ще се качиш на върха
т.е. ти контролираш тези неща _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 1:43 pm Заглавие: |
|
|
Хич, ама изобщо, грам не ги контролирам - само им се подчинявам, другото пак опира до избиране на момента.
Затова и мисля в подобен тип кадри няма какво да коментираме осветлението (което за Ямато се прави добро) и ограниченията на средата - тях винаги ги има. Като снимаш мацки пак си ограничен от нещо. Разбрахме се мисля кой за какво говори. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 1:44 pm Заглавие: |
|
|
mim написа: | по простата причина, че още не си се научил да местиш слънцето и облаците ;) |
Забравих да вметна, това беше много добро! :))) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 2:18 pm Заглавие: |
|
|
Харесва!
По-различни са от другите концертни снимки някак си! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 3:16 pm Заглавие: |
|
|
mim написа: | ... не си се научил да местиш слънцето и облаците ;) |
... все още.
Временно неразположение е само. ;)
на мен снимките ми допадат. особено първата. _________________ Жить - хорошо!
А хорошо жить - еще лучше! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 5:09 pm Заглавие: |
|
|
на мен 1,3,4 на 4 ако и се ретушира там дето свети по обувките ще стане по-добре _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rainforest

|
Пуснато на: Чет Ное 18, 2010 12:24 pm Заглавие: |
|
|
....и още.... не от същото мероприятие, но пък по темата за концертите...
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
Пуснато на: Чет Ное 18, 2010 10:53 pm Заглавие: |
|
|
Има концерти и концерти...
Конкретно този на Yamato е с желязна хореография... няма мърдане :)
Единственото, което зависи от снимащия е кадриране и асове, и ако има възможност да си избере мястото в залата.
Сравнено с пейзажната фотография, това е като да включиш телевизора на NG, да сложиш апарата отпред и да снимаш "дивата природа"... единственото, което зависи от теб е дали ще изгасиш лампата в стаята.
Има и такива концерти, при които нищо не е същото. Всичко зависи от моментното състояние на изпълнителя от публиката... от всевъзможни емоции.
В този случай нещата са много по-трудни и непредсказуеми защото и 200 пъти да си гледал спектакъла той винаги е различен.
Затова от първия пост кадрите са добри а от втория уникални ;))) _________________ :::::| 54ka PhotoBlog and Gallery |:::::| 54ka SketchBook |::::: |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rainforest

|
Пуснато на: Пет Ное 19, 2010 11:03 am Заглавие: |
|
|
Благодаря много за мнението :) |
|