Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Sovellis
|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 8:22 am Заглавие: Фотошоп мене ли ме мрази или аз съм балък и пропускам нещо? |
|
|
Работех си някакви фотоманипулации, работех на доста голям формат и изведнъж PS реши да ми преебе всички маски свързани с тоя файл и по-лошото всичките файлове свързани с проекта... Почнаха да излизат разни прозрачни полета, ленти и прочие и сега всичко е насрано + една нощ работа. По-приятни момент освен този че изгубих един сън е, че трябва да го свърша за един ден и в някакъв момент може да реше пак да насере всичко...
http://img560.imageshack.us/gal.php?g=screenshot20101202at051.png
Силно се надявам да има как да се фиксне тва :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 11:33 am Заглавие: |
|
|
За всеки случай пробвай с някой портабъл, да не е проблема в инсталираната версия.
За да прецака програмата файл - трябва да го пренапише - ако при отваряне файловете са такива, не би трябвало в тях да е проблема. _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 11:39 am Заглавие: Re: Фотошоп мене ли ме мрази или аз съм балък и пропускам не |
|
|
Sovellis написа: | ... и по-лошото всичките файлове свързани с проекта... Почнаха да излизат разни прозрачни полета, ленти и прочие и сега |
Също е възможно да е проблем с хард диск, рам. Бакъпни си файловете на друг носител и пробвай на друг компютър |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sovellis
|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 1:15 pm Заглавие: |
|
|
Явно просто ме мрази - метнах ги на компютъра на съквартиранта и са така. Изглежда маските са се преебали и просто изрязват и правят картинката прозрачна. А леърите които са флатнати без маска са окей. Странното е че се е случило на няколко файла свързани с тоя проект както виждате, а на други не. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 1:26 pm Заглавие: |
|
|
ми махни го тоя правоъгълник в маската дето ти прави прозрачноста... отиди в chanels, селектирай правоъгълника и го оцвети бял /това в lear 1 copy/.... след това в lear 2 селектираш само бялото квадратче /дето ти е правилната маска/ , select inverse и оцветяваш сивото /което ти прави прозрачността в бяло..... и си готов _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sovellis
|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 1:41 pm Заглавие: |
|
|
Проблемът е че правилната маска е прозрачна а като дупликейтна леърите се виждат някви странни ленти които очевидно не трябва да са там |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 1:44 pm Заглавие: |
|
|
да..... върху правилната маска си направил една по сива /това е като гледам image-тата които си постнал/ която ти дава прозрачност на основният леар.... когато махнеш тази сивата ще се махне и прозрачността
.... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sovellis
|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 3:04 pm Заглавие: |
|
|
ami nqmam spomen da sym pravil a i rabotata e che dori ne rabotih na ediniq fail (tozi s izoliranata snimka) dori mai ne beshe otvoreb dokato se sluchi tva |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 4:01 pm Заглавие: |
|
|
maceman написа: | да..... върху правилната маска си направил една по сива /това е като гледам image-тата които си постнал/ която ти дава прозрачност на основният леар.... когато махнеш тази сивата ще се махне и прозрачността
.... |
lol.. я верно си прегледай маските и на мен ми се струва че имаш правоъгълник в маската... _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sovellis
|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 4:05 pm Заглавие: |
|
|
Проблемът е в Filter -> Other -> High pass Като го цъкна и преебава всичко |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 4:07 pm Заглавие: |
|
|
Това, че ти нямаш спомен не променя факта, че на принтскриина ясно се вижда сивия правоъгълник, дето си го опнал в маската =))) _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sovellis
|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 4:14 pm Заглавие: |
|
|
Това че написах къде ми е проблема и че дори не бях отворил единия файл и той просто се появи такъв изглежда също нищо не променя.
Мерси за коментарите. Ше видя какво може да е |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 4:31 pm Заглавие: |
|
|
Няма начин нормално работещ филтър на фотошоп да влияе на маската по този начин.
Нещо му е счупено на софта. _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 5:51 pm Заглавие: |
|
|
Ами михайлов, има в интерес на истината. Ако теоретично част от маската не е филната с чисто бяло, а с някаква съвсем минимално различна стойност, която е незабележима при преглед на работата, high pass приложен върху маската дава доста странен резултат. _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 6:12 pm Заглавие: |
|
|
.... не знам дали софта преебава работата или си цъкнал не където трябва, но мисълта ми беше, че нещата се оправят точно за 5 мин... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sovellis
|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 7:39 pm Заглавие: |
|
|
Мерси момчета.
Изглежда има някакъв с high pass-а, защото се появява на различни файлове или като отварям нов документ също прави леърите прозрачни с разни странни рески и подобни и трябва да рестартирам програмата за да се върне в нормалното си състояние. Просто почнах наново, занапред ще преинсталирам PS и ще видя дали прави същите проблеми |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|