Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
bekyarov

|
Пуснато на: Вто Дек 21, 2010 3:32 am Заглавие: Представяне: Уеб Дизайн |
|
|
Здравейте, следя форума от доста време реших, че мога да съм полезен и с мненията си. Накратко,казвам се Мирослав Бекяров живея в Стара Загора на 15 съм ( това не пречи на качествата ми като уеб дизайнер). Ето няколко от най-новите ми проекти :
Както и http://hraninveststroi.biz/ . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bekyarov

|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2010 12:30 am Заглавие: |
|
|
Извинете ме за двойния пост, но 148 преглеждания и нито едно Здрасти ;D .Поне се надявам да разбера приет ли съм в форума ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2010 2:24 am Заглавие: |
|
|
bekyarov написа: | Поне се надявам да разбера приет ли съм в форума ? |
Ще получиш мейл, ако си приет. =) _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2010 11:25 am Заглавие: |
|
|
имаш ли други неща? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bekyarov

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2010 4:51 pm Заглавие: |
|
|
Похвално като за годините на които си.. но иначе има още доста да поработиш.
Добре дошъл във форума! Итересно ми е какво ще е нивото на което ще си след 2-3 години. За сега нямаш собствен стил. Нещата ти в момента са на ниво гледано от тук от там. Не е зле че гледаш но имаш основни пропуски по структуриране и изграждане на цялостна концепция. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bekyarov

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2010 11:50 pm Заглавие: |
|
|
Да разбирам ли, че не съм приет? Mина повече от седмица, а няма e-mail :/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Чет Дек 30, 2010 1:40 am Заглавие: |
|
|
Дали си приет или не - това НЯМА да подобри работата ти.
Бачкаш, постваш, получаваш e-mail.
Сега са празници, купони, отпуски. Не съм сигурен, че има някой, който виси в форума. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Чет Дек 30, 2010 6:06 pm Заглавие: |
|
|
Има по-важни неща за теб от това да си приет в Грухла.
Аз не меря хората спрямо възраст.
Реално в тази област има хора на по 17 години, които слагат в малкия си джоб хора с претенции и опит до някъде.
Проблема е че пазара няма достатъчно претенции към качество и ако ти не си вдигаш летвата сам можеш с години да бълваш лейаутчета дето имат за цел да са "кууль" и веб2 и аква, а реално да не носят никаква стойност нито за потребителя, нито за маркетинга на собственика.
За да си добър уеб-дизайнер е необходимо да разбереш, че логиката е основата на процеса. Всичко е във взаимовръзка. Нищо не трябва да се оставя на хаоса или настроението. От избора на цветова схема, до ползваемостта. Дизайна е наука.
Задавай си въпроси за всичко.
Раздели в главата си процеса, уеб-страниците преди всичко имат ФУНКЦИЯ, след това са ИНТЕРФЕЙС, който обслужва тази функция и на края са илюстрация, която има за цел да влияе емоционално и да се запомни.
Демек започни да задълбаваш като четеш за всички тези неща.
Има книги, има онлайн ресурси.
Учи и бачкай, нещата ще си дойдат по местата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bekyarov

|
Пуснато на: Пет Дек 31, 2010 5:31 pm Заглавие: |
|
|
nub написа: | Има по-важни неща за теб от това да си приет в Грухла.
Аз не меря хората спрямо възраст.
Реално в тази област има хора на по 17 години, които слагат в малкия си джоб хора с претенции и опит до някъде.
Проблема е че пазара няма достатъчно претенции към качество и ако ти не си вдигаш летвата сам можеш с години да бълваш лейаутчета дето имат за цел да са "кууль" и веб2 и аква, а реално да не носят никаква стойност нито за потребителя, нито за маркетинга на собственика.
За да си добър уеб-дизайнер е необходимо да разбереш, че логиката е основата на процеса. Всичко е във взаимовръзка. Нищо не трябва да се оставя на хаоса или настроението. От избора на цветова схема, до ползваемостта. Дизайна е наука.
Задавай си въпроси за всичко.
Раздели в главата си процеса, уеб-страниците преди всичко имат ФУНКЦИЯ, след това са ИНТЕРФЕЙС, който обслужва тази функция и на края са илюстрация, която има за цел да влияе емоционално и да се запомни.
Демек започни да задълбаваш като четеш за всички тези неща.
Има книги, има онлайн ресурси.
Учи и бачкай, нещата ще си дойдат по местата. |
Дори да не мериш хората по възраст, аз не съм пълнолетен и на година имам около три - четири сериозни проекта, просто защото е трудно да спечеля доверието на клиент . И предпочитам през другото време "да бълвам лейаутчета" отколкото да стоя. Както и тези темплейти се продават като топъл хляб за уордпрес, а това ме задоволява.
Не съм казал, че ако бъда приет в graphilla ще стана по-добър дизайнер, това няма нищо общо с моето развитие просто искам да се присъединя към това общество от хора на дигиталното изкуство :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chef

|
Пуснато на: Пет Дек 31, 2010 8:55 pm Заглавие: |
|
|
Браво брат, аз съм фен :)) _________________ ground zero terorist |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bekyarov

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2011 11:34 am Заглавие: |
|
|
Chef написа: | Браво брат, аз съм фен :)) | радвам се, че съм впечетлил някой :) скоро ще има нови неща защото получих работа. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2011 8:04 pm Заглавие: |
|
|
bekyarov написа: |
Дори да не мериш хората по възраст, аз не съм пълнолетен и на година имам около три - четири сериозни проекта, просто защото е трудно да спечеля доверието на клиент . И предпочитам през другото време "да бълвам лейаутчета" отколкото да стоя. Както и тези темплейти се продават като топъл хляб за уордпрес, а това ме задоволява.
Не съм казал, че ако бъда приет в graphilla ще стана по-добър дизайнер, това няма нищо общо с моето развитие просто искам да се присъединя към това общество от хора на дигиталното изкуство :) |
Бълването на леяутчета е добре от гледна точка практика.
А сериозните проекти са мноого рядко и едва ли ще имаш достъп до тях в момента.
Темплейти за УърдПрес има бол. Малко са качествените. Но като ти гледам реакцията явно не си прочел важните неща от коментара ми.
И понеже наистина имаш бъдеще ще се повторя:
Шрифтове. Композиция. Цветознание. Ергономика. Ползваемост. UX дизайн. Прочети и мисли за тия нещица. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
bekyarov

|
Пуснато на: Чет Фев 03, 2011 5:12 pm Заглавие: |
|
|
Нещо от преди 3 месеца, което сега завърших :) Има доста неща за доуправяне, но мисля че изглежда добре.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Пет Фев 04, 2011 12:01 am Заглавие: |
|
|
pipi написа: | Нубзи е вечния писател в Графила, не се вързавай, базисно той е прав. |
Бравос младеж. Продължавай в тоя дух.
Можеш да сложиш друг цвят за футъра. Тъй като там имаш много информация и функционалност понатежава.
Ако беше барнал и иконките сам. Щеше да заспи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bekyarov

|
Пуснато на: Пет Фев 04, 2011 12:28 am Заглавие: |
|
|
nub написа: | pipi написа: | Нубзи е вечния писател в Графила, не се вързавай, базисно той е прав. |
Бравос младеж. Продължавай в тоя дух.
Можеш да сложиш друг цвят за футъра. Тъй като там имаш много информация и функционалност понатежава.
Ако беше барнал и иконките сам. Щеше да заспи. |
Радвам се, че ти харесва. За футъра изплозвах цвета на хедъра, защото идеята беше да има inner shadow и да е като долен пласт, а съдържанието на горен. И нямаше да е логично едната част да е с различен цвят. Иначе за иконките смятам, че има време да се науча и на това. Попринцип не мога да свикна на Illustrator и въобще на векторните програми, защото просто работят по друг начин и ще ми трябва повече време :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пет Фев 04, 2011 12:29 pm Заглавие: |
|
|
чистичко, прегледно.. аз съм фен.. много по-добре от предишните ти постове.
ако идеята ти за разделната линия- вертикалната е била да наподобява отворена книга не си я отрязал добре кат елемент... по-добре да свършва като градиент към белия цвят на инфо полетата...
полето за въпрос долу, по-добре го равни с копирайт и сложи сенд бутона в дясно на полето _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пет Фев 04, 2011 12:33 pm Заглавие: |
|
|
още нещо.. във футъра тея картинки са а нагоре а надолу... избери си логика... подравни ги хоризонтално или до текста или под него
освен тва ти се преповтарят 1вия пасаж към туитър имаш същото и в средния пасаж... _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
|
Върнете се в началото |
|
 |
|