Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Rainforest

Регистриран на: 11 Ное 2010 Мнения: 72 Местожителство: Bulgaria, Sofia
|
Пуснато на: Нед Дек 26, 2010 12:01 am Заглавие: ледени опити |
|
|
весели празници на всички форумци! =)
ето малко коледна импровизация с ледени купички, които преди седмица-две сътворих.... след известно обмисляне как точно да бъдат снимани, главен асистент беше голямото огледало в коридора + всички нощни лампи и челници....
1
2
3
4
5
6
преди офанзивата с леда, беше проба с чашчица:
все още стои идеята да намеря прилично голямо и хубаво стъкло, за да мога спокойно да ги осветявам отдолу и отзад, без да има отражение... очаквайте продължение |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2010 11:10 am Заглавие: |
|
|
Първите 3 кадъра се повтарят, можеше да избереш само 1 :)
Вземи си оризова хартия, през която да светиш, служи като дифузьор, няма нужда директно с фенера пред чашата, освен ако не търсиш някакъв по-особен ефект, но тук пречи.
В снимките липсва светлина, не са светнати като хората.
Пробвай на по-дълга експозиция и върти повече фенерчето (кръгчета например).
Портокалчетата - би ми харесали на черното, ако изпъкнат от светлината още малко и се покаже оранжевият им цвят.
В момента черното идва много.
Стъклени чаши, на черен фон, с директно падаща светлина от джобно фенерче - не се снима лесно :)
Продължавай.
П.С. Наскоро ми донесоха "палатка" за предметна фотография. Бих те посъветвал да си вземеш, ако ти се снима това. _________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2010 3:56 pm Заглавие: |
|
|
Извинявам се за правописните грешки, цъкнах по навик директно "Прати", вместо "Преглед".
Един въпрос: Как направи формичките? Стана ми интересно :)) _________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vesquto
|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2010 4:09 pm Заглавие: |
|
|
Поиграй си повечко със светлината и гледай да се отървеш от случайните бликове! И опитай с по-просто осветление 2 източника са ти достатъчни - едно за рисуващо осветление и една контра за контур. И оризовата хартия също. Просто си отдели няколко часа и си играй, променяй ъгъла на осветяване, експозицията и разтоянието от източника до обекта! Според мен има хляб в тая работа! :)
Иначе 4 и 6 добре са се получили, както и чашката! Не забравяй, че отделните материи и предмети си имат различни начини за осветяване. В случая с челниците, освен да ги местиш друго не може да правиш, но поне ще видиш за кво иде реч. :)
Успех! _________________ http://www.behance.net/vnickolov |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|