Graphilla.com :: Преглед на тема - Vitanea

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Vitanea
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
exile

Местожителство: Plovdiv, Sofia

МнениеПуснато на: Съб Яну 08, 2011 7:47 pm    Заглавие: Vitanea Отговорете с цитат

За много години :)

Интересни са ни мнения за долните опаковки.

Vitanea е български производител на сокове, главно със съдържание на арония. Без консерванти и добавена захар, по патентована технология, използват пресни и замразени плодове. Т.е. истински здравословни натурални сокове, които трябва да се отличават от масата cappy, флорина и подобни, с доказано положително въздействие върху организма заради технологията и съдържанието на арония, антиоксиданти и прочее.

Пускаме, понеже нещата напреднаха, мина се през много и всякакви вариянти. Това е нашият (според студиото) финален вариант, дали няма да отпадне е съвсем друга тема. В момента се пускат проби за цветовете за да изчистим гамата, защото флексопечата на тетрапак има доста ограничения - примерно машината не печата 0-12% цвят - сенки, преливки, градиенти към бяло се режат.

Логото също е ново.

Eто предишните им кутии.

Последните неща:

Два варианта са, решение трябва да се вземе тази седмица.

Благодаря :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Съб Яну 08, 2011 8:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бялото малко ми отива към мляко :)
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Нед Яну 09, 2011 12:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

minimiro
Ксараджия

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Нед Яну 09, 2011 3:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

твърде "дизайнерски" са...

и твойто показно Петров, дип че ми е едно от любимите по темата в нета...

За съжаление продукта се купува от средностатистическите хора а те не гледат с добро око на твърде изчистените неща...

В лошия вариант, клиента ше налее една камара кинти за клишета и тиражи и има вероятност да има тотално отдръпване от марката.

Преди 5-6 месеца се случи на мой стар клиент, тотален срив на пазара и се наложи да се връща на предишни опаковки, едно че зян на камара кинти второ че си е излагация и пазара дълго помни подобни издънки...

whitewater
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Нед Яну 09, 2011 11:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

minimiro сигурно е прав, колкото да е жалко :(
Аз бих си купувал мляко с опаковки като тия, дори и да не ми е много вкусно, ама колко сме такива...
exile

МнениеПуснато на: Нед Яну 09, 2011 1:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хм, по принцип за белите имаме едно на ум по други съображения, примерно това, че по-трудно се разпознават отделните сокове, но за млякото да, on spot. Все пак чакаме и техните проби преди да взимаме някакво решение.

Иначе

http://www.innocentdrinks.co.uk/things_we_make/smoothies/

Въпросът е че соковете са много различни от останалите на пазара - като съдържание, технология е здравословен ефект. Също проблемът с отдръпването от марката в случая няма как да стане, понеже марката тепърва ще навлиза масово.

Първоначалната идея зад опаковките е да изглеждат повече като лекарство, отколкото като обикновен сок. Това не са сокове за средностатистическите потребители. И като се комбинират горните две - опаковката трябва да име сериозен първоначален kick като се види на щанд сред останалите плодови салати :)

Дали все пак не сме залитнали в много дизайнерска посока - възможно. :/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
RG®

МнениеПуснато на: Нед Яну 09, 2011 1:29 pm    Заглавие: ! Отговорете с цитат

По-горе се говори за стремеж към отлика, за съзнателно разграничаване от пулп продуктите и по-висок клас, без измекярщини...

Та така...

Определено - В1

Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Нед Яну 09, 2011 2:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако се опитват д аминат само с опаковки - така ще е
трябват не само опаковки, аи цяла кампания по ребрандирането
Иначе хоратя намя как да се ориентират в нещата
exile

МнениеПуснато на: Нед Яну 09, 2011 4:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ребранд не е точно казано - в момента соковете не се намират никъде. Бранд Vitanea на практика още няма. Приемете го като тепърва стъпваща на пазара марка, която започва от кота 0. :) Иначе сме напълно съгласни.
Върнете се в началото
Morty

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Яну 09, 2011 5:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нов продукт ... представен като масов ... не знам, до цени е в случая ... ценово позициониране
minimiro
Ксараджия

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Нед Яну 09, 2011 5:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дори и като нов продукт да го гледаме, мисля че имате още доста работа.
За момента ми изглежда като първоначални наброски....
Няма център всичко е равно...

темата е благодатна, бих направил първо един сърч по света да видя какво са направили другите...

едно друго от любимите ми

от това по-изчистено и същевременно ясно като предназначение здраве му кажи :) уви друг се е сетил пръв ;)

whitewater
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Нед Яну 09, 2011 6:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мини повече от сигурен съм, че са изгледали всичко което се прави и имат необходимия ресърч.

Помня преди доста години една приятелка Росица (rrorrorr) беше пуснала минималистични опаковки на сокове тук във форума и май-никой освен мен не ги хареса. Отново стана дума за това как се позиционирт на щанда, какъв таргет гонят и прочие маркетингови дискусии.
Според мен това е вярната посока. Дали опаковките са прекалено дизайнерски, трябва да ми дефинират "дизайнерски" в случея..а дали са готови определено не са.
Sami

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2011 2:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

exile написа:
в момента соковете не се намират никъде. Бранд Vitanea на практика още няма.

Ще си позволя да не се съглася. Аз си ги знам като бранд много добре, въпреки че не съм толкова редовен консуматор на сокове като цяло.
exile

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2011 12:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Изненадващо добра новина :D

Мерси за мненията на всички, работим по въпроса, ще ъпдейтвам темата като стигнем до нещо :)
Върнете се в началото
dreamer

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2011 2:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен ми харесва но все пак тук сме малко изкривени мозъци :) хаха

Ами ако запазите композиция, цветове и т.н. но вместо монохромните плодове сложите пак така на бял фон хубави детайлни илюстрации?

Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2011 7:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много трудна тема за вкуса на потребителите е това, но може би това видео ще е от полза http://www.ted.com/talks/seth_godin_on_sliced_bread.html

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
plakatista

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2011 11:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

С две ръце съм ЗА...кефят ме опаковките....

Тъй като дискусията тръгна в друга посока от коментарите за самта опаковка си позволявам да се намеся. Въпроса е много наболял.
Същевременно толкова обширен че не знам откъде да започна.
Принцинпо Валбо е абсолютно прав. Но това не е толкова важно в случая.

Значи каква стана работата...нали всички искаме като "навън"...гледаме ги какви работи правят цъкаме с уста...и си викаме еба му мамата глей са кви работи правят.
Някой казва "ама те там хората са други бе". Бюджетите били други, незнам си какво било, незнам си що...Оправдания хиляди...

И ето човека (или хората) направил опаковка... Изглежда си кат истинска...ЧУК!!....
Ама кво става..." Абе тва проблем...нема да се разбере", "нямало да се купи....и т.н.

Е как искаме да облагородяваме визаулната ни среда...като самите ние си бием спирачки...
Нали уж за това мечтаем (поне така се надявам). Нали искаме графична среда...като "ТАМ"...

Нали затова си има маркетингови специалисти...да наложат еди кой си бранд. Нашата работа не е ли да си свършим работата добре...
Според мен в този случай е свършена добре...и това трябва да се поощри.
А ако продукта е качествен и се наложи на пазара...А дано...след тва нищо чудно да видим доста "реплики" на тоя дизайн.
И са се сетих...дет exile вика "Дано не сме залитнали в дизайнерска посока" - Е па баш в такава посока треа да се залита според мен...
Иначе другото залитане го знаем...всички така сме се залетели натам...

Та така...Пожелавам - дано да устискат...клиентите, дизайнерите, маркетинговите и квито трябва там специалисти...
Дори да не е успешен продукта, мисля че това е верния път.
Ако случайно това стане той със сигурност няма да е неуспешен само щото хората не били харесали опаковката...
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2011 11:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

навън, навътре, инсайд, аутсайд
крайния резултат на печат на тези кашони с тапи ще да е доста плачевен, 1 цвят плътен на таз мукава ще стане на воали и ще мязат гачи са стояли 6 месеца на слънце :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
TchudO

МнениеПуснато на: Вто Яну 11, 2011 12:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен не ми допадат, ако ги сравняваме със старите ОК напред са, но като за изцяло нова визия незнам дали стават.
Хем ги правиш минимал, хем плодовете са прекалено подробни , това че фона е чист - какво от това.
Дал си за приме Иносентс ама там нещата като са минимал - са минимал, като са подробни са подробни направи си продуктите и ти изсчистени и по опростени с два ти паса, защото сега сякаш те е дошубяло да ги минамилизираш още /можеби заради клиента/.

Успех

КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА
Върнете се в началото
mmiu

МнениеПуснато на: Пон Яну 24, 2011 3:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

само да вметна, че Витанеа са наистина много яки и може би единствените истински сокове на пазара (т.е. направени НЕ от концентрат, а от замразени плодове).

после, на мен ми харесват първите варианти, защото Аронията без захар хубаво се отделя от останалите, което според мен е много е плюс.

и въобще, харесват ми така. не мисля, че илюстрациите са твърде подробни за "минималистичен" дизайн, както прочетох някъде по-горе - чудесни са си. така и така всичко е по-добро от старите решения, които приличат малко сокове на внос от Турция, примерно.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети