Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mira

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 12:32 pm Заглавие: Въпрос за боички |
|
|
В неделя в резултат на неспиращия от 2 дена дъжд седнах да порисувам след има няма 3-4 години от предния път с едни боички, които си бях купила реди време от супермаркета за 1 евро. Заниманието се оказа доста зарибяващо, но боите са малко кофти и след 2 дена са по бели и от мен след зимата. Та си мислех да инвестирам марко, но си нямам и идея какво е добре и какво не.
Та въпрос към рисуващите с акварел, какво и от къде пазарувате като става въпрос за бои и хартия.
Като за любител де, да не ме пратите в магазина на Сезан. _________________ Жить - хорошо!
А хорошо жить - еще лучше! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 12:37 pm Заглавие: :-) |
|
|
В Каспичан имаше чудесно магазинче за сухи акварели!
:-))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 12:48 pm Заглавие: |
|
|
RG полезен както винаги. :Р _________________ Жить - хорошо!
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 1:38 pm Заглавие: :-) |
|
|
И сети ли се защо се опитах да съм толкова полезен, както винаги?!
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fannie

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 1:42 pm Заглавие: |
|
|
Аз харесвам акварелите на Ленинград, имат силен пигмент, освен това ги продават на бройка, така че можеш да си попълваш палитрата, ако залиташ към някои определени цветове и бързо изчезват :) Не съм пробвала много други, понеже тези ми харесват. Имам и акварелни моливи Derwent - много са готини, меки са и имат хубави пастелни нюанси. Любимия ми картон е Албрехт Дюрер. Продават го на листи в Слънчоглед - малко по-големи са от А2. Цената е около 3 лв за този формат - излиза по-скъпо, отколкото ако си купиш някой от акварелните скицници, но пък водата се задържа по съвсем различен начин и след като го пробвах всичко друго ми се струва гадно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 3:21 pm Заглавие: |
|
|
хехе, сетих се аз, РГ, но пък предполагах, че отговорите ще бъдат в София или онлайн, което напълно ме устройва за момента. ;)
па и питането е по-скоро какво аджеба да търсим.
Мерси, fannie, ще погледна там! _________________ Жить - хорошо!
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 3:32 pm Заглавие: |
|
|
мен ме светнаха за някакви руски - медени. били много яки и ярки и са 4 лв ... в магазин до Шипка 6 _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 3:53 pm Заглавие: |
|
|
има една "руска" книжарничка на срещуположния ъгъл срещу Шератон, даже стопанката му си е натурална рускиня
нейде там сред магазинчетата в безистена се намира и има така заветните Ленинград акварели и други готини, които нямат нужда от Шипченска епопея за да ги сдобиеш _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 4:37 pm Заглавие: |
|
|
не говоря за самата Шипка 6. Магазина е след Шипка 6, свива се по Кракра, в дясно - Гама мисля се казва _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NEN
|
Пуснато на: Пет Мар 04, 2011 10:24 pm Заглавие: |
|
|
аз бих си продала руския акварел, че ми е го ляма кутията - ако искаш пиши на лични да ти пратя снимки и т.н.
иначе в момента ползвам LUKAS - не че са по добри - кутията ме кефи повече _________________ :( http://neni-nen-nen.blogspot.com
http://www.behance.net/NENNN |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ma4u4a

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 2:41 am Заглавие: |
|
|
Morty написа: | не говоря за самата Шипка 6. Магазина е след Шипка 6, свива се по Кракра, в дясно - Гама мисля се казва |
импресия е всъщност
аз ползвам санкт петербург и неоткривам разлика с ленинграда, освен че на времето май бяха значително по-евтини, което изглежда не важи вече според сайта на въпросната импресия
нямам опит с други, но тези и двата са доста дръжливи
а едни български подобни на ленинград имаше, но избледняват за секунди така че не пробвай
в момента ползвам неприлично евтин акварелен скицник слънчогледово прозводство, точно поради причината, че твърде рядко хващам четките и ми е жал да хабя хубавата хартия, а този си върши работа в спонтани артистични пристъпи
освен споменатите вече магазини има и един доста голям при автоборсата в горубляне, можеш да се сдобиеш кажи речи с всичко ако го нямат проявяват готовност да ти го намерят _________________ Без паника!
Всичко излиза извън контрол по реда си!
бу. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vnnikolov

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 11:04 am Заглавие: |
|
|
И аз пазарувам или от Импресия (много съм доволен от обслужването при тях) или от Ариста (въпросните на Горубляне), че са ми близо.
Последно си взех акварел в тубички и станах голям фен. Много по-чисто е, миеш палитрата и всичко е шест, иначе голямо мазало правя с акварелите :-)) Даже понякога палитрата си ми стои засъхнала със седмици, после само добавям малко вода и съм в джаза.
Марката е Winsor&Newton, имам и един комплект на Daler-Rowney, но WN ми допадат повече. Супер са, но са скъпи - 4-5 лв е единия цвят 8 мл. Изглежда малко, но всъщност цветовете са много наситени и ти трябва съвсееем малко от тубичката да "изцвръцкаш" :-D
По-големите тубички са на сметка - за 8-9 лв 21 мл, но има доста малко цветове. Което всъщност не е драма, ако можеш да си смесваш цветовете добре, аз още не мога както трябва:-)))))
Лично мнение - много по-добри от сухия акварел.
За хартия - предпочитам картоните на Фабриано. Във Импресия ги имат, но последно нямаха нож за рязане и е малко неудобно да ги мъкнеш тия парцали. Там имат и едни много прилични скицници за акварел пак на Фабриано - Aquarello watercolour studio - синьо и бяло на корицата, 20 листа/200 гр. Подлепени са 3 от 4-те страни, за да не се гъне хартията и имат много приятна текстура. Във ариста има един много хубав и тежък бирен картон точно за акварел - 500 гр. Цените вървят около 2-3 лв за 70/100 см.
Надявам се да съм ти бил полезен:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NEN
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 5:18 pm Заглавие: |
|
|
аз ги купих за дъщеря ми, със съответните четки и блокче, зада не се мъчи детето, но преди това ги тествах. има такива и професионални ...
МЕДОВИЕ ... колкото до избор ... важен е крайния резултат _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Пон Мар 07, 2011 3:36 pm Заглавие: |
|
|
Еха, много мерси добри хора!
Другата седмица ще съм по тези ширини и ще го решим проблема. :) _________________ Жить - хорошо!
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Вто Мар 08, 2011 6:18 pm Заглавие: |
|
|
Аз съм акварелните моливи на Staedtler.
Много съм доволна. _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Вто Мар 08, 2011 7:30 pm Заглавие: |
|
|
Windsor&Newton са доооста благи, и можеш ги ползваш наистина дълго като им свикнеш на наситеността...
В Импресията на ул.Кракра ги има! _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|