Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
AndonastY

|
Пуснато на: Сря Фев 02, 2011 5:38 pm Заглавие: |
|
|
P E T R O V написа: |
"Why did so many European artists, writers and intellectuals from Van Gogh to Henri Matisse to Ernest Hemingway use Moleskine? We believe this rich history of Moleskine patrons teaches us how simple tools assist inspiration. It's merely about a well-made book that can be a trusted, reliable companion that is always at the ready." |
Сериозна работа е това рекламата....утре току виж срещу дипломи и смъртен акт почнат да ги продават. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Сря Фев 02, 2011 6:11 pm Заглавие: |
|
|
@ vnnikolov
Огромно мерси ! :) :) Нека линка е в полза на всеки грфлц, който би искал да се радва на неща, които се предлагат от тук ! :):)
Аз лично нямам толкова голям проблем специално спрямо молескина, тъй като пътувам често (италия най-вече) и там си вземам каквото ми е нужно. Просто около Коледа, когато бях пуснал темата, исках да направя подарък. :):)
Мерси отново ! _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
And0
|
Пуснато на: Нед Май 08, 2011 12:15 am Заглавие: |
|
|
Moleskine e култура която няма аналог. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Нед Май 08, 2011 7:31 pm Заглавие: |
|
|
And0 написа: | Moleskine e култура която няма аналог. |
Moleskine е тефтер пич =))) Просто тефтер =) _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Нед Май 08, 2011 10:38 pm Заглавие: |
|
|
в бг не се тачи.. тука е царството на а4... _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Нед Май 08, 2011 11:26 pm Заглавие: |
|
|
че к'во му е на А4? _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пон Май 09, 2011 1:34 am Заглавие: |
|
|
LoveHate написа: | че к'во му е на А4? |
аз ползвам а4... понякога:D _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 4:10 pm Заглавие: |
|
|
Мноооого се зарадвах днес като видях, че вече и Хеликон прeдлагат продукти на Moleskine :))))
http://www.helikon.bg/search/?qstr=Moleskine
Веднага си набавих няколко тефтера с бели листи, ммммм.. качеството на хартията е просто класика. :)))) _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hof

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 5:53 pm Заглавие: |
|
|
И как е ? Ако притежателите споделят някакво мнение отностно тези чудестни неща ще бъде добре. Защо са толкова скъпи ? Колко от цената е името. Или лъха на любов от тях ? Каква е легендата ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gopher's

Регистриран на: 01 Сеп 2005 Мнения: 1072 Местожителство: White Birches
|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 6:13 pm Заглавие: |
|
|
bile написа: | And0 написа: | Moleskine e култура която няма аналог. |
Moleskine е тефтер пич =))) Просто тефтер =) |
Същото като bile мисля. Цената може да е преспокойно два пъти по-ниска. Поне.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 8:06 pm Заглавие: |
|
|
в слънчоглед има добри скицници на прилични цени! _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 8:34 pm Заглавие: |
|
|
Hof, интересът ми към тези тефтери не е от вчера, а историята дълга, но няма да влизам в големи подробности..
По принцип в България е много трудно, да не казвам невъзможно да си намериш тефтер (не скицник) с бели листа.
В повечето книжарници се предлага всичко друго но не и това, а когато зададеш специфичен въпрос за подобен тип тефтер те гледат с недоумение.
Направих проучване и така стигнах до Moleskine, марка която се препоръчва и ползва от години по света.
Те произвеждат всякакъв тип тефтер, като започнем от този за писатели, минем през дизайнерите и стигнем до художниците, защото предлагат и тефтери с хартия устойчива на водни бои също така.
Тефтерите им са с твърди корици и заоблени краища, хартията е много приятна на допир + че страниците им са пришити а не лепени и като заключение имат и ластик, който придържа тефтера в правилна кондиция постоянно.
Един обикновен тефтер с бели листа А5 x 240 листа, за бързи скици, записки и тн. е на цена 23-24лв.
Въпреки, че хартията на избраният от мен модел е финна.. предполагам 90гр., то я пробвах с химикал, маркер и пигментно мастило - няма отпечатвания на следващата страница.
Ако говорим за цена и качество, то мисля че тази е абсолютно заслужена.
Моделът на който се спрях е: Moleskine Plain Reporter: http://www.helikon.bg/gifts/372/161381_belezhnik-moleskine-plain-reporter-large-%5Bhardcover%5D-%5B5533%5D.html
Има го в два варианта на отваряне. _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hof

|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2012 8:25 am Заглавие: |
|
|
HEA Благодаря за информацията. Знам че покрай тях се върти определена аура , и преди съм чел за тях . Изглеждат хубави , наистина. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AndonastY

|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2012 9:11 am Заглавие: |
|
|
И аз подходих преди време с недоумение и насмешка към така прословутите тефтерчета....до момента в който не ми донесоха от щатите един за акварел и един за графики...ми, пълно густо, както му казваме по нашия край. _________________ http://andonasty.com/
http://www.behance.net/Andon_astY |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gopher's

Регистриран на: 01 Сеп 2005 Мнения: 1072 Местожителство: White Birches
|
Пуснато на: Съб Фев 15, 2014 8:30 pm Заглавие: |
|
|
Сори, че вадя темата, но няма как да не опиша абсолютното си разочарование от въпросната артистична пръдня. Купих си това днес http://www.moleskine.com/en/collections/model/product/plain-soft-notebook-pocket и очаквах солидно качество за 25-те лева, които платих. Това, което очаквах всъщност беше хубава хартия в стилна опаковка. Получих хартия която прозира и практически може да се пише само от едната страна на листа. Като бонус въпросните тефтери изобщо не стоят отворени като на картинката по-горе. Дори е нужно човек да натиска здраво, за да го задържи отворен, което практически означава, че този тефтер е абсолютно неизползваем. Опитах се да пиша и написах една страница по горния начин и като се наложи да пиша обратно първо видях пропилото мастило от другата страна и второ установих, че така или иначе не е възможно да се пише от обратната страна предвид невъзможността му да стои отворен :D Трябваше просто да си взема Rhodiа, за които знаех със сигурност качествата на хартията, но уви, поддадох се на дизайна (родиа изглеждат доста грозно според скромното ми мнение) и очевидно сбърках. Та исках просто да споделя опита си с "легендарните тефтери" произведени в Китай (не че това е странно, но като го видях не знам защо, но не го очаквах. Може би цялата претенциозност покрай този продукт ме е подвела). Едни от най-малоумно похарчените ми пари в последно време |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ironhacker

|
Пуснато на: Пет Сеп 26, 2014 11:36 am Заглавие: |
|
|
Според мен, ако искаш наистина качествен тефтер, потърси някой местен книговезец, опиши му точно какъв размер искаш, какви корици, цвят, брой коли, дебелина на хартията и да ти направи много бройки. Според мен този вариант ще стъпи на по-ниска цена от moleksine.
Аз лично ползвам тетрадки за 1 лев от Carrefour.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mort1eg

|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2015 9:14 am Заглавие: |
|
|
gopher's написа: | wordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswordswords |
сериозно ли изписа полвин страница да се оплачеш от това че си дал 25 лв за тефтерче вместо 10? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|