Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Bio
|
Пуснато на: Сря Юли 06, 2011 8:41 pm Заглавие: Материали за кукла? |
|
|
Искам да направя готина ръчна кукла за лапето си. Знаете ли дали в бг се намират вече материали за целта? Латекс, силикон за отливане или някакви други подобни материали специално за целта? _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Сря Юли 06, 2011 8:45 pm Заглавие: |
|
|
магьосниците от спец. ефектите в киното дето правят разни маски не може да не те упътят на точното място. А съм сигурен че ти ще познаваш поне няколко от тях. _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Юли 06, 2011 11:21 pm Заглавие: |
|
|
Познавам някои, но те работят в NuBoyana с материали производествени количества и май им ги внасят. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tsura

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2011 12:04 am Заглавие: |
|
|
http://www.chimatech.bg/
Не съм пазарувал тях, но гледам в каталога че продават вякакви силикони и други неща.
Средно аритметично цената на килограм силикон за леене е към 20- 30 лева в зависимост от качеството на силикона.
Ако искаш утре им се обади тъкмо ще кажеш дали имат, това което ти трябва. _________________ http://tsvetannikolov.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2011 10:14 am Заглавие: |
|
|
аз не знам какво влагаш в израза "готина ръчна кукла", защото такава може да се направи от почти всичко....
ако е за "твърда" играчка едно време в СХУПИто правехме модела от глина, калъп и после от епоксидна смола и бинтове се прави самият модел /като техниката папие-маше/, следва шлайфане, китосване, изпръскване с неотровни бои и всякакво доизкусуряване което ти дойде на акъла за желан ефект....
силикон като субстанция не съм ползвал за краен резултат , а и ми е чудно как ще го боядисаш с цвят различен от основният....
иначе си се заел с достойно занимание за което искрено ти желая успех :) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rusen

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2011 10:17 am Заглавие: |
|
|
малко ми е стара информацията, но преди 1-2години Бестимекс ( www.bestimex.net), внасяха моделни силикони , а също така имаше една фирма - Мистрал Трейдинг ООД, която беше представител на Smooth-on (www.smooth-on.com ) за БГ.
От тия последните само някаква поща е останала из нета- mystraltrade@yahoo.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tsura

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2011 11:07 am Заглавие: |
|
|
Какво за теб значи индъстриал.
Тоя лилавия силикон от линка е стандартен двукомпонентен силикон, само че е 5 пъти по- скъп точно щото някой му е лепнал името арт. _________________ http://tsvetannikolov.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2011 1:30 pm Заглавие: |
|
|
Индъстриал за мен значи, че не разбирам и не искам да се занимавам да изпитвам върху себе си дали някой материал е токсичен на допир или на вдишване по време на работа или когато детето си играе с него. В един тъп магазин да отидеш има 10 вида различен силикон. Някои се боядисват, други са антибактериални, трети бързосъхнещи, четвърти термоустойчиви но отровни при стягане. да не говорим че силикон има толкова вида, колкото фирми които го произвеждат.
а някой да лепне името арт или моделен значи има някакъв сертификат за нетоксичност и е предназначен за директен допир с кожа - нещо, което не може да се гарантира за индустриалния.
ако се занимавах с това от 5 години щях да знам, сега предпочитам да не рискувам. Та така, от неопитност е.
А що силикон или латекс, искам да пробвам да и направя КУПЕШКИ изглеждаща кукла :,) За хендмейд твърда, варианти много.
10x хора
Ще питам и сценографи и гримьори. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Нед Юли 10, 2011 6:52 pm Заглавие: |
|
|
направи и я като истинска - от полиуретанова гума :)
може да се лее в калъп (запенва се на стайна температура) и е химически неутрална. Създава си "кожа" която е много здрава. АБе нещо, като това дето правят подлакътници за офис столове, но по-мекичко и може да си го оцветиш...
ето линк на една американска фирма, може да потърсиш подобни продукти в БГ:
http://www.smooth-on.com/Rigid-and-Flexible/c10_1121/index.html?catdepth=1
На сайта има доста примери за различни полимерни материали, а
в тубата може да видиш доста интересни неща направени с полиуретановата мека пяна :)
ей ти и текст от един форум:
Цитат: |
Поради факта, че много хора незнаят за наличието на представителство в България на американската фирма Smooth-On, www.smooth-on.com , то за всички които се интересуват, фирмата представител е: "Мистрал трейдинг", тел. с който разполагам е: 0889990441, e-mail: mystraltrade@yahoo.com
Надявам се да съм бил полезен. |
_________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
KAG

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hof

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2011 6:45 pm Заглавие: |
|
|
глава и др неща от полимерна глина , жена ми си поръча онлайн от "Слънчоглед " ако не бъркам а тялото от пацалки . Така ги виждам аз нещата )). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Съб Юли 23, 2011 2:01 pm Заглавие: |
|
|
полимерната глина е жилава и леко си връща формата подобно на сорелин-а. иначе е готина _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hof

|
Пуснато на: Съб Юли 23, 2011 5:12 pm Заглавие: |
|
|
не има такава дето се изпича във обиконвена фурна и си държи формата става като пластмаса . Даже правят разни бижута от нея. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Съб Юли 23, 2011 5:28 pm Заглавие: |
|
|
имах предвид докато се моделира е малко по-пластична и се дърпа _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Съб Юли 23, 2011 5:57 pm Заглавие: |
|
|
Зехте да клоните към еластичните материали...... силикони силикати..... отива работата на към надуваема кукла май ;) _________________ minimiro.com
whitewater |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|