Graphilla.com :: Преглед на тема - Vreme za waprosi

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Vreme za waprosi

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
niki michailov
ники михайлов

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Чет Сеп 04, 2003 11:03 pm    Заглавие: Vreme za waprosi Отговорете с цитат

PREDISOTRIA
cheta tuka posta na valbo s linkowe za forumi za predpechat- ne6to ot koeto jiwo se interesuwam shtot mi e mugla nezemna
pri koeyto popadam na edin otdawna6en spor w na6ata firma (w kakuw porqduk trqbwa da se biqt cwetowete).
Po princip tuk men li4no me e strah da zadawam mnogo waprosi 6tot se po4wa(i ne smeite da otri4ate 6toto go izpitah nqkolko pati na gurba si)
"ti se ga kat ne znae6 ne se obajdai" i pro4ee
oba4e 4eta drugi forumi i wijdam 4e zadawaneto na wuprosi e ne6to normalno zatwa taka i taka sam swiknal tuk da buda obijdan - smqtam 4e po dobre da pitam otkolkototo da se prawq na kradec i da gepwam otkuselechni znania otdeto moga.
Wuprosa mi e slednia:
W BG ima li ustanowena ot praktikata sistema na wqrno predawane na cwetowete pri towa ne goworq samo za ICC profil.
wuw firmata ni be6e do6lo edno menu - proekta be6e nezemen(po moi wijdania a az sum dosta nazad wse o6te) okum cwetowe. Ne6to koeto e nepostijimo za men. ICCto e eurostandart coated 18%
oba4e edin priatel naprawi na sa6tia ICC proekt a cwetowete mu ne stawat.
Ne6to mi ubqgwa i mi se struwa 4e e ne6to golqmo(a nqkoi se e zaql za twa izre4enie A sam go nama4kal na private message - koito iska woina 6te q ima)
ako ne wi se "podarqwa zanaqta" zabrawete za toq sait i ne postwaite nikoga powe4e tuk. Dokato ima publichni forumi 6te ima i waprosi.
Wqrwam 4e ima mnogo hora koito se interesuwat ot takiwa waprosi.
ta zna4i po-konkretno:
ICCto w bg edno i sa6to li e
ako ne e koe opredelq ICCto(boite ili ma6inata i kak moje towa konkretno da se opredeli)
iskreni uwajenia kam moje6tite
ako ne iskate da spodelqte takawa informacia pone izbegnete negatiwnite mnenia po tozi post 6tot mi omruzna da 4eta 4ujdi forumi i wsi4ko tam da e 90% 4ista informacia a tuka da e 40% i 60% zaqjdanici
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ksel

Местожителство: sf

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2003 6:31 am    Заглавие: Re: Vreme za waprosi Отговорете с цитат

ICC profiles sa na4in da se podsiguri to4nosta na cveta pri display=>print. filovete sa specifi4ni za pove4eto output. i ako icc-to naprimer na rasternia software ne suvpada s tozi na outputa tvoia priatel moje hi4 da ne se 4udi za6to ni6to ne izliza pri pe4at kato horata. no icc-to e samo 4ast ot cqlostnata callibracia zaedno s brightness contrast gamma bla bla
4esto sum sre6tal dori i hora 4ude6ti se 6to taka kartinkata ot illustratora/corela na e v sy6tite cvetove v pshopa
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2003 11:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ICC е профил който си правиш за всяка отделна печатарска машина
Но понеже повечто хора не знаят как става и нямат колориметри в програмите са вградени няколко основни
най верен за европа е eurostandart или euroscale
Мастилата с които се печата в България са от този стандарт

По подразбиране е оставен стандарта за северна америкаSWOP
и масово се ползва а това е голяма грешка
НО!
Голямото но е че това в България не действа
Защото е масова практика по печатниците да няма даже денситометър
А този ICC профил трябва да се дава от тях
На печатарски език - това са характеристичните криви на машината
Не знам някъде да ги има замерени

Моя съвет е
1. Извикваш си някой с колориметър да измери цветното пространство на монитора ти
2. Слагаш си профил, например Eurostandart
3. Печаташ и стоиш на печата
4. Нанасяш корекции в калибровката - сменяш разливането на точката, сменяш намастиляването и още няколко фактора докато стане почти еднакво с монитора ти
5. Винаги при важни неща стоиш на печат

Друго спасение няма засега!
niki michailov
ники михайлов

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2003 5:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

kogato w Corela wkarwam tiff me pita za opcii Apply ICC i Extract ICCwtoroto ne6to ne go razbiram.
Kogato save-wam moga da otmetna Embeded ICC profile
tuka oba4e mi po4wa li4nata burkanica
ako wkaram nqkolko bitmapa s razli4ni ICC i pri save mu dam Embeded ICC profile 6te si savene wseki bitmat sas sobstweniat mu ICC profil ili 6te uprajni nqkakauw ob6t cwetowi profil(koito da re4em se zadawa prez Tools --> Color Management)?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2003 7:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Корел и калибрация са от отделни лагери
те заедно не вървят
ЗАабрави да цветоотделяш от там
а ако цветоделяш изключи всякакъв Color Management
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети