Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
manolchev

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2012 8:56 am Заглавие: Лого тренд, който не разбирам.. |
|
|
Не съм писал от много време, но реших да ви попитам едно две неща, надявам се да не досаждам или смущавам някого :)
Забелязвам, че на последък се налага един тренд, който не разбирам как така всички дизайнери "на-парче" дето се вика, го практикуват, клиентите му се радват (особено американците) и всички са щастливи.
Според вас има ли шанс това да са някакви готови неща, защотото наистина напоследък все едно са излезли от калъп.
И втория ми въпрос - какви са ви предположенията за направата на подобни 3D ефекти. Формата , първо изчетана, се ренда в Cinema 4D (мое предположение) и след това се обработва пак в Illustrator или всичко се прави на ръка (както аз съм свикнал да правя) , от до в Illustrator и някакси всички дизайнери напоследък са започнали да рисуват в преспектива много успешно.. ?
Ето примери : (подобни има да ги копаеш с лопата в нета, и за това ми стана интересно какво мислите тук)
Особено от този тип :
http://99designs.com/designs/2353972-original
http://99designs.com/designs/2414353-original
http://99designs.com/designs/1489003-original
Ще ми е интересно да разбера какво мислите за това като цяло :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2012 12:39 pm Заглавие: |
|
|
Аз не виждам защо да не е в илюстратор... рендиш в синема, плясваш в илюстратор и чертаеш отгоре вектора... Само в 99десигнс може се роди такъв тренд:D
Картинките са хубави, не точно лога, ама пък за гейм портала е идеално мисля, съвсем в таргета. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
simov

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2012 12:58 pm Заглавие: |
|
|
успокоението е, че типото все още е само в две измерения... _________________ fontfabric.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2012 1:08 pm Заглавие: |
|
|
ми света се развива :)
отминаха куците времена на визитка на 2 цвята на сито без напасване....
отделно дигитала полека-лека измества сичко....
Е не мое на един джиджан сайт примерно да му пляснеш едно 2Д колкото и да е убииствено, требе блеска, да изскача от джама и така :) _________________ minimiro.com
whitewater |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2012 1:51 pm Заглавие: |
|
|
дисагрии _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2012 4:35 pm Заглавие: |
|
|
Колко странно - точно това мъдрих съвсем скоро, и то точно от разни 99 сайтове за контест поръчки. Забелязах, че с моите 2Д семпли неща не вървя изобщо. Реших, че явно дълго време съм копала в ронг посоката ;). И аз си зададох въпроса - как ли ги правят. Мислех да пробвам Blender _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
manolchev

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2012 4:46 am Заглавие: |
|
|
Аз не съм участвал по конкурси от доста време, но просто напоследък се набиват на очи.. Явно американския пазар бута стила в една (по-кофти) посока..
И според вас (повечето от вас) тези елементи първо са направени в програма за 3D (като cinema 4d) и след това са импортнати, разгрупирани и дообработени със всичките грейдиенти и т.н. в Illustrator ?
Мисля, че колкото и добър илюстратор да си, неможеш на ръка да постигнеш такава перспектива :
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SPIT

|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2012 12:21 am Заглавие: |
|
|
ко ти кажем. туй не е лого, туй иконка. _________________ http://dribbble.com/KossyoKOKALANOV
Последната промяна е направена от SPIT на Нед Фев 12, 2012 1:26 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Нед Фев 12, 2012 12:31 pm Заглавие: |
|
|
Ще дам описание на тренда на български - чалга! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivorio
|
Пуснато на: Нед Фев 12, 2012 10:00 pm Заглавие: |
|
|
manolchev написа: |
И според вас (повечето от вас) тези елементи първо са направени в програма за 3D (като cinema 4d) и след това са импортнати, разгрупирани и дообработени със всичките грейдиенти и т.н. в Illustrator ?
|
За мен би било ненужно усложняване.
Всичко е на Illustrator не виждам нищо трудно и сложно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2012 10:59 am Заглавие: |
|
|
Всичките са сфера прорязана с черти или стрелки. За разнообразие може и куб. То не трябваше ли логото да носи някаква идентичност и разпознаваемост? В тоя ред на мисли това лого ли е?
То ясно, че ги има много ама някой поръчва ли изобщо такива? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|