Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
velinov

|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2012 5:32 pm Заглавие: Samsung 7 Slate с препоръки |
|
|
Samsung 7 Slate? Windows7 tablet? Active digitizer??? Wacom? WTF?
http://www.samsung.com/us/computer/tablet-pcs/XE700T1A-A01US
Попаднах на този модел търсейки в нета из ревюта за таблет пц. Параметрите му са корави, има писалка, дигитайзера е wacom, прешъра е задоволителен, като макар и да не е опоменат никъде из спецификациите из разни форуми пише, че е 1024, но дори да не е така и 512 стигат. Формата на екрана считан от мнозина за куц, на мен ми е удобен (16:9), защото има много работа място, без да бъде изядено от менютата. Операционната система позволява инсталирането на всяка една програма която може да инсталирате на нормалния си компютър, макар мен да ме интересуват само фотошоп и артрейдж, които работят впечатляващо добре. Теглото е под килограм, доста тънък за това което е натъпкано вътре. Минусът е че няма отделение за писалката, но на никой няма да му е трудно да го преживее. Конкурента в класа на samsung 7 slate e Assus eee EP121, но като модел излязъл пръв на пазара, доста преди самсунга, отстъпва по мощност. В комплекта влиза блутут клавиатура и док стейшън.
Това не е ревю! Просто искам да споделя впечатленията си от машината и да препоръчам на всеки който рисува, но дължината на кабела го ограничава, да си го купи, а и определено замества Cintic 12. Прекарал съм прекалено дълги часове вързан за машината, докато хората навън се забавляват. Това е начин да наваксам. :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2012 8:14 pm Заглавие: |
|
|
Провери Lenovo. Четох за доста приличен модел с pressure sens. писалка. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2012 10:50 pm Заглавие: |
|
|
Еми няма база за сравнение / Lenovo ThinkPad X220t или x200 tablet са в съвсем друга категория и не става за разнасяне и рисуване насам натам, освен ако не вдигаш 200 от лежанка. Леновото дори не може да се сравнява с Asus-a по този показател, а като хардуеър samsunga ги бие всички. Ако говорим за предубеждение, то преди да си сложа главата в торбата направих необходимото проучване, но каквото и да си говорим, покупката си беше рискована. Вече вдори ден е при мен, а от ден имам инсталирано всичко което ми трябва. Нямам забележки! Направо си лети. И все пак не става въпрос за лаптоп-tablet в конвенционалния му вид с ротационен екран, а за slate - нещо което Axiotron направиха с Modbox-a на гърба на macbook преди няколко години.
Става въпрос за приузводителност, лекота и мобилност. Аз съм доволен и препоръчвам. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
labtoon

|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2012 11:07 pm Заглавие: |
|
|
Е, закъсня :) Ако преди няколко месеца беше казал , щях да се замисля -
вече са ми купили Cintic 12 и другия месец ще ми го докарат.
Но нищо де, техниката се развива. Тъкмо като се усъвършенства, Cintic-а ще ми остарее :) _________________ http://victordelchevart.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2012 12:49 am Заглавие: |
|
|
Та значи ти си взе Samsung slate? И е готино викаш?
:) звучи... привлекателно _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dx
|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2012 10:28 am Заглавие: |
|
|
За това Lenovo, предполагам Bio говори : http://shop.lenovo.com/bg/en/products/tablets/thinkpad/thinkpad-tablet/
А иначе Samsung-а си изглежда доста добре и със сигурност е за предпочитане пред Cintic 12 - особено лятото, а и не само.
Има ли забавяния при рисуване и добре ли се усеща чуствителността на писалката? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dimarinski

|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2012 10:35 am Заглавие: |
|
|
На каква цена го докопа ако не е тайна? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2012 10:40 am Заглавие: |
|
|
Става дума за windows таблет на който да могър да бъдат инсталирани каквито си искаш приложения. Не мисля, че има разработени Photoshop, artgare, zbrush ili 3dmax за андроид, плюс това второ поколение i5 процесор бие tegrata. Дигитайзера и писалото на Леново-то тъй като гледам е само за записки (ако това е модела който е имал предвид Био). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fan4battle
|
Пуснато на: Съб Юли 07, 2012 6:51 pm Заглавие: |
|
|
Звучи прекрасно. Любопитно ми е колко държи батерията.
Иначе при ползване навън - само на сянка, или? :) _________________ http://comicsbistro.net/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Съб Юли 07, 2012 7:38 pm Заглавие: |
|
|
Днес го тествах по обед на 34-36° за към 40 минути и на финала можех да си изпържа яйце. Няма броблем да си на слънце, но по скоро човекът ще откаже пръв преди компютъра. Машинката си остана тиха, но така или иначе на такива температури и ярка дневна светлина не е препоръчително да се работи, а е и безкрайно неефективно. Машината си грее, но все пак е компютър с истински процесор. На мен на климатик ми е ок, предполагам, че и на таблетчето му понася по-добре... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fan4battle
|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2012 7:54 pm Заглавие: |
|
|
Е, да, то с работа в жегите техниката става нежелано отоплителна...
И все пак, колко държи батерията? :) _________________ http://comicsbistro.net/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Сря Юли 11, 2012 1:32 pm Заглавие: |
|
|
да, и на мен ми е интересно как е батерията...
- при натоварване
- и при по-леки неща (браузване и филм да кажем) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Юли 11, 2012 9:37 pm Заглавие: |
|
|
Ще всема да тествам и ще ви кажа... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D3im05

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
fan4battle
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hof

|
Пуснато на: Съб Юли 14, 2012 8:46 am Заглавие: |
|
|
Много интерестно. Благодаря за представянето, , мнението на профи е исключително полезно. Ти не беше ли купувал цинтик на скоро ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Съб Юли 14, 2012 8:56 am Заглавие: |
|
|
Той тежи и му е къс кабела... :))) |
|
Върнете се в началото |