Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Ivancho7
|
Пуснато на: Вто Юли 17, 2012 3:30 pm Заглавие: Wacom Intous проблем |
|
|
Здравейте,
Имам следния проблем с таблета ми Intous3 A4. Във Photoshop на края на brush strok-овете получавам ефекта като на картинката.
Натискът не завършва равномерно в края на четката. Пробвах 3 различни таблета, на всякакви операциони системи и версии на Photoshopa. Пробвах на Windows XP SP3 32bit, Windows Vista, Windows 7 64bit. Photoshop CS4, CS5, CS6. Както и на различни хардуерни конфигурации. Нормални линии без този дефект се получават само на Mac OS. На няколко Mac-a супер вървят и трите тествани таблета.
Някой друг има ли същия проблем? Някакви решения? Не ми се купува Mac, бих искал таблета ми и под Windows да работи...
И в Conceptart има обширна тема, но никакво решение на проблема. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Вто Юли 17, 2012 7:49 pm Заглавие: |
|
|
Аз не съм регистрирал подобен проблем при intous3 A4. Вероятно става въпрос за проблем със самия таблет. В зависимост от годината на производство и ако е от първите серии е възможно да е фирмуеър проблем, но това са само догатки и не ми се вярва. Аз имах подобен проблем с арт пена и Cintiq 24HD, но се оправи след ъпгрейд на фирмуера. Може да пробваш с различни драйвъри. Предполагам, че проблема може да се крие някъде там. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivancho7
|
Пуснато на: Вто Юли 17, 2012 9:59 pm Заглавие: |
|
|
Имам Интоус3 от по старите модели и един от последните които са с новото лого със заоблени букви. Ами пробвах с много версии драйвъри и нищо. Няма как да е със самия таблет защото на 3 разли4ни съм пробвал и все е същото. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Сря Юли 18, 2012 10:25 am Заглавие: |
|
|
Колко ти е минимум диаметъра на четката в фотошопа? И какъв ти е прешъра в драйвера?
Пускал ли си "Diagnose" менюто в драйвера? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivancho7
|
Пуснато на: Сря Юли 18, 2012 3:45 pm Заглавие: |
|
|
Мерси за отговорите!
Минимум диаметъра е 0%. Прешъра е 0% като не натискам. Като отпусна натиска си пада веднага до 0%. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Юли 18, 2012 8:16 pm Заглавие: |
|
|
1. Пробвай с по фирм настройки на прешъра. 2. Пробваш с друг пен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2012 10:37 am Заглавие: |
|
|
Пробвай направо с максимум фирм настройка на прешъра. И друг въпрос, гумата на писалката по същия начин ли се държи? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivancho7
|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2012 11:34 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за новите отговори!
Пробвах с 2 пена едно и също е. С гумата се получава съвсем същия ефект. На максимум фирм настроиките проблема е по малко изявен, но пак го има. Пък и аз на фирм не мога да рисувам много трябва да натискам и ми се уморяват пръстите. Просто съвсем се отчайвам вече и се чудя дали да не съ върна към старият ми Интуос 1. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Пет Юли 20, 2012 9:58 am Заглавие: |
|
|
Остава само да изредиш всичките usb-та като нямаш друг включен дивайс и хардуерните проблеми с компютър, таблет и писалка отпадат :). Остават само настройките в фотошопа. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|