Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2012 11:18 pm Заглавие: Pipilota's art |
|
|
Реших и аз да си сложа нова тема за всякакви картинки.
И ще започна с един по-дълъг пост.
Като професионален дизайнер и илюстратор след 15 години взиране в екрана на най-различни монитори и рисуване с таблет стигнах до извода, че ако до скоро технологията по-скоро ми е давала предимства, то вече започва да се превръща в проблем. Започвайки от най-баналните но непрекъснати и упорити болки в гърба, продължавайки през главоболието и завършвайки с чисто екзистенциалното желание да докосвам моливи, хартия, бои и вода вместо предимно пластмаса по 8-10 часа на ден.
В продължение на почти година се постарах да прехвърля колкото се може от работата си като илюстратор от изцяло дигитален процес към рисуване с моливи, акрил, колажи и други не дигитални техники. Трябва да кажа, че не е лесно. Рисуването с традиционни техники е в пъти по-времеемко и не носи на много корекции. Забравяте за ънду, ресайз на изображението или смяна на формата. От друга страна перфектното сцепление на графита с хартията все още не може да бъде достатъчно удачно изимитирано от нито един таблет на Wacom.
Като допълнителен бонус – върнах се в кандидат студентските си години, когато не успявах да изчегъртам акрила и туша от кожата на ръцете с дни и имах трохички от гума във всички гънки на дрехите. Понеже не съм жена тип “мадамка” – това ми харесва. Надали на хазяите ще им хареса, че петно от разлят върху паркета туш не се маха с нищо друго освен циклене…но такъв е живота.
Преди две седмици заедно с Дада Бар организирахме изложба – “12 Свободни интерпретации на тема зодии”. Идеята на изложбата беше да покажа оригиналите на 14 – те рисунки (върху хартия) и финалния дигитален резултат отпечатан на немска акварелна хартия. Тъй като по чисто организационни причини се налага изложбата да бъде свалена на 21 декември вместо да остане там до Нова Година – реших да напиша този пост. Ако искате и имате възможност все още може да я разгледа другата седмица, а който не може може да разгледа снимките на някои от оригиналите и малко скриншоти на крайния резултат.
Някои от зодиите като Дева например – съм ги нарисувала буквално на един дъх за два часа в Арт кафето на Иван Асен върху най-обикновен тониран лист за принтер. Тази зодия на практика не е ретуширана в последствие. Други – като Телеца съм мъчила по два дена наслоявайки 4-5 слоя акрил и най-накрая се наложи да я довърша на компютъра тъй като в противен случай щях да приключа чак следващата Коледа.
Надявам се експеримента се види интересен и на про-тата и на непрофесионалните художници. Надявам се също така да подтикне повече дизайнери (и недизайнери) да се отлепят за малко от монитора и да хванат молива – защо ли?
Защото може да е много забавно:))))
 _________________ Илюстратор на свободна практика.
http://www.shop.pipilota.com
http://www.behance.net/pipillotte
https://www.facebook.com/pages/Pipilota/190244357663915?ref=ts
http://illustrators.ru/users/Irina_Pamyatnih/portfolio |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
nechoart
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
AndonastY

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
fannie

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2012 3:45 pm Заглавие: |
|
|
Много приятни илюстрации! Пожелавам успех и на магазинчето :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paco_00

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
vnnikolov

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2013 2:33 pm Заглавие: |
|
|
Чудни! :-)
Всичко ми звучи много звучи познато, откакто почнах да се уча да рисувам, вече има-няма 2 години (та и отгоре) двата таблета ги ползвам като мишки.. :-)
Продължавай в същия дух, фен съм ти! :-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
|
Върнете се в началото |
|
 |