Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
gopher's

Регистриран на: 01 Сеп 2005 Мнения: 1072 Местожителство: White Birches
|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2013 2:33 pm Заглавие: Въпрос за PS скрипт |
|
|
Здравейте, имам един въпрос за PS и ще се радвам ако някой има инфо по въпроса.
Става дума за следното - имам N папки с по 20 пнг-та . Искам да имам такъв скрипт, който прави следното: отваря пнг, слага му аджъстмънт леър, постерайз, save for web (така до тук няма проблем). Като му се даде save for web как може да се направи така, че пнг-то да се запази със същото име и на същото място (да replace-не старото). Съответно този скрипт искам да работи за която от вапросните папки му задам. До сега като съм пробвал подобни маневри и винаги ги прави с едно и също име (това което съм ползвал в скрипта) и ги слага на едно и също място.. Дано се разбира какво искам да напрая и благодаря за инфото предварително! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka

|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2013 2:45 pm Заглавие: |
|
|
Ако съм те разбрал правилно, просто записваш с action следното - отваряш изображението, цъкаш new action от actions менюто, правиш каквито искаш промени даваш safe for web (преди това май трябва да си save-ал нещо там, за да отвори същата папка) и просто цъкаш save, без да пипаш името, то го взима от файла, който работиш. Цъкаш close, без save changes, и спираш action-a. После отваряш вс др файлове, цъкаш play на този action и това е, 1 по 1 стават.
Може и по-бърз начин да има, за всички автоматично. _________________ http://www.fourplus.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gopher's

Регистриран на: 01 Сеп 2005 Мнения: 1072 Местожителство: White Birches
|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2013 3:18 pm Заглавие: |
|
|
Мерси! Това работи така :) А има ли начин същата схема да се случва, но да прави експорт на леъра, който си селектирал плюс да вземе името на леъра и да го ползва за име на пнг.. Това не изглежда възможно, но по-добре да запитам :)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|