Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
HEA
|
Пуснато на: Чет Юли 10, 2014 8:48 am Заглавие: |
|
|
Clementine, харесват ми акварелите за който си ползвала референция, но тези които са без такава, издават липсата ти на познания по анатомия.
Разликата е толкова очевадна, че човек може да се зачуди дали това са работите на един и същ артист в темата ти.
Имаш 2 избора:
1. сядаш и учиш анатомия за известно време или
2. ползваш реф, като през това време се стараеш да вникнеш в детайлите на обекта.
Номер 1. е по-труден, трудоемен и искащ време вариант, но ще те награди със свобода да се изразяваш визуално.
С номер 2. можеш да минеш метър, но никога няма да си сигурна че илюстрацията ти е правилно конструирана или не издиша на места поради липса на познания. _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juice
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Clementine

Регистриран на: 09 Мар 2013 Мнения: 42 Местожителство: Bordeaux, France
|
Пуснато на: Нед Сеп 21, 2014 8:54 pm Заглавие: |
|
|
Мерси на всички за градивните критики, работя константно над уменията си. А на човека с негативната констатация, освен Ок, не знам какво друга бих могла да отговоря.
Споделям няколко по- скорошни рисунки.
 _________________ http://www.facebook.com/ClementinePetrovaArt |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Пон Сеп 22, 2014 7:05 pm Заглавие: |
|
|
Juice- ужасен си ти-определено.
Clementine, проблема е в акъла на хората, не в работите ти. Повечето хора са с дигитализирани мозъци-буквално. Няма лошо, такава е тендецняита. Въпроса е, че дигиталната визия има специфично излъчване. И когато дигитал-брейнс не я разпознават в дадени работи, те приемат дадената работа за кофти. Нищо, че самите те не са хващали акварел, акрил или масло през живота си и без комповете си не могат да бутнат и една черта, като хората.
Линеарните неща с лекия цвят са гот. Тези с пастелите не толкова. Усъвършенствай пастелите или ги спри. Акварелите на предната страница са много симпатични. Показват добрия ти усет за детайл и реалистичност в лицата. Много ме кефят очите. Вкарваш им мн. готина изразителност. Момичетата ти са много нежни, грациозни и стоят ефирно. Действай си с линеарните и цвета. Паралелно си хвани Фотошопеца и си цъкай. Не бързаи, не зарязвай нищо, просто експериментирай, съчетавай и нещата ще станат. Действай си с анатомията, позите. Има сайтове из нета пълни с референции за пози- тегли и действай. Определено си можеш - вижда се.
Успех! _________________ penetrating radiation |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Пон Сеп 22, 2014 7:09 pm Заглавие: |
|
|
-----От тази страница ме кефи лицето на първата. Много изразително.
----Тази с линията и цвета- за който стил вече ти споменах, че ме кефи. Само рогцата й стоят малко като пръчки или клонки на някое дръвче. Ма те може и да са точно такива, знам ли ! :)
---И последната мома е мн. гот- най-вечелицето и краката с обувчиците. _________________ penetrating radiation |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Clementine

|
Пуснато на: Пон Сеп 22, 2014 8:40 pm Заглавие: |
|
|
@Demon_Hunter- Мерси за подкрепата. Обичам да чета дълги коментари като твоя.
Акварелите определено са ми любимата техника, така че работя предимно с тях. Мисля, че не съм поствала нищо с пастели? Иначе винаги ги разцъквам на фотошопа, понеже нямам скенер, а просто като ги снимам с апарата излизат зле и сиви, и леко ги живвам. Иначе, знам че анатомията ми е проблем, засега за готовите рисунки работя само с референции за пози, позволявам си неща от въображение само в скици.
[img]https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10686846_716136445100755_6343541218684554218_n.jpg?oh=29ad1608a72e62ccb315ed2ec8bdfaeb&oe=548F2E61[/img] _________________ http://www.facebook.com/ClementinePetrovaArt |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Пон Сеп 22, 2014 10:05 pm Заглавие: |
|
|
Clementine написа: |
Мисля, че не съм поствала нищо с пастели?
|
Това го взех за пастел комбиниран с акварел. Но явно е само акварел. Ок, грешката е моя. :) _________________ penetrating radiation |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Пон Сеп 22, 2014 10:08 pm Заглавие: |
|
|
или е акварелен молив.....Whatever
извинения за офф-а: _________________ penetrating radiation |
|
Върнете се в началото |
|
 |
aYa
|
Пуснато на: Сря Сеп 24, 2014 8:41 am Заглавие: |
|
|
С изненада откривам,че мога да пиша тук!!!:) Както и да е,Clementine,нещата ти са супер,който ти казва друго да си гледа работата:)Не съм специалист,но което ми харесва си ми харесва а твоите неща ми харесват много.Продължавай с рисуването,аз следя темата с голям интерес.Успех! _________________ http://aya.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Clementine

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Clementine

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Clementine

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Clementine

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Garga
|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2014 10:46 pm Заглавие: |
|
|
Clementine написа: |
и една гравюрка
 |
Това...гравюра ли е ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Clementine

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Clementine

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
aYa
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Clementine

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Braymor
|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2014 1:20 pm Заглавие: |
|
|
Изключвам темата за това каква тематика ползваш и накъде се насочваш.
Мисля ,че повечето девойки са изключително стилни като смятам ,че докарваш доста плакатна стилизация.
Не мисля също така да намесвам анатомичните ти познания тъй като някой от нещата компенсират с много добре разчупена линия и техника.
Ще се радвам да видя подобни на тези от Вто Дек 02, 2014 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Clementine

|
|
Върнете се в началото |
|
 |