Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
outfaced
|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2003 11:57 am Заглавие: айде и малко пейзажчета |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bit

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2003 3:19 pm Заглавие: |
|
|
za purvata, stenata,ili dovara, tam kakvo e bilo, mie malko tumni4ko...i malko srqzan...o6te malko moje6e da se vijda,ina4e dobre
ia4e vtorata e kato karti4ka...ot Alpite....
no sum siguren 4e s toq canon,moje6 pove4e:)) _________________ BrOkeN-SaInTs>>what would you give to know the true? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
KikoPiko

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2003 3:35 pm Заглавие: |
|
|
na purwata malko fokusa i se gubi
wtorata naistina e mnogo priqtna _________________ "Tell me exactly what am I supposed to do..."
DISTURBED |
|
Върнете се в началото |
|
 |
outfaced
|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2003 3:38 pm Заглавие: |
|
|
абе първата май съм забравил да я шарпна кат съм я ресайзвал ... а за тъмното си е тъмна по скоро нарочно |
|
Върнете се в началото |
|
 |
outfaced
|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2003 3:42 pm Заглавие: |
|
|
да поясня за тъмното ... в такова време с много ярко слънце и бели облаци и съответните тъмни сенки, просто динамиката само на диапозитив може да се справи ... а тая на цифровите апарати както знаем е най малка ... казах че е тъмно нарочно - нарочното идва от там че няма никъде преекспонирано, дори в белия облак ... а пък и си признавам че в такива ситуации на мен поне си ми харесва повече сенките да станат тъмни отколкото някъде бялото да ми пргори |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2003 4:21 pm Заглавие: |
|
|
право думаш
това с кончето е много лирично пасторално |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sunnyfrog

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2003 5:39 pm Заглавие: ;...... |
|
|
na mene mi haresvat ama malko plutnichki mi se vijdat:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2003 6:20 pm Заглавие: |
|
|
outfaced написа: | да поясня за тъмното ... в такова време с много ярко слънце и бели облаци и съответните тъмни сенки, просто динамиката само на диапозитив може да се справи ... а тая на цифровите апарати както знаем е най малка ... казах че е тъмно нарочно - нарочното идва от там че няма никъде преекспонирано, дори в белия облак ... а пък и си признавам че в такива ситуации на мен поне си ми харесва повече сенките да станат тъмни отколкото някъде бялото да ми пргори |
Select tool...nabrujko -> Ctrl+L (Levels) i dinamikata stava na 6 :oP |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2003 8:51 pm Заглавие: |
|
|
na men purvata mi haresva poveche... sya... ne e yasno dali shteshe da e po-dobre da e sharpnata... po-skoro ne. tryabvalo e v original da stane po-ostra... obache ne e zaduljitelno... hubava e pak.
---
na vtorata sharpval li si? shtoto ako si, lichi na konya i ogradata mnogo
tyah mojesh da go poblurnesh manichko _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
outfaced
|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2003 9:42 pm Заглавие: |
|
|
minimiro написа: |
Select tool...nabrujko -> Ctrl+L (Levels) i dinamikata stava na 6 :oP |
не съвсем, ако беше толкос лесно никой нямаше да се пъни да снима с негативи или диапозитиви ... динамиката не означава да ти стане светло в тъмните места а тва тъмно дет е там да носи пълноценна информация за цвят и да има достатъчно нива на тоя цвят ... щот ако вземеш една снимка от цифров апарат и с Curve (Livels е малко грубо за случая щот бута и светлите тонове) поизсветлиш тъмните участаци, освен едно мръсно сиво друго уви от там няма да излезе ... мм дам
ако имаш статив може да се направят 2 снимки една преосветена и една недоосветена и после да се "смесят" ... ама тва е играчка |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Сря Окт 15, 2003 9:30 am Заглавие: |
|
|
e az ti govora naburzo be..ne ma karai da ti vada retushvani i obrabotvani kadri i ot diapozitivi...shtot i tam dinamika dinamika, ma malko sa prilikite mejdu originala i finala :)
se pak osnovno s takova se zanimaam :)
Kolkoto do dinamikata idealnia slu4ai e razraboteno i v svetlite i tumnite stoinosti...a takova jivotno pri skaniraneto nema ima nekvi mejdinnki,ma ru4ica si trebe nakraya pak :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|