Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
[di:]

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2003 4:37 pm Заглавие: Ето ме и мен |
|
|
Благодаря на модераторките за достъпа!
Здравейте, всички!
Ето една от мен като за начало:
 _________________ [di:] is in da house! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2003 4:43 pm Заглавие: |
|
|
dosta iztarkana tema, obache s interesna hrumka i "razvitie"
hareswa mi opredeleno... daje i iljuzornata kriwina na djama ne me drazni
mi dobre doshla.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2003 4:50 pm Заглавие: |
|
|
otgore tryabvashe da cropnesh 0.5 cm i shteshe da zaspi
dobre doshla i ot men :-) _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
muu

Регистриран на: 03 Юни 2003 Мнения: 92 Местожителство: planeta zemia
|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2003 4:56 pm Заглавие: |
|
|
dobre doshlo/doshla/doshli
dali tazi e "iztarkana" zavisi, che tehnicheski ne e pipnata e iasno
drapai s idei
davai oshte i shte komentirame _________________ o;=; |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2003 5:01 pm Заглавие: |
|
|
muu написа: | dobre doshlo/doshla/doshli
dali tazi e "iztarkana" zavisi, che tehnicheski ne e pipnata e iasno
drapai s idei
davai oshte i shte komentirame |
qq... chaj che mi stana interesno
az moga ej sia za 10tina min da ti postna 10tina snimki pone na taa tema?
stena, cvqt i djam... praw fas - ramka cherno - i twa ako ne e iztarkano zdrawe mu kazi - ama horata si namirat nachini toz syujet da go razdwijat i da go naprawat po nqkakuw nachin interesen. tuk prisastwa toz element.
puk koe e "tehni4eski problem" na snimkata - shte pomolq da me oswetlish lichno men - twa che lipswa razrabotka w siwoto li? mi che to taka stawa ideqta spored men tochno - ako imashe detail w chernoto shteshe da se chudish de da gleash - w stakloto li - w rukata li - a tq rakata e akcenta - nachi tehni4eski snimkata saznatelno ili ne e naprawena IDEALNO - spored men (da si kaza az che da ne me biat posle)
pff... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2003 5:08 pm Заглавие: |
|
|
бих поотрязала малко от кадъра от ляво до бялото на джама за да не се разсейва точно погледа |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2003 5:09 pm Заглавие: |
|
|
i-i-i-i-i, kat kaza technicheski, muu... baaasi
mi az kato gledam tya ne e snimana gramotno prinzipno... shtoto ako beshe, sigurno [di:] nyamashe da si gubi vremeto tuk s nas.
ta kaji kakvo imash pred vid?
men lichno me drazni gore v lyavo kak e otryazan prozoreca, zashtoto svetva chast ot byalata ramka tochno na ruba i drazni okoto.
---
byaloto na mesta ne e byalo... tryabva da se pipa v shopa.. ma nikoi ne znae devoikata dokolko e v chas s nego...
kakto i da e, na men opredeleno mi haresva _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2003 5:10 pm Заглавие: |
|
|
sumo написа: | otgore tryabvashe da cropnesh 0.5 cm i shteshe da zaspi
dobre doshla i ot men :-) |
mim написа: | бих поотрязала малко от кадъра от ляво до бялото на джама за да не се разсейва точно погледа |
100% saglasen i s dwete... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2003 5:12 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | az moga ej sia za 10tina min da ti postna 10tina snimki pone na taa tema? |
avatarche, brat, are postni neshto, a?
kakvo strah li te e?
tva e samo forum, sha znaesh...
nikoi nema da te utrepe, ako postnesh neshto... puk dori i da ne mu haresa _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2003 5:13 pm Заглавие: |
|
|
sumo написа: | Цитат: | az moga ej sia za 10tina min da ti postna 10tina snimki pone na taa tema? |
avatarche, brat, are postni neshto, a?
kakvo strah li te e?
tva e samo forum, sha znaesh...
nikoi nema da te utrepe, ako postnesh neshto... puk dori i da ne mu haresa |
imah predwid che moa da postna chuzdi snimki... moi nemam t.e. imam edna takawa de - postwal sam q tuka - s edni brashlqni kashta - ako sa razrovish sha q widish...
inak nema ko da postwam - nema haparat weche - nit cifrow nit lentow - snimam si samo kotaraka sus skinata... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2003 5:15 pm Заглавие: |
|
|
izvinyavai, brat, ne znaeh...
dyado mraz ako e pich na myasto she ti donese edin... _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
muu

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2003 5:41 pm Заглавие: |
|
|
gledam che baia narod pisa predi da postna :))
temata cviat, stena, djam fras pras
ne e izcherpana zashtoto ima miliardi steni djamove i t.n.
t.e temata niama krai, dali ima niakakv smisal e drug vapros.
ako uspeesh da vkarash malko ideia i um si na varha. tai che sme na edno mnenie
po phototo na [di:]
komentirah samo che tehnicheski ne e pipnata
zashto li, eto kakvo si mislia az
kadara e zasnet ~ 30 gradusa ot diasno i otdolu
mnogo pravi linii (prozorec ramki, vodostochna traba, cherna ramka gore i dolu, v otrajenieto ima darveta, kashti, niakvi jici koito s nishto ne pomagat i niamat smisal, nito pak zavarshvat kompoziciata)
na men tozi prozorec mi prilicha na chast ot staro uchilishte ili administrativna sgrada, no po-skoro na uchilishte
prozoreca e reznat gore i dolu
scenata visi neestestveno, i shte se kilne varhu rakata
v sashtoto vreme imame raka koiato pokazva dvijenie nagore frontalno na kamertata, t.e imame dva obekta koito se blaskat v tesen kadar i okipaziavat ideiata.
kadara e riazan sled kato e sniman, t.e shemata ne e ideia - kompozicia, a tochno obratnoto.
cvetovata gama e gotina i e platna
zaglavieto "beam me up, scotty please" ne mi zvuchi
tva e nikoi ne triabva da se saobraziava s men
vseki vijda razlichni neshta v edna kompozicia tai che [di:] smelo napred bez da mu mislish mnogo _________________ o;=; |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2003 6:23 pm Заглавие: |
|
|
muu написа: | gledam che baia narod pisa predi da postna :))
temata cviat, stena, djam fras pras
ne e izcherpana zashtoto ima miliardi steni djamove i t.n.
t.e temata niama krai, dali ima niakakv smisal e drug vapros.
ako uspeesh da vkarash malko ideia i um si na varha. tai che sme na edno mnenie
po phototo na [di:]
komentirah samo che tehnicheski ne e pipnata
zashto li, eto kakvo si mislia az
kadara e zasnet ~ 30 gradusa ot diasno i otdolu
mnogo pravi linii (prozorec ramki, vodostochna traba, cherna ramka gore i dolu, v otrajenieto ima darveta, kashti, niakvi jici koito s nishto ne pomagat i niamat smisal, nito pak zavarshvat kompoziciata)
na men tozi prozorec mi prilicha na chast ot staro uchilishte ili administrativna sgrada, no po-skoro na uchilishte
prozoreca e reznat gore i dolu
scenata visi neestestveno, i shte se kilne varhu rakata
v sashtoto vreme imame raka koiato pokazva dvijenie nagore frontalno na kamertata, t.e imame dva obekta koito se blaskat v tesen kadar i okipaziavat ideiata.
kadara e riazan sled kato e sniman, t.e shemata ne e ideia - kompozicia, a tochno obratnoto.
cvetovata gama e gotina i e platna
zaglavieto "beam me up, scotty please" ne mi zvuchi
tva e nikoi ne triabva da se saobraziava s men
vseki vijda razlichni neshta v edna kompozicia tai che [di:] smelo napred bez da mu mislish mnogo |
emi komentara ti pridobi nekuf smisal...
ama mi se struwa dosta izsmukano ot prastite twa...
ne e priznak na tehni4eska negramotnost da imash otrajenie na kloni w prozoreca - te prosto sa tam - ako iskash da gi mahnesh kwo shte ima w too prozorec? ili nie jiweem w edin sterilen swqt? snimkata e towa koeto e - oswen ako ne iskash da postignesh neshto specifichno chrez komputernata obrabotka - smqtam che snimkata trea da se ostawi da si jiwee kakwato e.
po otnoshenie na nekwi gradusi na snimane ? ne razbrah tam... twa loso li e che sa 30 ili 40 ili 50? ima li prawilo , primerno "32,44"?
po otnoshenie na prawite linii - mi ima gi da... kakto nqkoi snimat diagonali, taka drugi snimat prawi linii.. nqkoi snimat ovali, treti oblaci - ne smqtam che w konkretnata snimka twa e tehni4eski problem. naprotiw.
kwo znachenie ima dali e administratiwna sgrada, uchilishte ili jilishten dom? - twa e nekuf basi i bezmislenia komentar za palnej...
za rukata, deto se dvizi na gore i se blaskala s prozoreca w tesniq kadar... twa razbiram az kat akcent da dadena fotografia... da - i na mene ne mi se wrazwa zaglawieto - moje bi ako rakata beshe obarnata kam stenata bi bilo prawilno - sega ne - no towa e ideata na awtora, taka q e predstawil...
s celoto twa komentar - t.e. nqkolko komentara - iskam edno edinstweno neshto - da prestanete hora da goworite za "losho tehnichesko" ili podobni izpalnenia - shtot tuka wuw foruma ima edna shepa hora samo deto snima blizo do dobroto tehnichesko izpalnenie... iskam sashto kat se izkazwate taka da kazwate ZASHTO adjeba twa e loso tehnicheko - za da moe snimashtia da si naprai izwodite...
az primerno na piks ili sumo ili mim nema ko da obqsnqwam za losite im snimki - shtot te mnoo dobre si znaqt kude sa im problemite - ma kat sa kaze na nowia user "loso tehnicheski" - pone mu kazete shto taka mislite wie...
az na usera [di:] ot predstaaneto samo 1 snimka haresah - ma taa e wtorata i opredeleno si struwashe da se widi - taka che losa ili dobre tehnicheska snimkata gowori neshto... i ako ima problemi te se kompensirat ot drugi neshta...
tuj si misla az... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2003 6:34 pm Заглавие: |
|
|
в заключение се извинявам за латиницата :)
обещавам да не се повтаря - или поне не често... :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
muu

|
Пуснато на: Сря Ное 12, 2003 1:34 am Заглавие: |
|
|
malko da vi porazmardam mozacite:
1. kogato vidite snimka i tia vi grabne, znachi snimkata raboti, otdelen vapros e koi-kakvo go grabva,
shte dopalnia che niama nishto losho da te grabvat "chalga snimki" - vkusat ti e takav, ti si drug segment ot pazara.
2. crez fotografiata predstaviash idei. ideite sa do akala, tehnikata se uchi.
pravilo: tarsi se realizacia na ideiata, a ne tarsia si ideia za snimkata (reja, maja, tzapam i drugi).
3. ima pravila pri oformiane na kompoziciata. vsichki tehniki pomagat za iasno predstaviane na ideiata (izkliuchenie abstrakciite)
po kazanoto do tuk shte vmetna slednoto:
sgradite kogato sa chast ot kompoziciata imat znachenie, razlichnite sgradi vnushavat razlichni predstavi. prozorcite sashto.
prozorcite mogat da badat snimani ot frontalno 90 gradusa do pochti 5 gradusa (makar che se izkriviava dosta scenata).
sashtite kogato zaemat goliam procent ot kompoziciata traibva da se predstaviat v pravilnite im formi proporcii i zritelni pogledi.
snimaneto na prozorci e malko dvuposochna rabota, zashtoto te otraziavat obekti, ili zatvariat prostranstva kogato sa otvoreni.
i dvata efekta sa shiroko izpolzvani i sa praveni blestiashti kadri.
kogato se snima prozorec toi triabva da se vpisva v kompoziciata(zashto li? zashtoto asociira obem).
ako rejete sled tova 100% vi zaminava kompoziciata, zashtoto proporciite ne sa veche sashtite.
spravka "autumn mornings [di:]" e dobre kompozicionno, no sa reznati liavata chast ot stenata i obektite po masata.
v "beam me up scotty, please !" az bih mahnal izcialo prozoreca(t.e ostava prazna stena) i ostavil chernata tochka
+ rakata zapazvaiki segashtnite razmeri _________________ o;=; |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|