Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
outfaced
|
Пуснато на: Съб Ное 15, 2003 1:54 am Заглавие: студио за 25 лева или как се снимат малки лъскави неща ... |
|
|
в моя случай яйца ... тва е малко по работа, но принципно си беше серьозно предизвикателство с подръчни средства да се направи студио в което да се снимат така че да няма отблясъци (щот самите яйца са дървени и боядисани с емайллак и са облепени с още по лъскваи стикери) ... та тва чудо отразява всичко, директна светлина значи як блик ... от друга страна пък липсата на светлина го прави да изглежда плоско, абе мотана работа общо взето ... ма май му фанах цаката :) ...
снимано е с тая остановка ... 2х500вата халогенни лампи, цифрака перфектно се справи с белия баланс, RAW, освен тва за всеки кадър за правени по два - един с фокус в началото на яйцето един 1 см по назад иначе дори и на бленда 8 дълбочината на резкоста е по малко от сантиметър ... идеалния вариант би бил полусфера , бяла и матова от вътре, ама и тва мойто свърши работа ... едната лампа свети от долу в тавана на кутийката а другата в стената на 1м. отзад (на която също трябваше да сложа един чаршаф или картон, че да е бяла , щот ся си личи че е леко розова) ... после разбира се дотамъняване в шопа ... та така, занимавка ама почва да ме кефи тва студийната фотография и възможноста да експериментираш сам с осветлението, а не да ти е природна даденост която не можеш да промениш ... и с халогенки може да е ламерско, ама кат за начало мисля че е предостатъчно :)
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
outfaced
|
Пуснато на: Съб Ное 15, 2003 10:19 am Заглавие: |
|
|
забравих да спомена статива разбира се (1/10s - f8) и поляризационния филтър |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пон Ное 17, 2003 11:23 am Заглавие: |
|
|
на вълка врата му е дебел щото сам си върши работата
мога само Браво да ти кажа
сега остава да се пробваш и на лъскави метални паници ;)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piks

|
Пуснато на: Пон Ное 17, 2003 11:34 am Заглавие: |
|
|
outfaced
mnogo hubav titorial si ni spretnal
az imah kakvo da nau4a
predpolagam i drugite :)
10x _________________ °
°In an unseen forest they can hide
just like a child's hidden minds° |
|
Върнете се в началото |
|
 |
outfaced
|
Пуснато на: Пон Ное 17, 2003 8:29 pm Заглавие: |
|
|
ии мерси :)
ся остава да измисля и опаковката за която ги снимах ... после моеж и с нея да са похваля, че то там по скоро вие може да дадете някой акъл
а само да кажа на маняците на цифровото фото ... на Хоумтехно има EOS300D за пипане :) аз бая си поиграх ... ех (замечтана въздишка) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
Пуснато на: Пон Ное 17, 2003 8:32 pm Заглавие: |
|
|
outfaced написа: | ...а само да кажа на маняците на цифровото фото ... на Хоумтехно има EOS300D за пипане :) аз бая си поиграх ... ех (замечтана въздишка) |
:))))))
Dobre che beshe vyrzan ... :P |
|
Върнете се в началото |
|
 |
outfaced
|
Пуснато на: Пон Ное 17, 2003 8:53 pm Заглавие: |
|
|
как съм тръгнал да давам акъли ... да кажа още нещо
то блиско до ума, ама аз не са бях замислил ...
та за макро , човек може да си спести разните приставки и общо взето на полвин цена да иде в някоя оптика и да си направи стъкло +6 диоптъра примерно (над 6 са скъпи и поръчкови ... ) ... та аз си направих едно за 20 лева което се води от най хубавите, със съответното антирефлексно покритие и тн. ... та така, вече си имам макро 2,5 см. в кадъра ... не ми е останало време да тествам как е с аберациите и изкривяванията, ма на пръв поглед е ощо взето ОК |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piks

|
Пуснато на: Пон Ное 17, 2003 8:55 pm Заглавие: |
|
|
ti kakto si go podkaral canon nqma da si poznaqt aparata kato go vidqt
hahaha _________________ °
°In an unseen forest they can hide
just like a child's hidden minds° |
|
Върнете се в началото |
|
 |
patriot

|
Пуснато на: Пон Ное 17, 2003 9:08 pm Заглавие: |
|
|
outfaced написа: | как съм тръгнал да давам акъли ... да кажа още нещо
то блиско до ума, ама аз не са бях замислил ...
та за макро , човек може да си спести разните приставки и общо взето на полвин цена да иде в някоя оптика и да си направи стъкло +6 диоптъра примерно (над 6 са скъпи и поръчкови ... ) ... та аз си направих едно за 20 лева което се води от най хубавите, със съответното антирефлексно покритие и тн. ... та така, вече си имам макро 2,5 см. в кадъра ... не ми е останало време да тествам как е с аберациите и изкривяванията, ма на пръв поглед е ощо взето ОК |
eiiii super :) predi nqkolko dni si misleh za sushtoo neshto da probvam, no nqmam kinti da si kupq dioptur, sega veche znam che shte stane hvatkata s dioptirte.
bravo mnog polezno beshe pone za men |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SINNER
Регистриран на: 19 Ное 2002 Мнения: 810 Местожителство: къмпинг черноморец
|
Пуснато на: Пон Ное 17, 2003 9:37 pm Заглавие: |
|
|
moje li i niakade drugade da se uplodnat kartinkite PLEASE hit.bg to se ne vidi .((((( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
patriot

|
Пуснато на: Пон Ное 17, 2003 11:55 pm Заглавие: |
|
|
outfaced dai malko poveche info za dioptura. osven che +6 i antirefleskno ima li drugo? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
outfaced
|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2003 7:41 pm Заглавие: |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |