Graphilla.com :: Преглед на тема - Edna Industrial kartinka , et voila !

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Edna Industrial kartinka , et voila !
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bio

МнениеПуснато на: Съб Ное 15, 2003 2:03 pm    Заглавие: Edna Industrial kartinka , et voila ! Отговорете с цитат

za fenovete na industrial designa ( az ne sym takyv )
Zing

МнениеПуснато на: Съб Ное 15, 2003 2:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

COOOOOL!
ako mozeh da gladya takava steh da si kupa :o)

Vray+Beash Probe ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Съб Ное 15, 2003 2:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mi az sym fen i trqa kaja - naprao reje ;) super e!... mojesh li da dadesh wire, interesno mi e da vidq ;)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Джоуви
God of Rain

Местожителство: I ride the winds that bring the rain

МнениеПуснато на: Съб Ное 15, 2003 2:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mnogo gotin spaceship, malko prilicha na iutiq:)))Super e Simich:)!
Bio

МнениеПуснато на: Съб Ное 15, 2003 2:56 pm    Заглавие: malko wire :) Отговорете с цитат

Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Съб Ное 15, 2003 3:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Pu deba, a mozhesh li da go kachish nyakude da se wizhda i nawun?

there ain't no way but the hard way
Върнете се в началото
Uruk Hai

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Ное 15, 2003 7:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Mnogo e yako....
Samo edno neshto me drazni i to e raytreisnatata syanka zad yutiyata.
Върнете се в началото
Christo

МнениеПуснато на: Съб Ное 15, 2003 7:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Я! Ютия ! Е, не е руска, ама все пак...

...гледам и се кефя...... гледам по- надолу и вече по-малко се кефя... още по- надолу гледам, и вечe се питам "Why? Why, mr. Andersson ??? - както казва братчеда с цайсите". Тоест- Защо бре, човече, разваляш размазващото впечатление от първата картинка с тия Wireframes ???

Wireframe принципно се пуска, за да видят хората как, аджеба, се моделира това нещо, или колко добър моделер си, колко умно си разположил ръбовете, колко оптимизирано работиш и др. такива, т.е. да се види колко си майстор. Аз не бих постнал wireframe на нещо, с което не се гордея... За тая цел най-добре е да се постра Wire ПРЕДИ Meshsmooth, щото другото не е нищо друго освен "Вижте колко линии ми върти картатаааа!!!"
За да не бъда голословен, ето ви едно съчинение по картинка. Картинката е тази, събрана от по-горе:

1. Lathe + Meshsmooth отгоре. Субективно не ме кефи. Аз бих направил още веднъж Chamfer на средния вертекс, да няма такава разлика в големината та полигоните. Но това е бял кафър...
2. Тук са по- фрапиращите случаи - толкоз много полигони един до друг отдавна не съм виждал ! Значи между всеки 2 пиксела на ТВ екрата се падат по 3-4-5 полигона... А 2' би могло да мине и с увеличаване на теглата при MSmooth. За 2" - булева + толкова ненужно много полигони, че просто нямам какво да кажа... Не ме дърви!
3. Гледайки легионите ръбове от т.2, и после - тоя самотен ръб, дето почти сигурно ти дели различните SmoothGroups, просто се чудя що не си му набил един малък chamfer... или пък тук си се усетил и си почнал да икономисваш ?
4. Booleans SUX !!
------------------
Няма да пиша повече, че вече прилича на заяждане, ма определено ми се иска да видя модела преди Meshsmooth и с по- малко ненужни полигони.

BTW - какво си наредил на десния Туулбар? Виждам иконки стандарнти МАХ- ови иконки, но има и непознати ??
Върнете се в началото
Nixon

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Ное 15, 2003 11:11 pm    Заглавие: Commenting... Отговорете с цитат

Christo, разби ме с тая критика, м'че, направо не мога да си формулирям мнението...

в общи линии си прав за това, което казваш, имаш основателни доводи, ама можеше по-меко да го кажеш. Аз лично се кефя, че Симо е намерил времето да направи тези картинки, специално за форума, да ги качи, за да ги видим. За което аз лично му БЛАГОДАРЯ! Мога само да предполагам с колко малко време разполага, както и толкова много други хора, които се занимават със сериозни неща, затова съм благодарен, че е отделил тези 15-20 мин то съня си, за да ни покаже картинките. Евалата на всеки работяга, който го прави.

Симо, много готина ютия, нещото, което си мислех че не ме притеснява - емблемата на Delongi, малко стои блърната или не достатъчно контрастна, ама тва си е пак бял кахър, като цяло се е получило произведението :) Няколко въпросчета по мейкинга:

1. Само с max ли си го моделирал?
2. С какви цели е модела, т.е. за какъв тип реклама е?
3. За колко време си стигнал до този резултат?

Айде, успехи :)
skynet

МнениеПуснато на: Съб Ное 15, 2003 11:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ima dosta nenujni poligoni naistina, no krainiqt rezultat izglejda perfektno
ako ne e problem... bi li kazal neshto za materialite i render nastroikite?
Върнете се в началото
atmos

МнениеПуснато на: Съб Ное 15, 2003 11:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
затова съм благодарен, че е отделил тези 15-20 мин то съня си
леле колко трогателно :))) ти си истински апостол, мъченик бе :))

да си кажа правичката и аз съм съгласен с Ицака, но е вярно че можеше да го каже малко по-лекичко, щот работата на пича го заслужава. Явно и на Ицака му е писнало от хора дет не знаят как трябва да се представя една завършена работа ама все пак.... я по добре да не продължавам.

И за надписа съм съгласен, леко blur-нат ми седи и на мен. Иначе като цяло работа ме маже.

ае и от мене успехи
Coldblooded

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Ное 16, 2003 12:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mnoooooogoooooooo fenska jtiq. evala!!!!!!!!!!

A za gornite izkazvaniq - ne tvyrdq che znam...ama vse pak ne e li vajen krajniq rezultat? t.e. ako e iskal da napravi tazi jutiq bez da ima neshto drugo v scenata - to ne bi trqbvalo da se pritenqva tolkova mnogo za broq na poligonite...ili pone az taka si mislq..

haide sys zdrave (i dez loshi pomisli)...i naistina Jutiqta kefi MNOGO:)
oza

МнениеПуснато на: Нед Ное 16, 2003 1:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

basi kvo znachenie ima kolko face-ta e ...tva ne e game :)
mngo e iaka! Vray li da podoziram :)? a i drugo za mesh-a
ne bachkam s Vray no znam che za da se darji adekvatno mu triabva mnogo! mesh. Mnogo e veroiatno i za tova da iamme toia turbo wire :)
a samia fact che MAX-a e proizvel tolkova booleani :) e chudo
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Нед Ное 16, 2003 1:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ae razmera na poligona nema znachenie v toz sluchai
vaznoto e IRON da e COOL! krainia rezultat
moe da e 2 000 000 pligona - vaznoto e da e real/krasivo!!!!!!!!!
makar che s Maya ili Studio NURBS steshe da e 6 CV Curves + 12 Loft i 10 Circular filet-a i go to Unigrapix/SolidEdge/ProEngineer
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Нед Ное 16, 2003 2:45 am    Заглавие: hehe Отговорете с цитат

Vapros na prioriteti.Tazi model e praven s profesionalni celi, ne s cel da se dokaram pred forumistite kolko dobri optimizirashti programi imam, celta e druga : tozi model moga da go priblija po4ti do nay-malkia detail izpylvayki 720x576 . Izdelieto e praveno predi da mi se predstavi storyboard s detaylna razkadrovka za planovete. za men lichno kulta kym wireframe-a e Smeshka. Vseki edin detayl e tochno mislen i ima za cel da ubedi klienta koito mi plashta top dolars, 4e moje da se postigne 3d model maximum doblijavasht se do originala,a texturata izglejda blurnata v tazi res. v plana v koito se ozova v reklamata po-goliama res. na texturata ne beshe neobhodima
otnosno edin drug pi4 s ochila, otgovoryt e :
" .. because i want to "

(s 4 ghz cpu, 2GB ram i 9800 pro - edinstvenoto koeto me interesuva e klienta da kaje OK - bravo! - ot raz )
Bio

МнениеПуснато на: Нед Ное 16, 2003 3:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

v imeto na detayla
Bio

МнениеПуснато на: Нед Ное 16, 2003 3:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

-----------------------------------------------------------
btw.
1. Lathe ???? (slabo - samo lamerite polzvat lathe , ne znaesh li )

2. " Значи между всеки 2 пиксела на ТВ екрата се падат по 3-4-5 полигона... " ???? ( slabo, razsajdenie na 4ovek koito ne gleda nito v dvijenie nito v persektiva na neshtata ) tozi level na detayl se pravi za ubejdavane na clienta 4e produkta u shte izglejda dobre pri vsichki polojenia - aman,nekoi hora gledat da dokarat edna stati4na kartinka, ponapudriat ia malko vav shopa i areeee.

V sluchaya e proiava na profesionalizym v otnosheniata izpylnitel client :)

3." и после - тоя самотен ръб, дето почти сигурно ти дели различните SmoothGroups " pak slab 2 tva ne e ryb , nito otdelia smoothgroups, tva se naricha FUGA i teoretichno razdelia otdelnite otlivki. v sluchaya e postignat s booleva operacia, izglejda maximalno dobre za nujdite na reklamata v koiato syotvetno iutiata uchastva

4 "Booleans SUX !! " ?

p.s.
Christo, ako mashinata ti e na 450 mhz i ot mnogoto poligoni ti se drayfa ....

mnogo sory
bachkay poveche i she si kupish po-iaka
mnogo sory
Bethoven

МнениеПуснато на: Нед Ное 16, 2003 11:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ютията за мен е повече от перфектна! Евала Bio! А Христо, ако може ще те цитирам от един друг форум - "Важен е резултата, а начините са въпрос на лични предпочитания"
Мен пък наи-много ме кефи wire-то. Много прецизна работа, всичко е чисто и ясно. П.е.р.ф.е.к.т.н.о!
atmos

МнениеПуснато на: Нед Ное 16, 2003 12:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
za men lichno kulta kym wireframe-a e Smeshka.
е мисля, че вече се престараваш

Цитат:
- aman,nekoi hora gledat da dokarat edna stati4na kartinka, ponapudriat ia malko vav shopa i areeee
еми тука май си противоречиш, амаа.....

Цитат:
Wireframe принципно се пуска, за да видят хората как, аджеба, се моделира това нещо, или колко добър моделер си, колко умно си разположил ръбовете, колко оптимизирано работиш и др. такива, т.е. да се види колко си майстор.
Са не, че съм адвокат на Ицака ама като цяло споделям мнението му и затова ще се опитам да те накарам да прочетеш това, което той е казал ПАК !!!

Цитат:
p.s.
Christo, ako mashinata ti e na 450 mhz i ot mnogoto poligoni ti se drayfa ....

mnogo sory
bachkay poveche i she si kupish po-iaka
mnogo sory
Е сега не е нужно да превръщаме темата в flamewar. Аз немога да разбера що винаги трябва да ни се напомня къде живеем. Човека си даде мнението ( е малко силничко го каза ама .. ) и са дай да го изпапаме. Човек трябва да търпи критика

Абе бавжното е че рендера ти е много як, па за wire моvем да постпорим малко -_^
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Нед Ное 16, 2003 12:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

hm..naisitna stava mnogo spora tuka.. sq az ne 4e sym 4ak tolkova napred v 3D-to... ama si imam mnenie vse pak :) ta iutiqta e super - spored men detaila i e absolutno na nivo za celta za koqto e praven... dokolkoto ima details v izlishyk - tova si e li4no reshenie na 4oveka, koito q pravi, toi nai-dobre moje da preceni dokolko da hvyrlq vreme i usiliq za takiva details... oshte pove4e 4e reklamata q gledah ve4e i si e napravo v 10-kata...
koeto ne zna4i 4e ima losho v optimiziraneto na modela - prosto v slu4aq pi4a sa e kefil da si cyka na max, pyk i to s taq mashina ... hm.. si e kef:))
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети