Graphilla.com :: Преглед на тема - представяне на В.Вълкова - дизайнер на сайтa aidsbg.info

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

представяне на В.Вълкова - дизайнер на сайтa aidsbg.info
Иди на страница Предишна  1, 2

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Snaker
Toxic Snake

МнениеПуснато на: Пон Ное 17, 2003 7:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

znam che sam sladuk kato snikers ... mersi ... mersi ... blagodarq ... ooo ... heh ... nqmashe nujda.
jovi - ami ti be ? ti pak me useti tolkoz sladichuk ? :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Snaker
Toxic Snake

МнениеПуснато на: Пон Ное 17, 2003 8:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vaniavalkova написа:
както се вижда няма да бъде лесно да комуникараме нормално. пределно е ясно, че дизайнерският беграунд на всеки е разлиничен и трябва да ценим това различие. щом веднъж съм решила да пиша в този форум и да поствам визия, значи съм решила да го правя, така, че 10 you за 'учтивото' посрещане :*.

ние сме различни, помнете това!

за пример : да вземем сникерс. той проектира неща който произлизат от една съвсем различна емоционална

и мисловна нагласа в сравнение с това което проектирам аз.
ако се потърсят корените на мойта и неговата визия, могат да се определят два различни пътя.

единия път идва от идейте на сецециона, прави допирни точки до съвремените интерфейси на игри с чудовища, замъци, тъмници и всякакви ужасии, доближава се до един вид неоготикa. такъв подход към дизайна, тръгва от формата, играе с нея, с нейните отсенки, вършени светлини и сенки и се завръща в самата форма, без да се опитва да взаимодейства със средата. това води понякога до самоцелно заиграва с формата и опяняване от нея.

а другият път идва от руските авангардисти, близва идейте на Баухаус, прилага функцията, като естетика и се опитва да каже - правете дизайна функционален, защото тогава е красив.
този подход тръгва от сруктурата и държи сметка за обекта, средата и тяхното взаимодействие.
опасността е понякога, че може прекалено да се пренебрегне формата, заради фунцията и структурата.

::::::: >
е, дизайнери, защо да се сравняваме, когато сме различни. добре е да уважаваме различията. затова съм и тук, в този форум.

A VUHHH MALE !!! ZA MOMENT POMISLIH CHE GLEDAM MANIFESTOto !!!! huhhhhh ... kak se shashnah ...

Vanq - vanche - vanche - vancheehhhh ... eehhhhh
liubov oskvernena ... ne taka
tai.
Nekolko pravila lichno za teb da navelzesh v havata ako imash jelanie.

V web-foruma tiq postove shte badat triti - teoriq neshtem action se gleda - ti ako smetash da se izqvqvash kato edno hubavo balgarche i samo akul da davash tva sichki go mojem.
Sa az se zanimavam pone sas okolo 1-2 godini poveche ot teb sas web i ne sam spal na ena kulka prez tva vreme - znam kade ti e korena, butsata prust, vadata voda i t.n. na tebe i na celata smackmedia. Tva ni nai-malko ne me pritesnqva, obache - sega si v Graphilla.com i shte se proqvqvash taka kakto se iska da se proqvqvash v Graphilla zashtoto tova ne e golqmata globalna demokratichna mirna mreja na designerite sas rozovi kosi. Mislq nqma da imash problem sas tva.

I ade veche kvoto she se obsujda za web da e v web - problema e che tam temi za teorii mnogo ne ostavat - sajalqvame no borbi i pehlivanlutsi okolo pustinni miraji ne iskame da ima.

Inak ako drugo si si predstavqla. Ako si mislish razni neshta kato respekt zaradi bgsite, zadni misli ot tipa - "Tiq tuka nishto ne znaqt za akula deto mi dava Verzonovtsev ili kakto i da mu e imeto sas surp i chuk vmesto TM otzade" - moe da si gi izbiesh oshte na starta.

taq tema da se zakliuchva che stana kato horimak tuka pak - napiha sa i zeha da razvivat teorii za mejduvselenskite patuvaniq.
Върнете се в началото
vaniavalkova

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Ное 17, 2003 9:28 pm    Заглавие: затова сме различни Отговорете с цитат

morgoth написа:
Това с пътищата, каквото и да значи, е много хубаво.
Само че демонстрира пълно пренебрежение към клиента -> ти искай каквото си искаш, аз ще ти правя каквото мога да правя, бидейки пътник по специалния си път :)

да ти кажа, мисля, че не си напълно прав. в смисъл > в моето изказване клиентът не е пренебрегнат. поне аз не мисля така.
аз смятам, че клиентът трябва да бъде изучаван, да се разбере от какво реално има нужда и да му се предложи нужното решение. понякога той не знае от какво има нужда. това трябва да го направи мениджъра на проекта, но ако един дизайнер е сам, трябва той да си направи този анализ. не смятам, че трябва да се прилагат заучени формули за успех.

но, не трябва един дизайнер да няма облик, да няма собствен подчерк. не е добре той да се приспособява непрекъснато към всеки клиент. ако прави така, той няма да може да се развие, защото ще почва винаги отначало. а все пак е добре да се извърви определ път.

иначе, винаги ще има клиенти за естетика тип-Бернини и винаги ще има клиенти за естетика тип - Тадао Анду.
vaniavalkova

МнениеПуснато на: Пон Ное 17, 2003 9:39 pm    Заглавие: : re Отговорете с цитат

aide da se pokazwame togawa. pokazwajte, ne mislete.

weche se predstawih, a ako imash da mi kazwash nehsto liscvhno mi go prati po e-mail. molq, ne zamiwaj horata ot graphilla s towa. mislq, che ne wsichki predpochitat da piqt bira, da qdat kebapi i da gledat chuzhdi spisaniq, ima i nqkoj koito dosta se pozamislqt, kogato prawqt dozajn.
za towa ide rech.

chao za sega s dobro.
morgoth
Dark Lord

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 12:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами не знам, не виждам какъв е уникалният път на дизайнерите на сайтовете на sony, mercedes, adobe, nokia, bmw и т.н. И ми е все едно, защото не ми пука за душата на дизайнера, за трепетите му, поетичните му въжделения и чувствителната му същност. В случая гледам сайта на клиента, не на дизайнера. И сайтът ми харесва. В друг случай оценявам и уникалните визии на авангардните дизайни, където вече гледам сайта на дизайнера.
Ето ти разлика от небето до земята. Просто аман от тази ограниченост, с тия определения и граници смешно става... единият правил фентъзи дизайн, другият правил авангард, третият правил корпоративен. Прави каквото е най-добре да се направи в случая, а не това, което правиш, защото допада най-вече на личния ти вкус и защото това "е твоят път". Твоят път те ограничава, което за човек на изкуството е ОК, но за човек, който продава е недопустимо. Изобщо от тази надутост на "дизайнера - човек на изкуството" и това прилагане на универсалните лични предпочитания дизайнът страда неимоверно. В българския уеб съм се нагледал на комплексарски авангардни и модерни дизайни, прекрасно изпълнени и носещи -80% ефективност на клиента. Нека си ги сложи в рамка.
Какво като има сайт с дизайн като на mtv.com, когато има фабрика за дюбели и клиентите му не знаят къде да кликнат. Българският дизайнер-човек на изкуството често е готов да нарече бедния клиент "простак" заради това, че има фабрика а не художествена галерия ;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mucho

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 10:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

morgothe respect :) ...

... moga li da te citiram pri seki podoben slu4aj :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Snaker
Toxic Snake

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 2:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

toq pat morgoth - hem beshe slojno hem sa razbira kvo si iskal da kajesh - bash kato za artisti - i vse pak ako trebeshe da e mnogo artistichno trebeshe gram da ne se vdqva za kvo govorish shtotu i ti samiq nemashe da znaesh ;)))
Върнете се в началото
LoveHate
ta tatau

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 2:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

To na nego i bez tui trudno mu sa vdiava, tai che nasarchavai taz proiava na krasnorechie molia:)))))
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 8:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

pak se prepirate!!!!! are ostavete samiq klient da si kaje mnenieto. ako na nqkoi klient mu dopada designa koito mu se predlaga to tova e toq design. ako toi ne v`rshi rabota tova ne e grija na designer-a. pazara i tyrseneto e tolkova omeshan i xaoti4en 4e ve4e e trudno da se preceni to4no kakvo e neshtoto koeto kato design shte obere uvacii i kinti za klienta. za men e dostat`4no da e normalno funkcionalen i intuitiven. te tva e. a v slu4aq s toq site ima i plusove i minusi. men li4no edinstveno ne mi dopada cvetovata gama. tva ne e site za boqdjiiski materiali a site za AIDS!!!!! e ne moga da razbera anemi4nite colors sv`rzani li sa s AIDS-a? tova ne sxvashtam.
mmiv

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 9:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ako se opita chovek da prochete vsichko tuk shte go zaboli glavata!
iavno mnogo hora niamat dostatuchno rabota...

spored men glavnia problem na Vania e che spomenava vuprosa "konkurs" ... ot tam zapochva zaiajdane... puk mereneto na "pi6ki" ili koito kvoto si ima go ostavete za sled 10-20 godini kogato niakoi shte pogledne i shte kaje " ETO TOZI napravi veliko ne6to!!!!"

Taka che CALM DOWN PLS!!!!!

Pochti nikoi ot genialnite hora na izkustvoto ne e bil priznat prijive ....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
BadmotherfuckeR
Kill 'em All

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 9:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mmiv написа:
spored men glavnia problem na Vania e che spomenava vuprosa "konkurs" ...

ne e tam problema, kakto i da e gospojitzata e prieta v web foruma tuka veche nema smisal da se pishe nishto i zakluchvam temata !
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети