Graphilla.com :: Преглед на тема - Photoshop;Save for Web;vypros

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Photoshop;Save for Web;vypros
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
terro

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 1:59 pm    Заглавие: Photoshop;Save for Web;vypros Отговорете с цитат

Ima ne6to koeto me trovi ot mnogo vreme, kogato exportvam ne6to prez Save for Web v photoshop-a, na preview-to vijdam ne6tata s pone edna dve plytnosti po-ve4e, t.e. dosta po tumni. Kaje te mi ot kyde se polucava tazi dosadna razlika?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ico

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 2:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ot cvetnia ti profil za rgb
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
terro

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 2:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sRGB e,
ne sym slojil tozi na monitora, a originalnia sRGB IEC61996-2.1 :(
Върнете се в началото
Hackum

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 3:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Кликни с дясното копче точно под картинката докато си на Save For Web, и избери "Use document color profile."
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ico

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 3:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

chai sa problema e che vijdash samo na prevuto li po tumen cviat ??? ili kato otvorish kartinkata s brouser pak e tumna ??
Върнете се в началото
terro

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 4:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Pri otvarqne v browser-a pak e tumna, kakvato se vijda v preview-to...
a tova s desnia click go neznaeh, tam se poopraviha ne6tata:)

Ot cudene smenih v win-a profila na monitora (sony trinitron e vse pak) s sRGB profil, restart, ne6tata kato ci li se normaliziraha, no vyprosa e da ne se zabyrkat cvetovete.
Az si gi vijdam normalno, no na drugi ma6ini...

trqbva da se testva...
Върнете се в началото
ico

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 4:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nachi ;))))) ti veche mi kaza che neshto sum se oburkal ma az sum tup i uporit ta da te pitam ... nachi imash brouser i photoshop mnoo komputri imat brouseri malko komputri imat photoshop polzvat adobe gama i prochee soft za kalibracia na monitori i t.n. ... ta taka :) ne e li se pak shto gode logichno da se opitash da si dokarash cvetove v shopa da izglejdat taka kakto gi vijdash i v brousera ???? ili celia sviat trea da se potrudi da si nagurchi po niakakuv nachin da nagurchi brouserite i monitorite za da vijda cvetovete kato v tvoia photoshop ???
Върнете се в началото
ico

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 4:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mdam :) a niakoi den az she se naucha da pisha pravilno :)))) i razbiraemo !
Върнете се в началото
terro

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 6:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпроса не бе въобще за цветове, нямам проблеми с цветовете.
Още при експорт Save to Web виждам изображението по-тъмно от колкото го виждам при обработка. Обработвам нещо, щракам Save to Web и там се вижда по-тъмно.
Това което каза Hackum, помага. 10х
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 7:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

terro написа:
Въпроса не бе въобще за цветове, нямам проблеми с цветовете.
Още при експорт Save to Web виждам изображението по-тъмно от колкото го виждам при обработка. Обработвам нещо, щракам Save to Web и там се вижда по-тъмно.

е тва ако не е проблем с цветовете :))))))))))))))))))))))))))
Върнете се в началото
terro

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 7:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

HA, da prav si :))))))))))))))
казвам го защото,
аз заобикалях проблема по следния начин, експотвам нещо в jpg, отварям го с някаква програма или браузера, виждам го тъмно, това пак в фотошоп това jpg, малко curvse (по светло от колкото трябва)....и пак на save to web, така става цветовете не се променят ............ ама ми писна...
Върнете се в началото
LoveHate
ta tatau

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 7:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Edinstvenia i nai-lesnia nachin da vidish na edin i sasht monitor edno neshto ednakvo v PSH i IE e Prt Scr... probval sam vsichko vazmojno, vervai mi che e taka:)))
ico

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 7:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

LoveHate написа:
Edinstvenia i nai-lesnia nachin da vidish na edin i sasht monitor edno neshto ednakvo v PSH i IE e Prt Scr... probval sam vsichko vazmojno, vervai mi che e taka:)))

tc :)
am dobre tova i kum terro bez glupavi izkazvania ot moia strana za gornoto se izviniavam ! te kakvo govorihme i na belejka
[quote ="terro]Какво направих -> монитора ми е с trinitron тръба и е калибриран, има си и профил, които е заложен в win-са, та аз го подмених с един от windowskite sRGB Color Space Profile.icm (въпреки че знам че този профил намалява доста цветовете които виждам, това което знам че sRGB е цветови профил за интернет и е доста по-малък от RBG цветното множество, което подържа монитора.
Но нещата които ще работя са за интернет.), рестартирах...отворих в фотошоп едно изображение на лице с много наситен зелен фон. Щракнах на save to web, и после с десния клавиш на изображението, наместих standart window color ...
така си реших проблема за сега ... всички профили са sRGB, този на windows <> monitor и този photoshop <> windows, та това е[/quote]

ta ideiata mi e cveten profil za rgb mi e tozi na monitora tva deto vijdam v shopa nema nishto obshto s tva deto vijdam v prevuto na save for web ili v koito i da e brouser opciata v save for web da se izpolava use document color profile" malko bezmisleno nekaksi da si se kefish na prevuto puk v brousera da ti izglejda pak tumno ili svetlo :) posledno az toa monitor go kalibriram za pechat taka che po cvetni profili ne burnikam da smeniam. Ta obiasnete mi na men shto kato cukna v shopa proof colors vklucheno + proof colors-> windows rgb cvetovete v shopa i v brousera suvpadat ?? suvpadenie
Върнете се в началото
BadmotherfuckeR
Kill 'em All

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 7:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

LoveHate написа:

mnee brat... bih kazal nai vernia nachin e Fireworks

poviarvai mi seki den sa ubejdavam che e samo toi:))
Върнете се в началото
LoveHate
ta tatau

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 7:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

be govoria ot moiata si kambanaria, CMYK, PHS, DRAW i klienti deto gledat na laptop-i
easyman

МнениеПуснато на: Сря Ное 19, 2003 3:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ico написа:
Ta obiasnete mi na men shto kato cukna v shopa proof colors vklucheno + proof colors-> windows rgb cvetovete v shopa i v brousera suvpadat ?? suvpadenie

savpadenie!!!... ako az na Mac go proof-na s WinRGB, cvetovete v Shopa shte sa mi po tamni ot tezi v brousera!

terro....PhShopa ima dostatachno qk color management za da promenqsh ICC profila na monitora si v Win-a - sled kato v color settings dadesh optimalno Web-working spaces i go asociirash (taggnesh) kam documenta si toi priema color profil blizak do tozi po koito shte se vijda v brousera (pochti sam siguren che "document profile" na tvoite files e - "untagged RGB").... a chrez promqna na nastroikite v "proof setup" pri vkluchen "proof colors" mojesh da vidish cross-platform variaciite v cvetovete ti.
Върнете се в началото
ico

МнениеПуснато на: Сря Ное 19, 2003 3:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

easyman написа:
ico написа:
Ta obiasnete mi na men shto kato cukna v shopa proof colors vklucheno + proof colors-> windows rgb cvetovete v shopa i v brousera suvpadat ?? suvpadenie

savpadenie!!!... ako az na Mac go proof-na s WinRGB, cvetovete v Shopa shte sa mi po tamni ot tezi v brousera!

terro....PhShopa ima dostatachno qk color management za da promenqsh ICC profila na monitora si v Win-a - sled kato v color settings dadesh optimalno Web-working spaces i go asociirash (taggnesh) kam documenta si toi priema color profil blizak do tozi po koito shte se vijda v brousera (pochti sam siguren che "document profile" na tvoite files e - "untagged RGB").... a chrez promqna na nastroikite v "proof setup" pri vkluchen "proof colors" mojesh da vidish cross-platform variaciite v cvetovete ti.

savpadenie dabe :))))))))))))))))))))))))) mi i az na pc-to kato go proofna s macintosh RGB nekaksi mi izglejdat po svetli ot kolkoto v brousera :))))))))))))))) dali ima nekva logika a ?
ti vikash " chrez promqna na nastroikite v "proof setup" pri vkluchen "proof colors" mojesh da vidish cross-platform variaciite v cvetovete ti." e za tva govorime :)))) i az tva se opitvam da kaja.
haide sa mi kaji shto da taggvam color profil kum documenta ??? shtoto mislia brouserite icc-ta oshte ne chetat ?
Върнете се в началото
easyman

МнениеПуснато на: Сря Ное 19, 2003 3:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

taggvaneto nqma nishto obshto sas brouserite.... imam v predvid v procesa na rabota:)
Върнете се в началото
terro

МнениеПуснато на: Сря Ное 19, 2003 4:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Върнах си стария профил аз, понеже днес пусках за печат и се хванах за главата:)
поиграх си с тия неща за които се говореше тук.......пооправиха се нещата.....така че съм доволен:))))))))
А за разликата между PC и Mac - виждал съм че има разлика в гамата между двете платформи, дали това което работя на РС и после се гледа на МАС ще е едно и също - съмнявам се - какво трябва да очаквам?
Върнете се в началото
ico

МнениеПуснато на: Сря Ное 19, 2003 4:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

terro написа:
Върнах си стария профил аз, понеже днес пусках за печат и се хванах за главата:)
поиграх си с тия неща за които се говореше тук.......пооправиха се нещата.....така че съм доволен:))))))))
А за разликата между PC и Mac - виждал съм че има разлика в гамата между двете платформи, дали това което работя на РС и после се гледа на МАС ще е едно и също - съмнявам се - какво трябва да очаквам?

kvoto napraish na pc na mac-a se vijda po svetlo pri uslovie che na tvoito pc bachkash na defalt-nata 2.2 gama
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети